Formán kívül

Helyszín: Benkő István Református Általános Iskola és Gimnáz

Játékvezetők: Tőzsér Dénes, Sancilio Alexis

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-01-23 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Kiss Lenke KS/A 21 8 18 18 65
Óbudai Kaszások U18 13 13 11 15 52

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA:
DOBOSSY 17/3, Varsányi 3, Chabot 3/3, Bulyovszky 8, Safranka 4
CS: Csocsán 4, SZÁNTÓ 10/9, Konta 3, Vasali, Katona DNP, Korpás DNP, Léh DNP

1. félidő

A különböző halasztások miatt először játszottunk budapesti riválisunkkal. A KLKA minden tiszteletet és dicséretet megérdemel, hogy az őket is sújtó teremproblémák ellenére eddig veretlenek a bajnokságban. Egy összeszokott, idős összetételű csapatról van szó, akiknek azért abban szerencséjük volt, velünk ellentétben, hogy a meccsek túlnyomó többségén a meghatározó játékosaik rendelkezésre álltak.

Mi amúgy sem vagyunk jó formában és szegény embert az ág is húzza alapon, az elmúlt hónapokban legstabilabb, legjobb formában lévő játékosunk, Orbán, megsérült a hétközi U-20-as meccsen, így ismét több meghatározó játékosunk nélkül kellett kiállnunk egy rangadóra.

Egy ilyen helyzetben vérmes reményeink nem lehettek, abban bíztunk, hogy egy jó mentalitású, tisztességes teljesítményt tudunk felvinni a pályára. Ez azért sikerült és mivel – érthetően, – a hazaiak sem villogtak, egy elég gyenge színvonalú félidő után szoros volt az állás a nagyszünetben.

2. félidő

A 3. negyedet jól kezdtük, még a vezetést is átvettük, de a vendéglátóink tudtak váltani és hirtelen feljavult az addigi gyengébb dobószázalékuk. Megugrottak 10 ponttal és mint kiderült itt meg is nyerték a meccset. Próbáltunk kapaszkodni a 4. negyedben, de ez arra volt elég, hogy érdemben nem változott a különbség.

Összegzés

Az akarattal, küzdéssel nem volt baj, sokat beletettek a fiúk ebbe a meccsbe, annak ellenére is, hogy csúnyán elvesztettük a lepattanó csatát. Dobossy nagyot játszott, nagy gratula neki, rajta kívül Szántó 3 triplája volt üde színfolt. Bulyovszky bár védekezésben nem annyira jeleskedett, 8 pontig jutott, ezt is meg kell becsülnünk. A többiektől nem igazán érkezett pont, egyszerűen nem tudtak betalálni.
Csapatszinten 29%!!-al dobtunk és megint eladtunk 24 labdát, ezek a számok azért beszédesek. Persze, nagy kérdés, hogy hosszú hónapok óta, heti nettó 3 óra !! termi edzéssel mi kérhető számon egy csapattól. Ez a max. vagy azért ennél tudunk jobban teljesíteni?!

Hasonló tartalmak

  • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

    Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

    Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

  • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

    Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

  • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…

  • Az alsóház harmadik fordulójában a TFSE és a DKKA várt ránk az L2 teremben.

    Célunk volt, hogy az edzésen gyakorolt mozgásokat beépítsük a támadójátékunkba, minél többet vissza jöjjön, ezért már a bemelegítés során is erre igyekeztünk erre fektetni a hangsúlyt. A Dávid Kornél kezdte jobban a mérkőzést,…