Gyenge dobóteljesítmény, nem sikerült nyerni

Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Nagy István, Sancilio Alexis

Nézők száma: 25

Mérkőzés időpontja: 2020-02-29 19:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Vásárhelyi Kosársuli U20 22 28 16 10 76
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 15 14 16 17 62

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Koflanovics 5/3, Hegedűs O. 12, Kovács 10, BENCSIK 11, Chabot 4,
Cs: Hegedűs M. 5, Konta 5, Simon 5/3, Gálfalvi, Jávorszky, Bai 5/3, Finna

1. félidő

A mérkőzést jól kezdtük, az első néhány percben sikerült az élen maradnunk. Védekezésünk agresszívnak bizonyult, sikerült ellenfelünknek megnehezíteni a dobásaikat, és támadásban gyors tempóval próbáltuk ellenfelünk gyűrűjét bevenni. Első sorban Bencsik Barna remekelt a betöréseivel, sorra harcolta ki a faultokat és jó százalékkal termelte a pontokat a büntető vonalról. A kezdeti vezetésünk akkor szállt tova, amikor ellenfelünk elkezdte kihasználni a szerkezetbeli előnyüket. Ez megnehezítette a védekezésünket, elkezdtük kapni a kosarakat bentről és kiosztások után a 3 pontos vonalon túlról egyaránt. A magasság- és súlybeli különbség a lepattanó-csatában is meglátszódott, egyik negyedben sem sikerült ellenfelünket felülmúlni ebben a kategóriában, összesen mi 38, a vásárhelyiek 57 lepattanót szorgoskodtak össze. A félidőben 29:50-et mutatott az eredményjelző tábla.

2. félidő

A 3. negyed elejét jobban kezdte az ellenfél, mi a 3. negyed második felére tudtunk belehúzni, és elkezdeni faragni a hátrányunkból. Sajnos a 3 pontos vonalról tüzelt ágyúgolyóink a második félidőben sem lendítettek miket a csata megnyerése irányába, tüzelő-hatékonyságunk 10 %-os volt, 31 kísérletünkből csak 3-szor vettük be a vásárhelyi gyűrűt. Ennek ellenére közelről ügyesen megtaláltuk a helyzeteinket és egészen jó százalékkal be is fejeztük őket. A 25. perctől kezdve 25:14-re nyertük a mérkőzés hátralévő részét, viszont ez közel sem volt elég ahhoz, hogy komolyabban lefaragjuk az addig felgyülemlett hátrányunkat és megfordítsuk a meccset. A végén 14 ponttal maradtunk alul.

Összegzés

A mérkőzés előtt tisztában voltunk méretbeli hátrányunkkal, amit próbáltunk teljes erőbedobással kompenzálni különböző módon, de nem sikerült csodát tennünk. Támadásban viszont a nagyon gyenge kinti dobószázalékunk pecsételte meg nagymértékben a mérkőzés végkimenetelét. Pozitívumnak könyvelhetjük el, hogy felállt védelem elleni támadásunk egyre fejlődik, és egyre jobban képesek vagyunk olvasni a védelmet és megtalálni ellenfeleink védősorán a réseket, és ez ezen a mérkőzésen is jól megmutatkozott. A fiúk hajtottak, mindent beleadtak nem volt probléma a hozzáállással. Dolgozunk tovább és várjuk a következő mérkőzésünket.

Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30