Hoztuk a kötelezőt

Helyszín: Darázsfészek Kosárlabda Csarnok (1104 Budapest, Ha

Játékvezetők: Kiss Mihály, Matóczai Bálint

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-02-15 16:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Zuglói Sasok Herman 4 19 6 7 9 45
U11 Dűlői Kaszások 17 8 8 12 9 54

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dűlői Kaszások: ÁCS 7, Csikós 1, Egri 3, GYŐR 11, HIDVÉGI 5, Krajcsovich 8, Lukács-, Mácza 3, STERBENZ 11, Szombathelyi 5, Zhu 1,

1. félidő

A Kenguru Kupa ötödik fordulójában először a Zuglói Sasok csapatával kerültünk szembe, akiket szintén megtizedelt az influenza járvány, ezért soraikban több kezdő és fiatalabb játékos is szerepelt. Ettől függetlenül mi csak a saját játékunkra szerettünk volna koncentrálni, ez az első játékrészben többnyire sikerült is, Szili, Panka és Donát 1:1-ei rendre kosárral zárultak, emellett a védekezésünk is rendben volt, ebben pedig főként Luki jeleskedett, aki ellenfelünk legjobbját fogta a negyedben! A második ötösünk is kosárral nyitott Jázmin révén, de ezt követően egy kisebb gödörbe kerültünk, amit ellenfelünk 6-os játékosa ásott számunkra. Támadásban nem igazán tudtuk megállítani, legfejebb fault árán, támadásban pedig nem játszottunk elég szélesen, így sokszor adtuk meg neki a lehetőséget a labdaszerzésre. Ebből adódóan 19 pontot kaptunk a negyedben, amelyből 16-ot ő szerzett.

2. félidő

A félidőben megbeszéltük, hogy egy jó büntetőzéssel kimászunk a gödörből és visszavesszük a mérkőzés irányítását. A csapat így is tett, koncentráltan, biztos kézzel 11-ből 8 büntetőt elsüllyesztett, bravó fiúk, lányok! A harmadik negyedben nem sikerült az elsőhöz hasonlóan dominálnunk, egyre pontatlanabbak voltunk, de hajtottunk és küzdöttünk tovább, aminek eredményeképp be tudtuk húzni a negyedet 5 pontos különbséggel. Támadásban Jázmin kipontozódása után Vince és Marci szállt be a pontgyártásba, ahogy mondják: jobb később, mint soha! A záró etapban egy másik vérszívó védőnket állítottuk a kékek legjobbjára, Panka feladata volt, hogy a 6-os fiút kivegye a játékból, amit gyakorlatilag hiba nélkül teljesített, hiszen egyetlen kosarat engedett neki, azt is már csak a mérkőzés utolsó percében! Sajnos a többieket már nem sikerült ilyen jól őriznünk, néhányszor elaludtunk, amelyet a többi kékmezes büntetni is tudott, de főképp Szili kosaraival kompenzálni tudtunk, így egy egál utolsó negyedet követően megnyertük a mérkőzést.

Összegzés

Végig a mi kezünkben volt a meccs és bár volt, hogy közel engedtük magunkhoz a zuglóiakat, egy percre sem csúszott ki a markunkból az előny, amihez gratulálok! Azonban maradt bennem hiányérzet, hiszen egy, ma nem túl acélos sas haddal játszottunk szoros mérkőzést. A mérkőzés előrehaladtával egyre több volt a hiba és a pontatlanság támadásban és védekezésben egyaránt, ezeken kell majd többet dolgoznunk az edzéseken, de előtte vár ránk még egy mérkőzés, ahol ennél több koncentrációra lesz szükségünk! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30