Hoztuk a kötelezőt

Helyszín: Darázsfészek Kosárlabda Csarnok (1104 Budapest, Ha

Játékvezetők: Kiss Mihály, Matóczai Bálint

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-15 16:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Zuglói Sasok Herman 4 19 6 7 9 45
U11 Dűlői Kaszások 17 8 8 12 9 54

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dűlői Kaszások: ÁCS 7, Csikós 1, Egri 3, GYŐR 11, HIDVÉGI 5, Krajcsovich 8, Lukács-, Mácza 3, STERBENZ 11, Szombathelyi 5, Zhu 1,

1. félidő

A Kenguru Kupa ötödik fordulójában először a Zuglói Sasok csapatával kerültünk szembe, akiket szintén megtizedelt az influenza járvány, ezért soraikban több kezdő és fiatalabb játékos is szerepelt. Ettől függetlenül mi csak a saját játékunkra szerettünk volna koncentrálni, ez az első játékrészben többnyire sikerült is, Szili, Panka és Donát 1:1-ei rendre kosárral zárultak, emellett a védekezésünk is rendben volt, ebben pedig főként Luki jeleskedett, aki ellenfelünk legjobbját fogta a negyedben! A második ötösünk is kosárral nyitott Jázmin révén, de ezt követően egy kisebb gödörbe kerültünk, amit ellenfelünk 6-os játékosa ásott számunkra. Támadásban nem igazán tudtuk megállítani, legfejebb fault árán, támadásban pedig nem játszottunk elég szélesen, így sokszor adtuk meg neki a lehetőséget a labdaszerzésre. Ebből adódóan 19 pontot kaptunk a negyedben, amelyből 16-ot ő szerzett.

2. félidő

A félidőben megbeszéltük, hogy egy jó büntetőzéssel kimászunk a gödörből és visszavesszük a mérkőzés irányítását. A csapat így is tett, koncentráltan, biztos kézzel 11-ből 8 büntetőt elsüllyesztett, bravó fiúk, lányok! A harmadik negyedben nem sikerült az elsőhöz hasonlóan dominálnunk, egyre pontatlanabbak voltunk, de hajtottunk és küzdöttünk tovább, aminek eredményeképp be tudtuk húzni a negyedet 5 pontos különbséggel. Támadásban Jázmin kipontozódása után Vince és Marci szállt be a pontgyártásba, ahogy mondják: jobb később, mint soha! A záró etapban egy másik vérszívó védőnket állítottuk a kékek legjobbjára, Panka feladata volt, hogy a 6-os fiút kivegye a játékból, amit gyakorlatilag hiba nélkül teljesített, hiszen egyetlen kosarat engedett neki, azt is már csak a mérkőzés utolsó percében! Sajnos a többieket már nem sikerült ilyen jól őriznünk, néhányszor elaludtunk, amelyet a többi kékmezes büntetni is tudott, de főképp Szili kosaraival kompenzálni tudtunk, így egy egál utolsó negyedet követően megnyertük a mérkőzést.

Összegzés

Végig a mi kezünkben volt a meccs és bár volt, hogy közel engedtük magunkhoz a zuglóiakat, egy percre sem csúszott ki a markunkból az előny, amihez gratulálok! Azonban maradt bennem hiányérzet, hiszen egy, ma nem túl acélos sas haddal játszottunk szoros mérkőzést. A mérkőzés előrehaladtával egyre több volt a hiba és a pontatlanság támadásban és védekezésben egyaránt, ezeken kell majd többet dolgoznunk az edzéseken, de előtte vár ránk még egy mérkőzés, ahol ennél több koncentrációra lesz szükségünk! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…