Fiú U16/C: Újabb magabiztos győzelem

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: B. Németh Kristóf, Hegedűs Attila

Nézők száma: 20

Mérkőzés időpontja: 2023-04-16 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Józsefvárosi KC 12 2 8 11 33
Kadett U16 C 17 20 20 22 79

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások/C: HAMAR ATTILA 17/3, ÁCS PÉTER 14, TAKÁCS ÁBEL 12, Kecskés Dávid 11, Fazekas Péter 7, Farkas Botond 4, Kocsis Erik 4, Samu Gergő 4, Lipcsei Gábor 2, Konta Magor 2, Felkai Dávid 2

1. félidő

Álmosan kezdtünk az ellenfél legjobb játékosa 2 hárompontost is gyorsan a helyére küldött. Nagyon azért nem tudott ellépni a JKC de támadásban rettenetesen pontatlanok voltunk, így 6 perc után mindössze 4 ponttal álltunk. Időkérés, és fejmosás után már jobban összeállt a gépezet, és ennek köszönhetően 17-12-vel zártuk az első 10 percet. A mérkőzés közvetlenül ezután dőlt el, hiszen a 2. negyedre már mindenki „üzemi hőfokra” kapcsolt, és agilisan védekezett, ráadásul a szerzett labdákból a befejezések is pontosabbak voltak. A negyed 20-2 lett, így a félidőre megnyugtató volt az előny. (37-14)

2. félidő

Rövid pihenő után jó tempóban, és remek csapatvédekezéssel folytattuk. Bár csúsztak hibák a gépezetbe, ha el is vesztettünk egy labdát számos esetben visszaszereztük egyből! Ebben különösen Hamar Attila volt elemében aki a mai napon –bár hivatalos statisztika nincs- szinte biztosan tripla-duplát ért el (pont, lepattanó, szerzett labda) ami azért nem mindennapi dolog, ráadásul magas emberként az első hárompontosát is megdobta! A többiek is dicséretet érdemelnek, hiszen minden pályára lépő szerzett kosarat, és igyekezett jól, és keményen védekezni. A végefelé már szép összjátékokat is láthattak a nézők, és persze egy magabiztos Kaszások győzelmet!

Összegzés

Először is szeretnék Kecskés Dávidnak mielőbbi jobbulást kívánni, hiszen kisebb bokasérülést szenvedett. Sajnos továbbra sem értem a koncepciót ahogyan ezeket a regionális meccseket kezelik az arra jogosultak. Kérdéseimre/reklamálásaimra értelmetlen válaszokat kapok, nem létező szabályokról szerzek tudomást, és teljesen következetlen az ami alapján a mérkőzés megítélése folyik. Tisztában vagyok vele, hogy ez falra hányt borsó, de amikor ez már ennyire látványos azt nem lehet szó nélkül hagyni. Folytatás holnapután a Bikák/C ellen.

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00