Gyenge játék, nagy vereség

Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20)

Helyszín: Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok

Játékvezetők: Robok Krisztán, Kovács Zoltán

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-12-06 16:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
SMAFC U20 16 27 29 26 98
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 12 12 18 6 48

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Koflanovics 3/3, HEGEDŰS O. 16, Simon, Kovács 11, Gálfalvi 2
Cs: Hegedűs M. 8, Jávorszky 2, Sebők 2, Finna, Bai 4, Bencsik.

1. félidő

Ezt a mérkőzést az első 10 percig tudtuk tartani. Az első negyedben igaz védekezésünk nem volt megfelelően jó, de támadásban jó tempót diktáltunk, és ez meccsben tudott még tartani minket. A második negyedre mintha egy teljesen más csapat lépett volna a pályára. Lelassultunk, egyéni védekezésünk nagyon gyenge volt, sorban vert meg minket ellenfelünk. A külső dobásaikra nem értünk oda, kaptuk a 3-asokat. Támadásban sem tudtunk nagyon hatékonyan játszani ellenfelünk felállt védekezése ellen. Igaz próbáltuk járatni a labdát, de az egész mérkőzés alatt produkált 4 %-os 3 pontos dobóteljesítményünk kritikán aluli (1-szer sikerült betalálnunk kintről 23 kísérletből). A soproniak 39 %-lak dobták a 3-asaikat, és a 2 pontosokat is ők 70 %-kal értékesítették, amíg mi csak 47-tel. A második negyedben csúnyán alulmaradtunk, és a félidőben 19 pontos hátránnyal fordultunk.

2. félidő

A 3. negyedet is elveszítettük, sajnos nem sokkal játszottunk jobban, mint a 2. negyedben. Taktikailag kipróbáltunk mindent, amit tudtunk, talán még olyan dolgokat is, amik nem túl ésszerűek, kicsit bízva, hogy a változás új lendületet adhat, de semmi nem jött össze. Idősebb játékosaink nem igazán találták a saját ritmusukat, nyögvenyelősen játszottak. Fiatal játékosaink próbáltak bátran beállni, és jó játékkal pótolni több hiányzó kulcsjátékosainkat, de ez nem sikerült. A soproniak az eredményjelző táblán mutatott fölényükön lovagolva egyre nagyobb önbizalommal játszottak, és a különbség rohamosan kezdett nőni, amíg a végén meg nem állt 50 pontnál. A VAL-csatát 143-40-re veszítettük el, ami nem csak a nagyon rossz dobóteljesítményünknek köszönhető, hanem a lepattanóharcnak is, amit 51-31-re buktunk el, illetve a gólpasszok terén is 25-10-re alul maradtunk.

Összegzés

Több kulcsjátékosunk hiányzott ezen a meccsen, ami nagy érvágás számunkra, hiszen teljes kerettel sem rendelkezünk egy hagyományos nagyon jó szerkezetű és hosszú paddal rendelkező társasághoz. Biztosak vagyunk benne, hogy a mai napon látott önbizalmunk hanyatlásában nagy szerepet játszik ezeknek a játékosoknak a hiánya. Ennek ellenére ez nem lehet kifogás a mai teljesítményünkre. Elsősorban egyéni védekezésben teljesítettük alul magunkat, illetve ennyire rossz dobószázalékot még nem produkáltunk ebben az évben. Bízunk benne, hogy a következő mérkőzésen, magunkat felszívva tudunk javítani, és egy jó játékkal győztesen hagyjuk majd el a parkettát.

Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30