Győzelem csapatmunkával

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Matóczay Bálint, Kara Zsombor

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2022-04-07 16:40:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Klks/A 15 5 22 15 57
Óbudai Kaszások U16 17 18 17 18 70

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Balogh 11/3, Patrik-Pirk 20/12, Zádor 7,Michel 8, Herbák 3/3 Cs Lontay 8, Goór 8/6, Pusztai 3,Beke 2, Lakatos

1. félidő

Szomszéd várak csatájára került sor a kadett bajnokság következő körében. Ellenfelünk a KLKS csapata nem volt ismeretlen nekünk, hiszen az utóbbi években rendre keresztezték útjaink egymáséit. A mérkőzés előtt nem igen tudtam mire számíthatok a csapattól, hiszen nagyon kétarcúan játszottunk az utóbbi időben. Hol sziporkázó játékkal magabiztosan múltuk felül aktuális ellenfelünk, hol pedig messze tudásunk alatt játszva szenvedtünk vereséget. A mérkőzés előtt azt kértem a fiúktól, hogy legyen bennünk tűz az elejétől fogva, agresszívan védekezzünk, támadásban pedig bízzunk magunkba és merjünk vállalkozni. A mérkőzést jól kezdtük, hamar magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Támadásban jól működtek a rencer játékaink, illetve több egyéni villanással folyamatosan tudtuk növelni előnyünket. Nagyon jól és agresszívan védekeztünk, ami nem ízlett ellenfelünknek, akik szinten csak abból tudtak kosarat szerezni ( főleg a második negyedben) ha eladtuk a labdát és abból visszaindítottak minket. Ennek ellenére egy nagyon masszív előnyt kiépítve sikerült a szünetre vonulnunk.

2. félidő

A második félidőben ellenfelünk sűrűn váltogatta a zóna és az ember védekezését, ami okozott kis zavart a játékunkban, de minden hullámvölgynél volt egy extra villanás, ami át lendítette a csapatott a holt ponton, így 7 pontnál közelebb egyszer se tudott zárkózni ellenfelünk. Az utolsó negyedben már közte 20-at is mutatott az eredményjelző, ekkor kicsit kiengedtünk és kaptunk pár elkerülhető kosarat, de szerencsére ez érdembe nem befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. Egy végig kézben tartott mérkőzésen sikerült egy szép győzelmet aratnunk.

Összegzés

IGAZI CSAPATMUNKA GYŐZELEM VOLT! A szezonban talán először védekeztünk ilyen agresszívan és ilyen jól, mint ezen a mérkőzésen. Nagyon jók voltak a besegítések, jól tudtunk indulni a megszerzett labdákból, és ami a legfontosabb jól eloszlottak a pontok támadásban. Üdítő volt látni, hogy ha éppen megakadtunk játékban mindig jött egy jó periódusa valakinek, amivel át lendítette a csapatot a holt ponton. Ezt a mérkőzést a csapatmunkával nyertük, meg ami nagyon jó előjel a bajnokság tovább szakaszára nézve, mert remélem ez a siker olyan gátakat tört átt mindenkiben, hogy innentől kezdve új lendületet kap mindenki a bajnokság végéig!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00