Győzelem a MAFC-Grosics ellen

Helyszín: Darázsfészek Kosárlabda Csarnok (1104 Budapest, Ha

Játékvezetők: Hőgerl Bence, Kiss Bálint

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2020-10-17 11:40:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
MAFC Grosics 7 0 3 7 6 23
Római Kaszások U11 21 31 3 12 26 93

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Római Kaszások: DÓCS Antal János 24, JONES Benjamin 7, Grossmann Ádám, Faragó Sándor 2, BALPATAKI Bence 5, BALOGH Konrád 10, VASALI Dénes 7, Verebély Andris, SZABADOS Mátyás 14, KRONAVETTER Dániel 18, Dósa Zsombor 6

1. félidő

Egy mérkőzésnyi pihenőt követően a MAFC fiataljai ellen léptünk pályára. A meccs előtt a legfontosabbnak azt tartottuk, hogy az első mérkőzés iramát, motiváltságát meg tudják tartani a fiúk, különben kellemetlen meglepetés is kisülhet a folytatásban. Az első pár percben nem is igazán sikerült visszarázódnunk, és kevésbé rutinos ellenfelünk harcos hozzáállása pontokban is megmutatkozott, míg mi rendre hibáztunk támadásban. Majdnem a negyed feléig kellett várni mire sikerült felébrednünk, innentől viszont 21 pontig meg sem álltak a fiúk. A második 10 percben már nem kellett keltegetni a srácokat, első perctől kezdve sikerült pörgősen játszani és Jankó vezetésével félidőre 50 pont fölé jutni.

2. félidő

A félidei büntetőknél nem koncentráltunk eléggé, amelynek az eredménye 3 értékesített kosár lett a 11-ből (Dani, Bence, Benji), mely elvesztegetett pontok más meccseken sokat érhetnek. Ezen javítani kell! A második félidőben sem változott a játék képe, szerzett pontok tekintetétben viszont picit visszaestünk. A harmadik negyedben Dani mellett Kokó táltosodott meg és szerzett 6 pontot szép 1-1-ek végén. A negyedik negyedben Jankó mellett Matyi, Zsombi, Dini és Benji is eredményes tudott lenni a 93-23-ra megnyert mérkőzésen.

Összegzés

Örülök hogy sikerült nyerni, megérdemelték a fiúk az elmúlt időszakban nyújtott edzés és meccsmunkájuk alapján, de fontos megjegyezni, hogy az első mérkőzésen nyújtott játék sokkal nagyobb teljesítmény, mint a nagyarányú győzelmünk! Örülök, hogy ennyien egészségesen megtudtunk jelenni, Aidennek jobbulást kívánunk és várjuk vissza a csapatba mihamarabb 🙂 Köszönjük a Szülőknek támogatást és a szervezést!
Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00