Kényszerszüneten 13. rész – Interjú Krajcsovich Jázminnal

Az U11-es korosztályban még vegyes csapatokkal edzünk és versenyzünk. Mindig is érdekes volt figyelni a fiúk és a lányok egymás elleni vetélkedését, akár csapaton belül is. Nem ritka, de mégis külön örömként szolgál, amikor a „gyengébbik nem” képviselői vívnak ki maguknak komoly szerepet. A Dűlői Kaszások csapatában ez több hölgynek is sikerült, tizenharmadik interjúnkban a csapatkapitánnyal, Krajcsovich Jázminnal beszélgettünk.

 

Milyen érzéseid voltak másfél hónappal ezelőtt, mikor ez az egész új helyzet kezdődött?

 

Krajcsovich Jázmin: Nagyon csalódott voltam, mert mindig vártam a meccseket. Hiányoznak az edzések, a rendszeres mozgás, a szórakozás. A legjobban a labdás edzéseket szerettem!

 

Hogy telnek azóta a napjaid?

 

KR: Minden reggel megkapom az aznapi feladatokat, az online oktatáson. A tanulnivaló kitölti a napom nagy részét. A szabadidőmben beszélgetek az osztálytársaimmal, barátaimmal, “öljük” egymást a tesóimmal. Szoktam mozogni is, de sajnos sokkal kevesebbet, mint korábban.

 

Milyen formában része most az életednek a mozgás?

 

KR: Hétvégenként 40 km-eket biciklizek terepen. Naponta lépcsőzöm. Az edzésprogramot próbálom betartani, de sajnos a kosárra dobást csak pici palánkra tudom gyakorolni.

 

 

Hogyan értékeled az U11-es Dűlői Kaszások szezonját?

 

KR: Csapatunk az év elején nagyon jól indított, pedig csak idén kezdtünk együtt játszani. Dávid bának köszönhetően folyamatosan fejlődtünk és sikeresek voltunk. A meccseken egyre többször tudtunk csapatként dolgozni. Sajnos pont a kényszerpihenő előtt torpantunk meg egy kicsit és vártuk a következő meccset, hogy javíthassunk. Remélem, hogy erre lesz még lehetőségünk.

 

Történt esetleg valami különlegesen emlékezetes?

 

KR: Nagyon izgalmas volt a nagy Kaszások összecsapás ahol a három U11-es csapat játszott egymás ellen. Végül mi, a Dűlői csapat vittük el a győzelmet. Ez nagy siker volt a csapatnak és Dávid bának is.

 

 

A legfiatalabbak hogy tudnak összetartani ilyen időkben?

 

KR: A csapatból néhány emberrel tartom a kapcsolatot Viber és a Messenger segítségével. Dávid bával a Teams programmal tartjuk a kapcsolatot, vannak online edzések és videózások. Így egy kicsit olyan, mintha újra együtt lennénk.

 

Amikor fiúk és lányok egymás ellen játszanak, szerinted kinek mi lehet az előnye a másikkal szemben?

 

KR: Egyes fiúknak a testi ereje nagyobb a lányokénál, így a védekezésnél nehezebb őket fogni. Viszont mi lányok gyorsabbak vagyunk és nehezebben érnek utol minket. A pályán nem számít, hogy fiú vagy, vagy lány, az a lényeg, hogy mindent tegyél meg a csapatért!

 

 

 

Kényszerszüneten 12. rész – Interjú Zádor Nimróddal

 

Kényszerszüneten 11. rész – Interjú Babay-Bognár Kingával

 

Kényszerszüneten 10. rész – Interjú Németh Atillával

 

Kényszerszüneten 9. rész – Interjú Mityók Norberttel

 

Kényszerszüneten 8. rész – Interjú Sárváry Dániellel

 

Kényszerszüneten 7. rész – Interjú Czirkos Pankával

 

Kényszerszüneten 6. rész – Interjú Patrik-Pirk Martinnal

 

Kényszerszüneten 5. rész – Interjú Evellei Hannával

 

Kényszerszüneten 4. rész – Interjú Dobossy Pállal

 

Kényszerszüneten 3. rész – Interjú Gálfalvi Balázzsal

 

Kényszerszüneten 2. rész – Interjú Koflanovics Kristóffal

 

Kényszerszüneten 1. rész – Interjú Jenei Gergővel

 

Fotók: Felkai Gergely, Krajcsovich Jázmin

Videók: Krajcsovich Jázmin

 

 

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…