Jól játszottunk de a győzelem elmaradt

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Gruber Nikolett, Balogh Kristóf

Nézők száma: 45

Mérkőzés időpontja: 2020-03-08 16:30:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budaörsi DSE/A 19 14 11 18 62
Junior (ffi) 16 9 13 22 60

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Hegedűs 6, KONTA 19/6, BAI 18/18, Gálfalvi 4, Finna 2
Cs: JÁVORSZKY 7, Szombati 6, Bulyovszky, Sebők, Szoboszlai, Malbasa, Peringer

1. félidő

Ellenfelünk ellen az utóbbi 2 évben már több meccset is játszottunk, tudtunk az erősségeiket és próbáltunk készülni ezekre. A mérkőzés elejétől kezdve egészen jól védtük a festéket, igazi vitézek módjára vettük fel a harcot a palánk alatt folyamatosan labdát kérő magasabb és erősebb budaörsiek ellen. Támadásban jó tempóval játszottunk, és sokszor emberfölénybe tudtunk kerülni mielőtt az ellenfél magasai visszaértek volna. A labda jó arányban járt bent és kint, és a mérkőzés folyamán többször is megtaláltuk az üresen lévő és tüzelni készen álló Bai Ádámot, aki szinte hiba nélkül 6 hármast szórt ezen a meccsen. Az első negyedben sok pont született mind a két oldalon, a második negyedben kicsit jobban beragadtunk, mint ellenfelünk. 8 pontos hátránnyal fordultunk.

2. félidő

A 2. félidőre sikerült újra energiát találnunk. Jól védekeztünk, kivéve néhány alkalmat, amikor a támadólepattanóért küzdő magas ellenfeleinket labdához engedtük, és ekkor be is vették a gyűrűnket közelről. Támadásban Konta Zalán és Jávorszky Patrik betöréseikkel folyamatosan nyomást gyakoroltak az ellenfél védelmére, és Szombati Tamás is nagyon fontos kosarakkal tolta meg a csapat szekerét, amikor nagyon kellett. Az utolsó negyedben újra kinyílt Bai gólzsákja, és 3 nagyon fontos hármassal faragott az egyre csökkenő hátrányunkból. A mérkőzés utolsó akciójaként még volt 4.9 másodpercünk, hogy alapvonalunktól bedobjuk a labdát és kosarat szerezzünk, el is jutottunk az ellenfél gyűrűjéig, de a bravúros befejezés sajnos elmaradt.

Összegzés

A mérkőzést megelőzően úgy jöttünk be a terembe, hogy tudtuk, hogy egy jó csapat ellen játszunk, akiket még az előző 2 évben nem sikerült legyűrnünk, és ráadásul a legutolsó meccsünk Budaörsön nagy különbségű vereség lett. Éreztük, hogy ijedtség helyett visszavágás és bizonyítani vágyás uralkodik a csapaton, amit a pályán is megmutattak. Egy pillanatra sem adtuk fel, végig hátrányban játszva gyors, agresszív, de okos, és amikor kellett türelmes játékkal visszajöttünk a mérkőzésbe, és akár a hosszabbítás kiharcolását is elérhettük volna. Örülünk a jó teljesítménynek, és szeretnénk, hogy ezen még javítva megnyerjük a következő mérkőzésünket. Gratulálunk a Budaörsnek, jó mérkőzés volt!

Hasonló tartalmak

  • A legutóbbi fordulóban sikerült megszereznünk első győzelmünket a Honvéd/B csapata ellen, bár mindkét oldalon hiányzott több kulcsjátékos is! Most is több játékosunk segítette a bajnokságban előrébb jutó U14-es csapatunkat, ellenfelünk viszont „nagyot nőtt” és az eddigi legerősebb keretével vágott neki az utolsó fordulónak. Nagy meglepetés nem született,…