Kényszerszüneten 13. rész – Interjú Krajcsovich Jázminnal

Az U11-es korosztályban még vegyes csapatokkal edzünk és versenyzünk. Mindig is érdekes volt figyelni a fiúk és a lányok egymás elleni vetélkedését, akár csapaton belül is. Nem ritka, de mégis külön örömként szolgál, amikor a „gyengébbik nem” képviselői vívnak ki maguknak komoly szerepet. A Dűlői Kaszások csapatában ez több hölgynek is sikerült, tizenharmadik interjúnkban a csapatkapitánnyal, Krajcsovich Jázminnal beszélgettünk.

 

Milyen érzéseid voltak másfél hónappal ezelőtt, mikor ez az egész új helyzet kezdődött?

 

Krajcsovich Jázmin: Nagyon csalódott voltam, mert mindig vártam a meccseket. Hiányoznak az edzések, a rendszeres mozgás, a szórakozás. A legjobban a labdás edzéseket szerettem!

 

Hogy telnek azóta a napjaid?

 

KR: Minden reggel megkapom az aznapi feladatokat, az online oktatáson. A tanulnivaló kitölti a napom nagy részét. A szabadidőmben beszélgetek az osztálytársaimmal, barátaimmal, “öljük” egymást a tesóimmal. Szoktam mozogni is, de sajnos sokkal kevesebbet, mint korábban.

 

Milyen formában része most az életednek a mozgás?

 

KR: Hétvégenként 40 km-eket biciklizek terepen. Naponta lépcsőzöm. Az edzésprogramot próbálom betartani, de sajnos a kosárra dobást csak pici palánkra tudom gyakorolni.

 

 

Hogyan értékeled az U11-es Dűlői Kaszások szezonját?

 

KR: Csapatunk az év elején nagyon jól indított, pedig csak idén kezdtünk együtt játszani. Dávid bának köszönhetően folyamatosan fejlődtünk és sikeresek voltunk. A meccseken egyre többször tudtunk csapatként dolgozni. Sajnos pont a kényszerpihenő előtt torpantunk meg egy kicsit és vártuk a következő meccset, hogy javíthassunk. Remélem, hogy erre lesz még lehetőségünk.

 

Történt esetleg valami különlegesen emlékezetes?

 

KR: Nagyon izgalmas volt a nagy Kaszások összecsapás ahol a három U11-es csapat játszott egymás ellen. Végül mi, a Dűlői csapat vittük el a győzelmet. Ez nagy siker volt a csapatnak és Dávid bának is.

 

 

A legfiatalabbak hogy tudnak összetartani ilyen időkben?

 

KR: A csapatból néhány emberrel tartom a kapcsolatot Viber és a Messenger segítségével. Dávid bával a Teams programmal tartjuk a kapcsolatot, vannak online edzések és videózások. Így egy kicsit olyan, mintha újra együtt lennénk.

 

Amikor fiúk és lányok egymás ellen játszanak, szerinted kinek mi lehet az előnye a másikkal szemben?

 

KR: Egyes fiúknak a testi ereje nagyobb a lányokénál, így a védekezésnél nehezebb őket fogni. Viszont mi lányok gyorsabbak vagyunk és nehezebben érnek utol minket. A pályán nem számít, hogy fiú vagy, vagy lány, az a lényeg, hogy mindent tegyél meg a csapatért!

 

 

 

Kényszerszüneten 12. rész – Interjú Zádor Nimróddal

 

Kényszerszüneten 11. rész – Interjú Babay-Bognár Kingával

 

Kényszerszüneten 10. rész – Interjú Németh Atillával

 

Kényszerszüneten 9. rész – Interjú Mityók Norberttel

 

Kényszerszüneten 8. rész – Interjú Sárváry Dániellel

 

Kényszerszüneten 7. rész – Interjú Czirkos Pankával

 

Kényszerszüneten 6. rész – Interjú Patrik-Pirk Martinnal

 

Kényszerszüneten 5. rész – Interjú Evellei Hannával

 

Kényszerszüneten 4. rész – Interjú Dobossy Pállal

 

Kényszerszüneten 3. rész – Interjú Gálfalvi Balázzsal

 

Kényszerszüneten 2. rész – Interjú Koflanovics Kristóffal

 

Kényszerszüneten 1. rész – Interjú Jenei Gergővel

 

Fotók: Felkai Gergely, Krajcsovich Jázmin

Videók: Krajcsovich Jázmin

 

 

Hasonló tartalmak

  • Idén a kadett csapattal elsődleges célunknak az országos főtáblára való került tűztük ki. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hisz a csapat nagy részben átalalkult. Első meccsünket a Csata DSE fiatalabb tehetséges csapatával játszottuk. Igazi első meccs volt, sok izgulással és pontatlanággal. Az első félidőben meghatározó volt…

  • Bár innen is a továbbjutás és a 32-es főtáblára kerülés volt a célunk, meg kell jegyeznünk, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk a sorsoláskor. Elenfeleink az előző szezonban „A” döntőben szereplő csapatok voltak, mi mégis hittünk benne, hogy tovább tudunk jutni. Volt olyan mérkőzés, ahol a tisztes helytállás…

  • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…