Fölényes győzelem

Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Szőts Dávid, Matejovics Márk

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-12-14 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Ceglédi KE U20 15 17 17 15 64
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 26 29 29 21 105

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Koflanovics 8/6, HEGEDŰS O. 21/3, KONTA 11/3, KOVÁCS 16, DÉNES 20
Cs: Simon 9/3, Gálfalvi 4, Hegedűs M. 8, Jávorszky 4, Sebők, Bai 4

1. félidő

Nagyon lassan kezdődött a mérkőzés számunkra, éreztük, hogy illene hamar meglépnünk, ehelyett az első 5 perc után még a Cegléd vezetett 13:9-re, amit egy 17:2-es rohanás követett részünkről. Így megtaláltuk a ritmusunkat, és nem is adtuk ki az irányítást a kezünkből a mérkőzés további részében. Feljavult a védekezésünk és ebből tudtunk sokat indítani, illetve a zónavédekezésük ellen is jól járt a labda nálunk, megtaláltuk az üres dobóhelyzeteket kintről és bentről is. Az első félidőben elsősorban idősebb játékosoké volt a főszerep, akik 23 pontos vezetést alakítottak ki.

2. félidő

A második félidőt a kezdő ötösünkkel kezdtük, és sikerült növelnünk az előnyünket. A játékunk tempója és képe nem változott az első félidőhöz képest, ugyanúgy kemény védekezésünkkel sikerült sokszor hibára kényszeríteni ellenfelünket, ebből indulnunk és emberfölényes helyzeteket kialakítanunk. Fiatalabb játékosaink egyre több szerephez jutottak, és egyáltalán nem ijedtek meg attól, hogy idősebbek ellen kell játszaniuk. Agresszívan védekeztek, bátran támadtak, jó betöréseket jó döntések követtek, sokszor nagyon szépen mozgott a labda a támadásban és hatékonyan fejeztük be a helyzeteinket. A mérkőzés vége egy 41 pontos győzelem lett.

Összegzés

Az első 5 percet leszámítva magabiztosan és jól játszottunk. Egyértelműen esélyesebbek voltunk a mérkőzés megnyerésére, és hoztuk is a győzelmet, ahogyan ez elvárható volt. Idősebb játékosaink nagyon jól megalapozták a mérkőzés hangulatát egy erős védekező és támadó játékkal, és a második félidőben sokat játszó junior játékosok nagyon szépen vették át a staféta botot és továbbvitték a csapat lendületét. Az utolsó negyed előtt 35 ponttal vezettünk, és kitűztük célul a fiatal játékosainknak, hogy nyerjük meg ezt a negyedet is, és ez 6 ponttal sikerült is. Jó csapat munka volt, bravó!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…