Fontos idegenbeli siker!

Helyszín: Nyíregyháza

Játékvezetők: Sallai István József, Horányi András

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-01-08 15:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Nyíregyházi Sportcentrum 18 20 14 10 62
Óbudai Kaszások U16 14 22 19 17 72

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Kolozsvári 6, Korompay 25/3, Marossy 7/3, Szabados 18, Kocsis 2
Cs: Balogh 2, Dulic 3, Márton 4, Vermes 11, Lakatos DNP, Lontay DNP

1. félidő

Nehéz mérkőzés várt ránk egy nagyon hosszú utazás után Nyíregyházán. Ebben a szezonban először játszottunk idegenbe, még mindig voltak sérültjeink ,de hosszú idő után végre lekerült erről a listáról Marossy , így végre tovább bővült a rotációs lehetőségünk.
Az első negyedben mindkét csapat játékába sok pontatlanság volt, de ami a fájó ,hogy nem mi tudtunk átlendülni először ezen a szakaszon hanem az ellenfelünk. Üres ziccereket hagytunk ki, letámadás ellen sokszor adtuk el a labdát amit az ellenfél rendre kosárral büntetett. Második negyedben igazi adok-kapok alakult ki, a védekezés átjáróhoz volt, rendre megvertek minket belülről sok második harmadik szándékból kapott kosarat kaptunk. A pocsék védekezés ellenére támadásban egyre inkább megtaláltuk a játékunkat. Szép kidolgozott helyzetekből dobtunk kosarat, ha pedig ezek nem jöttek össze akkor az egyéni megvillanások Korompay, Szabados duótól érkeztek az extra megmozdulások, így fej-fej mellett haladva vonulhattunk szünetre.

2. félidő

Szünetben mindenképpen rendbe kellett rakni a védekezést, mert félő volt, hogy a második negyedben mutatott dobóformát nem fogjuk tudni tartani az egész második félidőben. Átbeszéltük a hibákat és mentalitásban egy teljesen más társaság jött ki mint amivel befejeztük az első félidőt. Bár volt egy kis beragadás a harmadik negyed elején, de az idő előrehaladtával egyre inkább a mi akaratunk érvényesült. A 3 negyed közepén védekezést váltottunk a negyed végéig és ez jól sült el. Zavart keltettünk ellenfelünkben, sok pontatlan passzra, illetve nehéz dobásokra tudtuk kényszeríteni őket, aminek köszönhetően meg fordítottuk a mérkőzést és eltudtunk lépni pár pontra. A Szabados, Korompay pároshoz több jó egyéni teljesítmény csatlakozott a második félidőben ami végül a győzelmet jelentette számunkra!

Összegzés

Kigondolta volna még a nehéz szezon kezdés után, hogy 4 mérkőzés után 4-0 mérleggel leszünk az országos csoportban! És ezek a győzelmek nem a szerencsének voltak köszönhetőek, hanem annak, hogy a hitünk és az alázatunk megvolt mindig, legyünk akármilyen gödörbe is a mérkőzések folyamán! Megint csak szép győzelmet arattunk kevés pontot kapva! A támadó játékunk az első negyedet leszámítva eredményes volt, mert rendre 20 pont körül dobtunk ami idegenben nagyon jó teljesítmény. Védekezésünk az első félidőt leszámítva rendben volt. A Korompay/Szabados kettős pedig újfent klasszis teljesítményt nyújtott. Vermes most nem a kezdőből hanem a padról beszállva nyújtott nagyon jó teljesítményt! Kiemelném még a Kocsis, Marossy, Balogh hármast is akiknek újfent a jó mezőny munkája „aranyat”-ért mikor a rotációban pályára kerültek.

Hasonló tartalmak

 • Képzett, jó mentalitású csapat az Oroszlány, akik küzdeni tudásukat és mintaszerű hozzáállásukat is megmutatták nekünk. Nagyon jó meccset játszottunk és ehhez mindkét csapat kellett. Magas intenzitás volt, ezért…

  Bajnokság: OKB Országos Főtábla

  Időpont: 2023-03-22 Kezdés: 18:00

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00