Gyenge játék, nagy vereség

Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20)

Helyszín: Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok

Játékvezetők: Robok Krisztán, Kovács Zoltán

Nézők száma: 50

Mérkőzés időpontja: 2019-12-06 16:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
SMAFC U20 16 27 29 26 98
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 12 12 18 6 48

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Koflanovics 3/3, HEGEDŰS O. 16, Simon, Kovács 11, Gálfalvi 2
Cs: Hegedűs M. 8, Jávorszky 2, Sebők 2, Finna, Bai 4, Bencsik.

1. félidő

Ezt a mérkőzést az első 10 percig tudtuk tartani. Az első negyedben igaz védekezésünk nem volt megfelelően jó, de támadásban jó tempót diktáltunk, és ez meccsben tudott még tartani minket. A második negyedre mintha egy teljesen más csapat lépett volna a pályára. Lelassultunk, egyéni védekezésünk nagyon gyenge volt, sorban vert meg minket ellenfelünk. A külső dobásaikra nem értünk oda, kaptuk a 3-asokat. Támadásban sem tudtunk nagyon hatékonyan játszani ellenfelünk felállt védekezése ellen. Igaz próbáltuk járatni a labdát, de az egész mérkőzés alatt produkált 4 %-os 3 pontos dobóteljesítményünk kritikán aluli (1-szer sikerült betalálnunk kintről 23 kísérletből). A soproniak 39 %-lak dobták a 3-asaikat, és a 2 pontosokat is ők 70 %-kal értékesítették, amíg mi csak 47-tel. A második negyedben csúnyán alulmaradtunk, és a félidőben 19 pontos hátránnyal fordultunk.

2. félidő

A 3. negyedet is elveszítettük, sajnos nem sokkal játszottunk jobban, mint a 2. negyedben. Taktikailag kipróbáltunk mindent, amit tudtunk, talán még olyan dolgokat is, amik nem túl ésszerűek, kicsit bízva, hogy a változás új lendületet adhat, de semmi nem jött össze. Idősebb játékosaink nem igazán találták a saját ritmusukat, nyögvenyelősen játszottak. Fiatal játékosaink próbáltak bátran beállni, és jó játékkal pótolni több hiányzó kulcsjátékosainkat, de ez nem sikerült. A soproniak az eredményjelző táblán mutatott fölényükön lovagolva egyre nagyobb önbizalommal játszottak, és a különbség rohamosan kezdett nőni, amíg a végén meg nem állt 50 pontnál. A VAL-csatát 143-40-re veszítettük el, ami nem csak a nagyon rossz dobóteljesítményünknek köszönhető, hanem a lepattanóharcnak is, amit 51-31-re buktunk el, illetve a gólpasszok terén is 25-10-re alul maradtunk.

Összegzés

Több kulcsjátékosunk hiányzott ezen a meccsen, ami nagy érvágás számunkra, hiszen teljes kerettel sem rendelkezünk egy hagyományos nagyon jó szerkezetű és hosszú paddal rendelkező társasághoz. Biztosak vagyunk benne, hogy a mai napon látott önbizalmunk hanyatlásában nagy szerepet játszik ezeknek a játékosoknak a hiánya. Ennek ellenére ez nem lehet kifogás a mai teljesítményünkre. Elsősorban egyéni védekezésben teljesítettük alul magunkat, illetve ennyire rossz dobószázalékot még nem produkáltunk ebben az évben. Bízunk benne, hogy a következő mérkőzésen, magunkat felszívva tudunk javítani, és egy jó játékkal győztesen hagyjuk majd el a parkettát.

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…