Fiú U10: Szokásos forgatókönyv

A Kenguru Kupa következő fordulójában is a korábban „megszokottak” szerint alakultak a mérkőzéseink forgatókönyvei. Egy kiélezett meccset egy olyan követett, ahol nagy különbség volt a csapatok között.

Az MTK elleni meccsen, a mezőnymunkáért és a védekezésért mindenki egy nagy piros pontot érdemel, óriásit küzdöttek a fiúk a jóval magasabb, fizikálisabb lányok ellen. Sokat kivett belőlünk az, hogy megállítsuk ellenfelünk, így a támadásinkra kevesebb energiánk maradt, csapatunk egyik tagja sem tudott kiemelkedőt nyújtani a pontszerzés terén. De, ennek így is kell lennie, a védekezésen nem lehet spórolni! A városmajoriak szó szerint kiemelkedő játékosával nem tudtunk mit kezdeni, a negyedik negyedre el is fáradtak a fiúk, így sokszor négyen is hiába üldöztük a jó alkatú ügyes, tehetséges leányzót, egyre ritkábban tudtuk megállítani, és meg tudta fordítani a mérkőzés állását. Abban a két negyedben, amikor ő nem volt pályán, összesen 4 pontot kaptunk…

A második meccs is a korábban tapasztaltak szerint zajlott, az új játékoskeretünk frissen és üdén esett neki a már egy meccsel a lábában pályára lépő BEAC-os lányoknak, gyorsan kiderült, hogy nincs egy súlycsoportban a két csapat. A kérdés az volt, hogy kapunk-e kosarat a negyedekben, végül minden negyedben dobtak egyet a csajok, sőt a negyedik negyedben rendkívül ügyes, tetszetős megoldásokkal operálva partiban is tudtak lenni egy kicsit kiengedő csapatunkkal.

 

Volt egy-két betegünk, hiányzónk, de újoncot is avatva ismét 21 játékosnak tudtunk lehetőséget adni ebben a fordulóban, hogy meccsrutint szerezzenek. Szépen alakul a 2013-as korosztályunk, akiket most még egy-egy idősebb játékosunk „mentorál”. A ma pályára lépőkön kívül is még jó pár olyan, eddig le nem igazolt, tehetséges játékosunk van, akik később csatlakozhatnak a Kenguru mérkőzést játszókhoz. Az érdem az előkészítős csapatainknál tevékenykedő edzőinkké, akik odaadó munkával rengeteg gyerekkel ismertetik meg a kosárlabda alapjait!

 

Első mérkőzés

MTk Budapest – Kaszás Minik 25-23  ( 11-11, 10-8, B:5-6, 8-4, 4-8 )

Barcza-Vetier 2, Digruber 5, Gacsályi 2, Lakatos 2, Lakatos-Zavada 1, Lengyel 1, Mózes 2,  Sutyinszki 2, Szőke 2, Virág 2, Volkai 2

 

Második mérkőzés

Kaszás Mink – BEAC Teleki 54-22 (18-2, 10-3, B: 7-5, 11-2, 10-8)

 Fülöp, Gerhardt 10, Győre 4, Györke 3, Király-Kárpáti 7, Kozák 6, Kulcsár 1, Nemes 8, Onczay 11, Virág 4


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00