Győzelem és csoportelsőség a főtáblán!

Helyszín: Szolnok Városi Sportcsarnok. 5000 Szolnok, Tiszali

Játékvezetők: Szőcs Béla, Kovács Máté

Nézők száma:

Mérkőzés időpontja: 2021-02-07 11:15:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Szolnoki KA/A 2 22 13 15 52
Serdülő U14 14 16 15 17 62

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA/A: SZABÓ 11, Goór 4, Lugossy 2, SERES 11, Krajcsi 8, Lovas, Csillag, Németh 6, Horváth 7, Hidvégi, Herbák 5, TÓTH 8.

1. félidő

Minket is meglepett, hogy milyen dominanciával kezdtük a meccset. Védekezésben komoly nyomást tudtunk helyezni a hazaiakra, így sok hibára és eladott labdára kényszerítettük őket. A kilencedik!!!! percben volt képes először betalálni ellenfelünk és az első negyed végén is csak két pont árválkodott a Szolnok neve mellett. 14:2-re vezettünk, amikor megkezdődött a második negyed. Láttuk riválisunk összeállításából, hogy ez bizony jóval keményebb 10 perc lesz, mint az eddigiek, ezért is volt nagyon fájó, hogy mindezidáig rengeteg ajtó-ablak helyzetet hagytunk ki. 6 ponttal vesztettük el a második etapot, így pontosan ennyi előnnyel (6 pont) mentünk a nagyszünetre.

2. félidő

Ha valaki előre azt mondja, hogy úgy zajlik az öltözői megbeszélés, hogy 6-tal megyünk, bizonyosan aláírom. Ekkor mégis nagyon aggasztott a tudat, nehogy komoly árat fizessünk a folytatásban a rengeteg kihagyott helyzetért. Szerencsére a második félidőt is jól kezdtük. 14 ponttal vezettünk és már-már magunk is elhittük, hogy ezen a napon nem tud borsot törni a Szolnok az orrunk alá. Tévedtünk… Elképesztő hajrát indítottak és 10 perc leforgása alatt, nemhogy eltüntették előnyünket, de pár másodpercre még a vezetést is átvették tőlünk. A srácok azonban rögtön válaszolni tudtak és egy hihetetlen megújulást követően, az utolsó 5 percet 15:4-re megnyerve végleg felülkerekedtek ellenfelünkön.

Összegzés

Bár az előző napi két meccsünk győzelemmel zárult, sajnos nem játszottunk jól egyiken sem. A célunk az volt, hogy kimásszunk a saját magunknak ásott gödröcskéből és tornagyőzelemmel térjünk haza. Kicsit aggódtunk, hogy vajon tovább tart-e a vesszőfutásunk, de szinte azonnal látszott, hogy a srácok nagyon meg akarják mutatni, hogy milyen is az igazi oldaluk. Egy csupa nagybetűs csapatként nyertük meg ezt a meccset és ezzel az egész forduló csoportkörét. Nagy gratuláció illeti a Szolnok csapatát is, jól játszottak és a végsőkig küzdöttek. Sok sikert kívánunk nekik a folytatásra. Hihetetlenül hasznos volt ez a torna a számunkra. Sok hiba a felszínre került, de hála ennek a csodálatos befejezésnek, újult erővel és lelkesedéssel folytathatjuk a munkát. Köszönjük mindenkinek a szurkolást! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…