Gyenge dobószázalékkal

Kadett I. (ffi)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Matics Sándor, Gruber Nikolett

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-11-09 13:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Vasas Akadémia/A 22 19 17 28 86
Kadett I. (ffi) 13 6 14 20 53

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Dobossy 5, Chabot 7/3, Dócs 10, ORBÁN 14, Safranka 13/3
CS: Varsányi 4, Korompay, Fey.

1. félidő

Két hét szünet után folytatódott a kiemelt bajnokság. Szomszédvárak csaptak össze, de a meccs alapján a rangadó kifejezés erős túlzás lenne. Sajnos, sima lett, túl sima, nem erre készültünk!
Pedig a meccs első fele még szoros volt, sőt 7-8 percig mi jártunk előrébb. Ekkor még úgy nézett ki, hogy lehet ebből egy rangadó. Aztán idővel mi már nem bírtuk a nagy tempót, elkezdtünk hibázni elsősorban a befejezéseinknél. A Vasas meg továbbra is bedobta a helyzeteit, így a második negyedben, ahol – írd és mondd 6%-kal dobtunk mezőnyből!!, – el is dőlt a mérkőzés.

2. félidő

Futball nyelven szólva, mezőnyben nagyjából egyenrangú ellenfelei voltunk vendégeinknek, de a helyzetkihasználásunk sok kívánnivalót hagyott maga után. 26 tripla kísérletünkből csak kettőt értékesítettünk és közelebbről is sokszor már azok a dobások is kijöttek, amiket máskor kis túlzással csukott szemmel is értékesítünk. A Vasas jó védekezése is elbizonytalanított minket, ill. az is látszik, hogy még mindig szoknunk kell ezt a tempót.

Összegzés

Azért dicséret illeti a fiúkat, hogy nagyon készültek és az akarattal, a mentalitással nem volt baj.
40 percig még nem tudunk a kiemelt bajnokság jobb csapatainak a szintjén teljesíteni. Van, hogy 20 percet, van, hogy 30 percet – azért ugye, volt olyan is, hogy csak egy negyednyit, – tudtunk ilyen szinten játszani és ez egyelőre a szoros meccsekhez is kevés, nemhogy a bravúrgyőzelmekhez.
A héten az EYBL erős mezőnyét látjuk vendégül itt Óbudán, és ezen a 4 meccsen, amit 4 nap alatt játszunk, nagyon sokat léphetünk előre abban, hogy sokkal jobban bírjuk ezeket a magas hőfokú, nagy tempójú meccseket.

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…