Fölényes győzelem

Helyszín: Tiszaligeti Városi Sportcsarnok

Játékvezetők: Fehérvári Gergely, Zahorán Kitti

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-10-25 14:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Szolnoki Olaj KK B U20 7 15 8 14 44
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 25 7 23 22 77

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: KOFLANOVICS 15/9, HEGEDŰS O. 28, Kovács 6, Konta 6, Gálfalvi 2
Cs: Hegedűs M. 7, Jávorszky 6, Bai 2, Szoboszlai 1, Finna 4.

1. félidő

Nagy irammal kezdtük a mérkőzést, hamar sikerült nagyobb előnyre szert tennünk. Ez elsősorban agresszív védekezésünknek és gyorsindításaink precíz végrehajtásának volt köszönhető. Az első negyedben szerzett pontjaink kb. felét gyorsindításból szereztük, és első játékrész végén 25:7-re vezettünk. A második negyedünk nem sikerült jól. Elveszítettük a ritmusunkat, támadásban lelassultunk, védekezésben üres dobóhelyzeteket engedtünk a szolnokiaknak, és ellenfelünk vérszemet kapva megnyerte ezt a negyedet. Félidőben 32:22-re vezettünk.

2. félidő

A harmadik negyedet a mérkőzés elejéhez hasonlóan nagyon jól kezdtük, és sikerült megint ellenfelünket állva hagyni. A mérkőzésen elért 25 szerzett labdánkból jelentős mennyiséget ebben a negyedben szereztünk, illetve ellenfelünket sikerült sok eladott labdára kényszerítenünk (a mérkőzésen összesen 34-re a mi 18-unkkal szemben). Ez a két statisztikai mutató, illetve a közeli dobások százaléka (nálunk 62%, szolnoki oldalon 27%) alapozta meg, hogy a „VAL” csatát 118-38-ra megnyerjük, még úgy is, hogy a szolnokiaknak sikerült több lepattanót szedniük (ezt 46-41-re nyerték). Az utolsó negyedben sikerült még rátenni egy lapáttal, és a mérkőzés végén nagy különbséggel nyertünk 77:44-re.

Összegzés

A bajnokságban eddig lejátszott mérkőzések alapján mindenképpen mi voltunk az esélyesebbek, és az első negyedben sikerült is ehhez méltóan jó eredményt hoznunk. A 2. negyedbeli megingást jól kezelte csapatunk a félidei pihenőt követően, és ismét sikerült kezünkbe vennünk a mérkőzést. Minden játékosunk aktív része volt a rotációnknak és amellett, hogy mindenki dobott pontot, a játék más területein is mindenki hozzá tudott tenni a csapat sikeréhez. Gratulálunk a jól küzdő Szolnoknak is, és kívánunk sok sikert a bajnokságban. Mi pedig izgatottan várjuk a következő összecsapást Békés csapata ellen.

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!