Fiú U12/B: Egy borús vasárnap délután…

A bajnokság harmadik fordulójában a D csoportban szerepeltünk, első ellenfelünk a tavalyról már ismert Darázslányok csapata volt. Ebben a korosztályban nem meglepő, hogy a lányok utolsó találkozásunk óta sokkal többet nőttek és erősödtek, mint mi, így már a melegítésnél is látszott, hogy fel kell kötnünk a gatyánkat, ha meccsben szeretnénk lenni velük. Azonban ahogy telt múlt a mérkőzés egyre inkább látszott, hogy erre semmi esélyünk nincs, legalább is biztosan nem ma. Nagyon sok hibával játszottunk, még többel, mint egy hónappal és nagyon sok edzéssel korábban. A legnagyobb probléma az volt, hogy ha még jól döntöttünk is, amiben egyébként sokat fejlődtünk, sajnos nem tudtuk kivitelezni, amit szerettünk volna. Rossz passzok, elgurult labdák, lépéshibák, kihagyott dobások, stb…amikor viszont meg tudtuk szelidíteni a játékszert és hajlandóak voltunk labda nélkül is aktívak lenni, szép támadásokat vezettünk! Védekezésben sokkal több energia kellett volna, hogy kihívást jelentsünk a lányoknak, hozzátéve, hogy a fizikális különbség sokszor leküzdhetetlen volt.

A második meccsen a MAFC Heisler csapatával csaptunk össze. Az újbudaiak második számú csapata az elsőhöz hasonlóan rendkívül agresszíven és keményen védekezett és a lepattanó harcot is fölényesen nyerték. Alapesetben sem lett volna könnyű dolgunk, de egy meccsel a lábunkban egy erős lány csapat ellen, itt már nem sok erőnk maradt felvenni a kesztyűt. Azért csináltunk szép dolgokat, aminek nagyön örültem, hogy több kombinatív kosarat is szereztünk, amelyben szép passzok és jó döntések előzték meg a dobást. Sokkal jobban támadtunk, mint a Kőbánya ellen, de a befejezésekbe sokszor csúszott hiba, illetve egy idő után újfent magára hagytuk a labdavezetőt, és csak néztük, ahogy egy ember pumpálja a labdát. Védekezésben nem igazán tudtuk tartani a frisslábú piros-feketékkel a versenyt, de legalább többször is jól segítettünk a megvert csapattársnak, ami abszolút előrelépés!

Talán a mérkőzések időpontja is közrejátszott a mai teljesítményünkben, az viszont biztosan, hogy többen is hosszabb kihagyás után tértek vissza a héten, még mindig nem 100%-osan. Edzés nélkül pedig sajnos nehéz jó formában lenni a mérkőzéseken. Remélem ez a mai nap csak egy borús vasárnapi rémtörténet marad, és legközelebb megmutatjuk, hogy mi ennél sokkal többet tudunk, ahogy ezt már bizonyítottuk a korábbi fordulókon! Hajrá fiúk, hajrá Kaszások!

 

 

Első mérkőzés:

2023. december 10., 14:00 –Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok

ÓBUDAI KASZÁSOK/B – Kőbányai Darázslányok/A 29:73 (1-10; 12+4-18+6; 2-19; 10-20)

Kaszások: Dalloul 5, Sutyinszki, Nagy, FEKETE 7, Vecseri 2, TEMESI 6, Balázs 1, Merkl, Dörfler 4, Kern 2, Fizesan 1,

Második mérkőzés:

2023. december 10., 14:00 –Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok

MAFC Heisler – ÓBUDAI KASZÁSOK/B 51:29 (16-4; 11+-6 – 6+4; 15-8; 3-7)

Kaszások: DALLOUL 5, Sutyinszki, Nagy 1, FEKETE 7, Vecseri 2, Temesi 1, BALÁZS 10, Merkl, Dörfler, KERN 3, Fizesan,


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00