Győzelem Egerben

Helyszín: Eszterházy Csarnok

Játékvezetők: Sallai István József, Makrai Márton, Márton Péter

Nézők száma: zárt kapus

Mérkőzés időpontja: 2021-01-27 17:30:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
EKE Eger KOK 10 20 17 15 62
Óbudai Kaszások KA 24 19 13 20 76

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: Puszta 14/6, BENCSIK 18/3, Vámos, VARGA 16, HORVÁTH 14

Cs: KOVÁCS 10/6, Vas-Teplán 2, Bea, Vigh, Hegedűs O. 2, Dénes, Hegedűs M.

1. félidő 

Bár a második helyezett találkozott az utolsóval, kemény mérkőzésre készült csapatunk. Az Eger, az elmúlt találkozókon mind szoros mérkőzést játszott az élmezőnyhöz tartozó csapatokkal, ezt tetőzte még a hazai pálya. Az első percek izgalmasnak ígérkeztek, kosarakra kosarak érkeztek. 5 perc után azonban sikerült ellépni ellenfelünktől és egyre csak nőtt a különbség. Védekezésünkkel megfogtuk az egrieket, mi pedig könnyű kosarakat tudtunk szerezni. Az első negyedre pedig 14 pontos előnyt tudhatott magáénak csapatunk. A második játékrészben lazult védekezésünk, az Eger pedig extra dobóformát fogott ki, ebből kifolyólag rengeteg kosarat kaptunk. Támadásban meginogtunk, sok labdát adtunk az ellenfelünk kezébe. Baj azonban így sem volt, magabiztos 13 pontos előnnyel zárhattuk az első félidőt.

2. félidő 

Puszta és Horváth kosarával kezdődött meg a pontgyártás a második félidőben. A mérkőzés képe azonban nem változott, védekezésben nem sikerült újra agresszívra váltani ezt pedig kihasználta az Eger. A harmadik negyed végére pedig sikerült 10 pont alá bekerülnie a hazai csapatnak. Az utolsó felvonás egy egri kosárral indult, ám egyből jött a válasz Kovácstól. Ekkor viszont teljes zárlat következett be csapatunknál, az Eger egy 10-0-s rohanással hirtelen 3 pontra zárkózott. Ekkor Vas-Teplán talált be, próbálva felrázni csapatunkat. Ami sikerült is, innentől pedig fokozatosan elléptünk ellenfelünktől és magabiztosan sikerült lezárnunk a mérkőzést. A végére nem maradt kérdés 62-76-os győzelmet húztunk be Egerben!

Összegzés 

Jól kezdtük a mérkőzést, minden taktikai elemet sikerült megvalósítani az első negyedben. A következő játékrészben viszont nem tudtuk hozni a ránk jellemző agresszivitást, ami megalapozta a harmadik negyedet. Itt teljesen szétestünk és visszahoztuk a mérkőzésbe az amúgyis, extrán dobó Egert. A végjátékban azonban sikerült magunkra találni és lezárni a mérkőzést. Rengeteg volt az eladott labdánk ezen a mérkőzésen, ezen még mindig dolgoznunk kell.

 

Fotó: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak

  • A legutóbbi fordulóban sikerült megszereznünk első győzelmünket a Honvéd/B csapata ellen, bár mindkét oldalon hiányzott több kulcsjátékos is! Most is több játékosunk segítette a bajnokságban előrébb jutó U14-es csapatunkat, ellenfelünk viszont „nagyot nőtt” és az eddigi legerősebb keretével vágott neki az utolsó fordulónak. Nagy meglepetés nem született,…