Thriller happy end-el

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Magyar Zoltán, Szőts Dávid

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2021-10-09 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Zsíros Akadémia/A 11 16 24 18 69
Óbudai Kaszások U18 24 17 19 10 70

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

VARSÁNYI 13/3, Chabot 4, DÓCS 27/9, Orbán 8
CS: DOBOSSY 2, ANTAL 8/3, Szabados 5/3, Kolozsvári, Sipos 3/3, Korpás

1. félidő

A Zsíros Akadémia elleni presztízs csatával kezdtük meg hétvégén az országos főtábla alapszakaszának küzdelmeit. A két évvel ezelőtti, legutóbbi találkozásunk óta mind a két csapat játékosállománya jelentősen gyengült, hiszen Hajdu Tepi, a kőbányaiak ikonikus játékosa a nyáron elfogadta a Honvéd invitálását, és tőlünk is húzóemberek távoztak időközben.
Nem jó előjelekkel készültünk, a meccs előtti utolsó napokban többen lebetegedtek, ill. sérülés is nehezítette dolgunkat. Ezzel szemben a bemelegítésnél láttuk, hogy a válogatottban, nyáron elszenvedett sérüléséből felépülő Simonics Levi játékra jelentkezett ellenfelünknél, ami ugye, nem a legkellemesebb hír volt a számunkra… !
Függetleníteni tudtuk magunkat a nehezítő körülményektől és remekül kezdtünk. Alig hibáztunk dobást és elsősorban az első negyedben 11/9-ig jutó Dócs, valamint a remekül beszálló Antal vezetésével meg is ugrottunk ellenfelünktől. A Zsíros Akadémia védekezés váltása sem zavart meg minket, Dócs közelijével már 18 pontos előnyünk volt a 19. percben, amit két gyors kosárral 14 pontra csökkentettek a Simonics-ikrek a nagyszünetre.
Nem hiba nélkül, mert azért az eladott labdáink száma magas volt az első félidőben, de jól játszottunk és a bőven 50% feletti dobó százalékunk is azt mutatta, hogy extrákra is képesek voltunk a mérkőzés első felében.

2. félidő

Egy jól kijátszott figuránk végén, Chabot dobta az első pontokat a fordulás után, majd Dócs hintett hét pontot szinte zsinórban, így a 3. negyed közepére egy híján 20 pontosra nőtt az előnyünk. A következő percekben maradt a biztos vezetésünk, de már egyre inkább akadozott a játékunk, szerencsére ebben az időszakban ellenfelünk sem tudott újítani.
A 29. percben még 17 ponttal vezettünk, de a negyed hajrája a kőbányaiaknak sikerült jobban, és – többek között egy negyed végi, demoralizáló, saját térfélről elengedett triplával, – 10 ponton belülre tudtak kerülni.
Innentől egy új meccs kezdődött, a vendégeink erőre kaptak, megérezték a vér szagát és percről-percre egyre feljebb jöttek. A rendkívül hasznosan játszó Varsányi süllyesztett el egy triplát, kicsit levegőhöz juttatva csapatunkat, de érezhető volt, hogy nem tudjuk elkerülni a szoros végjátékot. Kijött az, amit addig is tudtunk, hogy a kőbányaiak egy erős, jó mentalitású és nagyon rutinos csapatot alkotnak. Nehéz dobásokat is értékesítve, 36 másodperccel a vége előtt a remekül játszó Magashegyi két büntetőjével, a mérkőzés folyamán először, át is vették a vezetést. Nagyon enyhe kifejezéssel élve nehéz lélektani helyzetben voltunk…!
De, itt még volt egy csavar, egy slusszpoén a forgatókönyvben! Dócs klasszis megmozdulása és egy kis szerencse is kellett ahhoz, hogy az utolsó, 5-6 méterről, 3 védő gyűrűjéből elengedett, mindent eldöntő dobás, három másodperccel a végső dudaszó előtt, csont nélkül a hálóba hulljon… !

Összegzés

Egyfelől igazságtalan lett volna, ha kikapunk, mert a meccs ¾ részében jól játszottunk, jócskán ellenfelünk fölé nőtünk, ami azért mindenképpen nagy dolog!
Másfelől a vendégek is megérdemelték volna a győzelmet, mert ilyen mélyről felállni és fordítani, szintén óriási tett!
Belefáradtunk a saját magunk által diktált nagy tempóba, és nagyon visszaestünk a végére, ami mindenképpen tanulságos! De, így legalább egy nagy sportélménnyel lettünk gazdagabbak és mivel az egy pontos győzelem is ugyanannyit ér a végelszámolásnál, elégedettek lehetünk! Már csak azért is fontos volt, hogy jól induljunk a bajnokságban, mert a következő hetekben nagyon nehéz sorozat vár ránk, sok idegenbeli mérkőzéssel! Szép volt fiúk!

Hasonló tartalmak

 • U12 Fiú
 • A játék képe alapján abszolút elégedett vagyok a csapattal, jó mentalitásban és önzetlenül kosaraztunk. Az első félidős téglagyárért kár, de örültem neki, hogy a második félidpre tudtunk javítani…

  Bajnokság: U12 Budapesti Régió

  Időpont: 2024-06-01 Kezdés: 11:45

 • Gratulálok ellenfelünk a győzelemhez, a srácaimnak pedig az ezüstéremhez. Igazából 1 mérkőzésen múlott az arany sorsa, ha előre az ember tudja a bajnokság kiírását lehet máshogy áll ott…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-05-26 Kezdés: 14:00

 • Jó csapat ellen nyertünk, büszkék lehetnek a srácok magukra. Érződik a fejekben és testekben a fáradtság, így még inkább dicséret ez a mérkőzés! A Szülőknek köszönet a szurkolást…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-05-24 Kezdés: 18:45

 • Hosszú, és minden tekintetben rengeteg energiát igénylő szezonon vagyunk túl. Nagyon sok mérkőzést játszottunk. Az előző években és év elején még hiányzott a játékrutin, most azonban kellően sok…

  Bajnokság: Országos Serdülő Bajnokság

  Időpont: 2024-06-01 Kezdés: 10:00