Kényszerszüneten 12. rész – Interjú Zádor Nimróddal

A gyermek korosztályhoz hasonlóan az U11-es csapataink is még területi alapon működnek. A Békási Kaszások csapata a Bárczi iskolában készül, mely csapatkapitányuk, Zádor Nimród számára egyáltalán nem ismeretlen helyszín, hiszen Óbudai Mini Kupás éveit a Delfinek csapatával már ott töltötte. Nimród a Delfinek után az U11-es csapatunkban is kiemelkedően teljesített, mielőtt kényszerű véget ért a bajnokság. Tizenkettedik interjúnkat vele készítettük.

 

Lassan másfél hónapja tart a szünet, hogy telnek a napjaid?

 

Délelőtt tanulok, aztán foglalkozom a törpenyuszimmal, Mogyoróval. Gyakran segítek Anyának sütni. A kertben játszom Zalánnal, társasozom, Hip-Hop-ozom (online vannak az órák). Nagy kertünk van, így sokszor segítek kertészkedni Apának. Ma például a karácsonykor feldíszített fenyőfánkat ültettük el. Esténként olvasom a Dávid Kornél életrajzát. Most a közös filmnézés is sokkal gyakoribb, mint általában.

 

Tudsz edzeni is? Hogy tartod magad formában?

 

Minden nap erősítek, futok a Pilisben, mert ott lakom.  1:1-ezem a tesómmal. Elliptikus trénerezem és rendszeres hegyi kerékpározom is. Nagyon élvezem – főként most, hogy sokat vagyunk a házban – hogy messzire ellátok. Amikor felülkerekedel egy meredek lejtőn, akkor nagyon jó érzés fog el, hogy megcsináltam. Imádom pilisi levegőt. Sokszor találkozunk őzekkel, vadnyulakkal.

 

Idézd fel kérlek, hogy milyen érzéseid voltak, mikor megtudtad, hogy szüneteltetni kell az edzéseket?

 

Nagyon meglepődtem. Nem gondoltam, hogy ennyire súlyos lesz a helyzet, de reméltem, hogy a kondival nem lesz bajom.  Hirtelen nagyon sok energiám lett.  Már az első héten nagyon hiányoztak az edzések, hiányoznak az meccsek, hiányoznak az edzőtársaim, hiányzik Bence bá. Előfordult, hogy az öltözőben kellemetlen szagok voltak, de még az is hiányzik. Hiányzik, mikor bemegyek a csarnokba és hallom, ahogy súrlódik a cipő a teremben, megremegnek a palánkok, visszhangzik az egész csarnok. Hiányzik az edzésre vezető út is. Általában sötétben mentünk, Anya hozott valami uzsit és végigbeszélgettük az utat. Szerettem azt a hangulatot. Az az érzés hiányzik legjobban, amikor belépek a csarnokba és már ott várnak a barátaim.

 

 

Milyen évet hagy maga mögött az U11-es Békási Kaszások csapata?

 

A szezon elején nagyon sok új csapattárs csatlakozott a csapathoz, így nekik kellett egy kis idő míg belejönnek a játékba. Az első meccseken még nem voltunk összerázódva, de a 3-4. fordulóra jobban megismertük egymást, így a játék is könnyebben ment.  Ebben nagy szerepe volt Bence bácsinak, mert türelmes és higgadt volt a meccseken is.

 

Milyen volt a legemlékezetesebb mérkőzésetek?

 

Körülbelül két hónappal ezelőtt volt egy meccsünk a Zsíros Tibor csapata ellen, ahol az egész meccsen nagyon rosszul ment a játék mindenkinek és az utolsó 5 percben 7 pont hátrányból fordítottunk és végül megnyertük a meccset két ponttal. A szülők torkuk szakadtából szurkoltak. Ezek felejthetetlen pillanatok voltak.

 

 

Tudsz most valamit a többiekről? Rendszeresen beszélgettek?

 

Én csak a csapat egy-egy tagjával és Bence bával tartom a kapcsolatot, mivel az U 12-es csapattal edzem, így velük gyakrabban találkoztam az edzések alkalmával. Remélem, lesz még lehetőségem, hogy több időt töltsünk együtt. Nagyon jó volna, ha a nyári edzőtáborban együtt lehetnénk már.

 

Milyen hatással van rád, hogy a bátyád is kosarazik, ráadásul a Kaszásoknál?

 

Nagyon hálás vagyok Zalánnak, mert ha Ő nincs, akkor valószínűleg sosem kezdek el kosarazni. Amikor elkezdett játszani, akkor már én is elkezdtem dobálni itthon és rá fél évre már lent voltam a csarnokban. Mivel egy fejjel magasabb nálam, ezért sokat küzdök egy-egy kosárért, sokat fejlődöm általa. Sokat beszélgetünk a sportról, sok meccset megnézünk együtt.  Van egy közös nyelvünk, amit Anya nem is mindig ért. Nagyon jó Zalán meccseit nézni, sok csapattársa van, akire felnézek. Például Balogh Matyi jó barátom. Sokat tanulok tőle is. Összességében szerencsés vagyok, hogy van egy bátyám, akivel ugyanazt a sportot űzzük. Köszi Zali!

 

 

 

Kényszerszüneten 11. rész – Interjú Babay-Bognár Kingával

 

Kényszerszüneten 10. rész – Interjú Németh Atillával

 

Kényszerszüneten 9. rész – Interjú Mityók Norberttel

 

Kényszerszüneten 8. rész – Interjú Sárváry Dániellel

 

Kényszerszüneten 7. rész – Interjú Czirkos Pankával

 

Kényszerszüneten 6. rész – Interjú Patrik-Pirk Martinnal

 

Kényszerszüneten 5. rész – Interjú Evellei Hannával

 

Kényszerszüneten 4. rész – Interjú Dobossy Pállal

 

Kényszerszüneten 3. rész – Interjú Gálfalvi Balázzsal

 

Kényszerszüneten 2. rész – Interjú Koflanovics Kristóffal

 

Kényszerszüneten 1. rész – Interjú Jenei Gergővel

 

Fotók: Felkai Gergely és Zádor Nimród

Videó: Zádor Nimród és Zádor Zalán

 

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…