Fontos idegenbeli siker!

Helyszín: Nyíregyháza

Játékvezetők: Sallai István József, Horányi András

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-01-08 15:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Nyíregyházi Sportcentrum 18 20 14 10 62
Óbudai Kaszások U16 14 22 19 17 72

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Kolozsvári 6, Korompay 25/3, Marossy 7/3, Szabados 18, Kocsis 2
Cs: Balogh 2, Dulic 3, Márton 4, Vermes 11, Lakatos DNP, Lontay DNP

1. félidő

Nehéz mérkőzés várt ránk egy nagyon hosszú utazás után Nyíregyházán. Ebben a szezonban először játszottunk idegenbe, még mindig voltak sérültjeink ,de hosszú idő után végre lekerült erről a listáról Marossy , így végre tovább bővült a rotációs lehetőségünk.
Az első negyedben mindkét csapat játékába sok pontatlanság volt, de ami a fájó ,hogy nem mi tudtunk átlendülni először ezen a szakaszon hanem az ellenfelünk. Üres ziccereket hagytunk ki, letámadás ellen sokszor adtuk el a labdát amit az ellenfél rendre kosárral büntetett. Második negyedben igazi adok-kapok alakult ki, a védekezés átjáróhoz volt, rendre megvertek minket belülről sok második harmadik szándékból kapott kosarat kaptunk. A pocsék védekezés ellenére támadásban egyre inkább megtaláltuk a játékunkat. Szép kidolgozott helyzetekből dobtunk kosarat, ha pedig ezek nem jöttek össze akkor az egyéni megvillanások Korompay, Szabados duótól érkeztek az extra megmozdulások, így fej-fej mellett haladva vonulhattunk szünetre.

2. félidő

Szünetben mindenképpen rendbe kellett rakni a védekezést, mert félő volt, hogy a második negyedben mutatott dobóformát nem fogjuk tudni tartani az egész második félidőben. Átbeszéltük a hibákat és mentalitásban egy teljesen más társaság jött ki mint amivel befejeztük az első félidőt. Bár volt egy kis beragadás a harmadik negyed elején, de az idő előrehaladtával egyre inkább a mi akaratunk érvényesült. A 3 negyed közepén védekezést váltottunk a negyed végéig és ez jól sült el. Zavart keltettünk ellenfelünkben, sok pontatlan passzra, illetve nehéz dobásokra tudtuk kényszeríteni őket, aminek köszönhetően meg fordítottuk a mérkőzést és eltudtunk lépni pár pontra. A Szabados, Korompay pároshoz több jó egyéni teljesítmény csatlakozott a második félidőben ami végül a győzelmet jelentette számunkra!

Összegzés

Kigondolta volna még a nehéz szezon kezdés után, hogy 4 mérkőzés után 4-0 mérleggel leszünk az országos csoportban! És ezek a győzelmek nem a szerencsének voltak köszönhetőek, hanem annak, hogy a hitünk és az alázatunk megvolt mindig, legyünk akármilyen gödörbe is a mérkőzések folyamán! Megint csak szép győzelmet arattunk kevés pontot kapva! A támadó játékunk az első negyedet leszámítva eredményes volt, mert rendre 20 pont körül dobtunk ami idegenben nagyon jó teljesítmény. Védekezésünk az első félidőt leszámítva rendben volt. A Korompay/Szabados kettős pedig újfent klasszis teljesítményt nyújtott. Vermes most nem a kezdőből hanem a padról beszállva nyújtott nagyon jó teljesítményt! Kiemelném még a Kocsis, Marossy, Balogh hármast is akiknek újfent a jó mezőny munkája „aranyat”-ért mikor a rotációban pályára kerültek.

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…