Fiú U14: Szerencsés 13-as!

Szokták mondani, hogy „evés közben jön meg az étvágy” , és ezzel most mi is így voltunk, hiszen kézzel fogható, és jól látható volt a csapaton a fejlődés az előző fordulókban, így joggal gondolhattuk úgy, hogy tényezők leszünk a B-döntőben. Lássuk, hogy sikerült a szezonzáró torna.

 

 

 1. mérkőzés A meglepően rövidre sikerült megnyitó után, egy kicsit belekóstoltunk a döntő hangulatába miközben az Oroszlány-Sopron csatát néztük, és figyeltünk hiszen valamelyikkel a következő nap mindenképpen játszottunk. Érezni lehetett a csapaton, hogy bár a Szombathely az esélyese a meccsnek, ők meglepetést szeretnének okozni. A kezdés jól sikerült hiszen a negyed derekáig vezettünk, és négyen is pontot szereztek a kezdők közül. (Raj Milán egymaga 7-et) Másfél perccel a negyed vége előtt még csak két pont volt a hátrányunk, viszont itt egy 9-0-át kaptunk, és mint később kiderült ez volt az a különbség ami végig megmaradt. A második negyedben Tóth Zoltán (6 pont, 5 gólpassz) és Hamar Attila (20 pont, 8 pattanó, 3 blokk) vezérletével játszottunk egy lendületes, és kiegyenlített negyedet (14-14) így bár hátrányból, de lőtávolon belülről vártuk a 2.félidőt. A fordulás után 3 kosarat szerezve lopództunk közelebb, de az ellenfél ihletett formában játszó kapitánya gyorsan elsüllyesztett két hárompontost visszaállítva ezzel a félidei különbséget. A komolyabb felzárkózást akadályozta a rengeteg eladott labdánk (30db összesen) amelyek jó része nem volt kikényszerített, és ezeket a jó erőkből álló Szombathely pedig kihasználta. A 3. tíz perc úgy ért véget, hogy a különbség maradt, de az idő már kevesebb volt a fordításra. Indítottunk még egy nagy rohamot, de nem tudtunk 10 pont alá jönni ismét, az idő pedig lassanként elfogyott. Az előzetes várakozásokat jócskán felülmúlva játszottunk, a lepattanó csatát megnyertük (36-33) több gólpasszunk volt (10-6) több blokkunk volt (5-1) ami mind megsüvegelendő egy kiemelt csapat ellen. Tisztességes helytállás volt, ennek ellenére a srácok nagyon le voltak törve, hiszen győzni jöttek. Keseregni azonban nem volt idő, hiszen másnap egy visszavágó következett, és a tét, hogy az 5. helyért játszhassunk.

 

 

 

 1. mérkőzés Az előző napi vereség okozta csüggedés után, ismét motiváltan érkeztek a srácok -amiben a három fős edzői stáb munkája is benne van ugyan- ami azt jelenti, hogy jó versenyző típusok, és mindig van céljuk amiért küzdeni szeretnének. A döntő 2.napján az ellenfél a Sopron korosztályos csapata volt, akitől nemrég Baján kikaptunk. az akkori vereségnek sikerült elemezni az okait, és felkészülni rá, így magabiztosabbak voltunk a kezdés előtt. Ha már kezdés, az egyik gyűrű rongálódása miatt, a kisteremben rendezték az összecsapást a csarnok helyett ahol más volt az atmoszféra, hiszen közelebb voltak jóval a szurkolók, és a pálya széle is nagyon keskeny volt. Taktikai okokból a 2.ötösünk kezdett akik pontgazdag negyedet játszottak a leginkább egyéni megoldásokon alapuló 10 percben. (21-18 oda) A második ötös feladata volt az előny kiépítése, és ennek sikerült is eleget tenniük hiszen 3 pontos hátrányból 6 pontos előnyt kovácsoltak! Ez már jó előjel volt, hiszen a 2. félidőben még jobban érvényesíteni tudtuk a magassági fölényünket amit a 60-26-os lepattanó csata hűen jelez is. Hozzá kell tenni, hogy az ellenfél egyik legjobb játékosa szerencsétlen sérülést szenvedett, neki gyors gyógyulást kívánunk! A 3. negyedben növeltük az előnyt, ekkor ismét Raj Milán (20 pont, 6/5 büntető, 4 gólpassz) húzta a csapatot, de mellette több kiemelkedő teljesítmény is volt, Hamar Attila (16 pont, 14 lepattanó, 73% mezőnyből) illetve Dócs Antal (12 pont, 12 lepattanó). 30 perc után 50-64-et mutatott az eredményjelző. Ekkor még nem dőltünk hátra, mert a Sopron képes visszajönni, amit meg is próbáltak. Gyors játékkal, és távoli dobásokkal szerették volna csökkenteni a különbséget ehhez legközelebb 69-78-nél jártak, de akkor már csak másfél perc volt hátra. A végén okosan menedzseltük az órát, így megérdemelt győzelmet arattunk. Érdekesség, hogy mivel minden statisztikai mutatóban jobbak voltunk elbírtuk azt, hogy 33(!!!) eladott labdánk volt. Egy mérkőzés maradt, a korábban 3-szor is minket legyőző Szeged ellen, ahol az 5. hely volt a tét.

