Fölényes győzelem

Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Szőts Dávid, Matejovics Márk

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-12-14 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Ceglédi KE U20 15 17 17 15 64
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 26 29 29 21 105

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Koflanovics 8/6, HEGEDŰS O. 21/3, KONTA 11/3, KOVÁCS 16, DÉNES 20
Cs: Simon 9/3, Gálfalvi 4, Hegedűs M. 8, Jávorszky 4, Sebők, Bai 4

1. félidő

Nagyon lassan kezdődött a mérkőzés számunkra, éreztük, hogy illene hamar meglépnünk, ehelyett az első 5 perc után még a Cegléd vezetett 13:9-re, amit egy 17:2-es rohanás követett részünkről. Így megtaláltuk a ritmusunkat, és nem is adtuk ki az irányítást a kezünkből a mérkőzés további részében. Feljavult a védekezésünk és ebből tudtunk sokat indítani, illetve a zónavédekezésük ellen is jól járt a labda nálunk, megtaláltuk az üres dobóhelyzeteket kintről és bentről is. Az első félidőben elsősorban idősebb játékosoké volt a főszerep, akik 23 pontos vezetést alakítottak ki.

2. félidő

A második félidőt a kezdő ötösünkkel kezdtük, és sikerült növelnünk az előnyünket. A játékunk tempója és képe nem változott az első félidőhöz képest, ugyanúgy kemény védekezésünkkel sikerült sokszor hibára kényszeríteni ellenfelünket, ebből indulnunk és emberfölényes helyzeteket kialakítanunk. Fiatalabb játékosaink egyre több szerephez jutottak, és egyáltalán nem ijedtek meg attól, hogy idősebbek ellen kell játszaniuk. Agresszívan védekeztek, bátran támadtak, jó betöréseket jó döntések követtek, sokszor nagyon szépen mozgott a labda a támadásban és hatékonyan fejeztük be a helyzeteinket. A mérkőzés vége egy 41 pontos győzelem lett.

Összegzés

Az első 5 percet leszámítva magabiztosan és jól játszottunk. Egyértelműen esélyesebbek voltunk a mérkőzés megnyerésére, és hoztuk is a győzelmet, ahogyan ez elvárható volt. Idősebb játékosaink nagyon jól megalapozták a mérkőzés hangulatát egy erős védekező és támadó játékkal, és a második félidőben sokat játszó junior játékosok nagyon szépen vették át a staféta botot és továbbvitték a csapat lendületét. Az utolsó negyed előtt 35 ponttal vezettünk, és kitűztük célul a fiatal játékosainknak, hogy nyerjük meg ezt a negyedet is, és ez 6 ponttal sikerült is. Jó csapat munka volt, bravó!

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…