Fontos idegenbeli siker!

Helyszín: Nyíregyháza

Játékvezetők: Sallai István József, Horányi András

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-01-08 15:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Nyíregyházi Sportcentrum 18 20 14 10 62
Óbudai Kaszások U16 14 22 19 17 72

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Kolozsvári 6, Korompay 25/3, Marossy 7/3, Szabados 18, Kocsis 2
Cs: Balogh 2, Dulic 3, Márton 4, Vermes 11, Lakatos DNP, Lontay DNP

1. félidő

Nehéz mérkőzés várt ránk egy nagyon hosszú utazás után Nyíregyházán. Ebben a szezonban először játszottunk idegenbe, még mindig voltak sérültjeink ,de hosszú idő után végre lekerült erről a listáról Marossy , így végre tovább bővült a rotációs lehetőségünk.
Az első negyedben mindkét csapat játékába sok pontatlanság volt, de ami a fájó ,hogy nem mi tudtunk átlendülni először ezen a szakaszon hanem az ellenfelünk. Üres ziccereket hagytunk ki, letámadás ellen sokszor adtuk el a labdát amit az ellenfél rendre kosárral büntetett. Második negyedben igazi adok-kapok alakult ki, a védekezés átjáróhoz volt, rendre megvertek minket belülről sok második harmadik szándékból kapott kosarat kaptunk. A pocsék védekezés ellenére támadásban egyre inkább megtaláltuk a játékunkat. Szép kidolgozott helyzetekből dobtunk kosarat, ha pedig ezek nem jöttek össze akkor az egyéni megvillanások Korompay, Szabados duótól érkeztek az extra megmozdulások, így fej-fej mellett haladva vonulhattunk szünetre.

2. félidő

Szünetben mindenképpen rendbe kellett rakni a védekezést, mert félő volt, hogy a második negyedben mutatott dobóformát nem fogjuk tudni tartani az egész második félidőben. Átbeszéltük a hibákat és mentalitásban egy teljesen más társaság jött ki mint amivel befejeztük az első félidőt. Bár volt egy kis beragadás a harmadik negyed elején, de az idő előrehaladtával egyre inkább a mi akaratunk érvényesült. A 3 negyed közepén védekezést váltottunk a negyed végéig és ez jól sült el. Zavart keltettünk ellenfelünkben, sok pontatlan passzra, illetve nehéz dobásokra tudtuk kényszeríteni őket, aminek köszönhetően meg fordítottuk a mérkőzést és eltudtunk lépni pár pontra. A Szabados, Korompay pároshoz több jó egyéni teljesítmény csatlakozott a második félidőben ami végül a győzelmet jelentette számunkra!

Összegzés

Kigondolta volna még a nehéz szezon kezdés után, hogy 4 mérkőzés után 4-0 mérleggel leszünk az országos csoportban! És ezek a győzelmek nem a szerencsének voltak köszönhetőek, hanem annak, hogy a hitünk és az alázatunk megvolt mindig, legyünk akármilyen gödörbe is a mérkőzések folyamán! Megint csak szép győzelmet arattunk kevés pontot kapva! A támadó játékunk az első negyedet leszámítva eredményes volt, mert rendre 20 pont körül dobtunk ami idegenben nagyon jó teljesítmény. Védekezésünk az első félidőt leszámítva rendben volt. A Korompay/Szabados kettős pedig újfent klasszis teljesítményt nyújtott. Vermes most nem a kezdőből hanem a padról beszállva nyújtott nagyon jó teljesítményt! Kiemelném még a Kocsis, Marossy, Balogh hármast is akiknek újfent a jó mezőny munkája „aranyat”-ért mikor a rotációban pályára kerültek.

Hasonló tartalmak

  • U14 Fiú B
  • Ha azt nézzük, hogy ez a csapat még sosem játszott ilyen összeállításban, sőt Áront sokat ma látták először, akkor az, az egészet más megvilágításba helyezi. Mérkőzésen belül sikerült…

    Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

    Időpont: 2022-11-29 Kezdés: 18:00