 

 

 1. mérkőzés A Szegeddel először még tavaly ősszel futottunk össze a miskolci selejtezőben, ott a 4. negyedben hagytak állva minket, tavasszal pedig kétszer is kevéssel, de jobbnak bizonyultak nálunk. (6 ill. 5 pont volt a különbség oda) Most viszont egy Sopron elleni győzelemmel a hátunk mögött, és a legügyesebb U13-asokkal kiegészülve érkeztünk ami bizakodásra adhatott okot. Tudtuk, hogy van pár „jó kezű” játékosunk, de hogy mind egyszerre kapja el a fonalat a nagyon-nagyon ritka. Az első két negyedben „tripla parádét” rendeztünk, alig akartunk hinni a szemünknek. 20 perc alatt 10 kísérletből hétszer találtunk be (Raj Milán 2db, Raj Zalán 2db, Tóth Zoli 2db, Zádor Nimród 1db) amely mutatót bármelyik felnőtt csapat is szívesen elfogadta volna ebben biztos vagyok. Ez, és a remek védekezésünk demoralizálta az ellenfelet aki láthatóan nem erre számított. Az első negyed után 27-8 a második után 45-28 állt a táblán. A fordulás után viszont az első öt percben csak 3 pontot sikerült összeszorgoskodni, így ha kicsivel is de közelebb került hozzánk a Szeged. (55-43 ide) Sok volt mindkét oldalon a pontatlan dobás ezért a lepattanók különösen fontosak lettek, de sikerült felül kerekednünk ebben a mutatóban (is). (65-51) Jól vigyáztunk a labdára hiszen az egész meccsen csak 18 eladottunk volt ami relatíve jónak számít, az előző két meccshez képest pedig szenzációsnak. Az utolsó negyed közepén futott 7-0 után engedte el végleg az ellenfél edzője a mérkőzést, és utána jobbára a kevesebb játéklehetőséget kapók voltak fent mindkét oldalon. A mérkőzés kulcsjátékosai Raj Milán (24 pont 9 lepattanó, 3 gólpassz) Raj Zalán (12 pont, 5 kiharcolt fault) és Tóth Zoltán (12 pont, 9 lepattanó, 3 szerzett labda) voltak.

 

 

 

Összegzés: Egy hihetetlen szezonon vagyunk túl, mert várt, és nem várt nehézségekkel is meg kellett küzdenünk. Többen elhagyták a csapatot szezon elején, és bőven jutott a sérülésekből/betegségekből is, ráadásul a csapat erőnléte, és tudásszintje óriási különbségeket mutatott még augusztusban. Ehhez képes lépésről lépésre haladva, rengeteg szakmai, és pszichológiai munkát beletéve sikerült egyre feljebb és feljebb küzdeni magunkat, amiből egy országos 13. hely jött ki a végén. Nagyon boldog vagyok, és ezúton szeretném megköszönni mindenkinek aki részt vett ennek a létrejöttében. A kollégák, és a vezetés mellett, külön köszönet illeti a szülőket, és a hozzátartozókat akik kitartottak, fuvaroztak, mezt mostak, szurkoltak nekünk az évad során. Úgy gondolom mindenki rengeteg pozitív tapasztalattal, és élménnyel lett gazdagabb, a nehézségeket pedig lassan elmossa az idő. Plusz köszönet az U13-asoknak akik hatalmas lökést, és stabilitást adtak a csapatnak az utolsó 12 mérkőzésen. (Dócs Antal, Jones Aidan, Szabados Mátyás, Győr Szilárd, és edzőjük Bosnyák Jácint)  További sikeres sportkarriert kívánok mindannyiuknak!!!

 

 

Időpont: 2023.05.19-21

 

Rendező: MKOSZ

Helyszín: Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok (2840 Oroszlány Szent Borbála tér 2.)

 

Első mérkőzés:  2023. Május 19. péntek   17:00

Szombathelyi Sportiskola U14 – Óbudai Kaszások/A   72-58  (28-17, 14-14, 13-14, 17-13)

Kaszások: HAMAR ATTILA 20, RAJ MILÁN 16, TAKÁCS ÁBEL 8, Tóth Zoltán 6, Raj Zalán 4, Meshkov Philipp 2, Jones Aidan 2, Dócs Antal, Győr Szilárd, Hidvégi Donát, Zádor Nimród, Felkai Dávid

 

 

Második mérkőzés:  2023. Május 20. szombat  12:30

Soproni SI KA SKC/A – Óbudai Kaszások/A   69-80  (21-18, 14-23, 15-23, 19-16)

Kaszások: RAJ MILÁN 20/3, HAMAR ATTILA 16, DÓCS ANTAL 12, TÓTH ZOLTÁN 9, Szabados Mátyás 6, Raj Zalán 6/3, Hidvégi Donát 3, Győr Szilárd 3/3, Zádor Nimród 3/3, Takács Ábel 2, Jones Aidan, Felkai Dávid

 

 

Harmadik mérkőzés:  2023. Május 21.  11:30

 SZEDEÁK U14/AÓbudai Kaszások/A   51-69  (8-27, 20-18, 15-10, 8-14)

Kaszások: RAJ MILÁN 24/6, RAJ ZALÁN 12/6, TÓTH ZOLTÁN 12/6, HAMAR ATTILA 8, Zádor Nimród 5/3, Győr Szilárd 2, Dócs Antal 2, Meshkov Philipp 2, Takács Ábel 1, Szabados Mátyás 1, Jones Aidan, Felkai Dávid

 

 

 

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00