Kérdések egyelőre válaszok nélkül

Kadett I. (ffi)

Helyszín: Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok

Játékvezetők: Tóth Kitti, Zádeczki Donát

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-10-27 11:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Zsíros Akadémia Kőbánya/A 28 19 18 22 87
Kadett I. (ffi) 8 15 20 14 57

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Dobossy 2, Korompay 3/3, ORBÁN 14/6, DÓCS 18/6, Safranka 5
CS: Chabot 4, VARSÁNYI 9/3, Léh, Korpás, Csocsán, Katona, Pintye 2

1. félidő

Újabb rázós idegenbeli mérkőzés várt ránk vasárnap délelőtt Kőbányán, a Zsíros Akadémia vendégeként. Most is – mint mindig, – bíztunk abban, hogy egy jó meccset tudunk játszani esélyesebb ellenfelünkkel, netán még az eredményt is szorosan tartva!
Nem és nem, még mindig nem! Ismét jókora csalódást okoztunk, elsősorban magunknak, azzal, hogy ennyire zavarodottan, hit és önbizalom nélkül kezdtünk megint vendégként. Lemásoltuk a múltkori fehérvári borzalmat, ahol a macska és az egér játszadozásában mi húztuk a rövidebbet.
31-8 után viszont valami megváltozott! Nyilván, sokat segítene, ha megfejtenénk, hogy mi! Talán a fiúk úgy gondolták, hogy meg van az a -20-30 pont különbség, amire ők számítottak és most már végre minden tét és teher nélkül lehet játszani…?! Mindenesetre innentől kezdve már szoros, mondhatni egál volt a meccs.

2. félidő

A harmadik negyed közepén 14 pontra is megközelítettük a hazaiakat, pedig szó sem volt arról, hogy ők lassítottak volna! Hetes rotációban nyomták végig a találkozót, korosztályunk egyik- ha nem „A”, – legjobb játékosa, Hajdu, 40 perc játékidő alatt megint bődületes számokat produkált. Ha, a végig max-ra törekedő hazaiakon múlt volna, 60-70 ponttal tángáltak volna el minket! Mint, ugye, másfél hete Fehérváron!
De, nem így történt! Elsősorban Dócs vezérletével elkezdtünk sebességgel, egész agresszíven, önbizalommal telve kosárlabdázni és úgy, hogy minden játékosunk pályára került, játszottunk egy komoly, szoros 25 percet a vendéglátóinkkal.
Akkor ez most mi volt? Mi történt itt?

Összegzés

Több kérdésre is választ kell találnunk a közeljövőben, főleg az idegenbeli szereplésünket illetően! Biztos, hogy valahol hatással lehet a teljesítményre az a tény is egy ilyen mérkőzés előtt, hogy a két csapat legutóbbi, országos versengésen való találkozása alkalmával, szinte napra pontosan két évvel ezelőtt az U-14-es bajnokságban, a kőbányaiak 129-54-re bizonyultak jobbnak. De , ilyen alapon inkább ki se álljunk vagy nevezzünk át a regionális bajnokságba!
Nemrég csatlakozott sportpszichológus kollégánk segítségére is számítunk, hogy – a sportszakmai kérdések mellett, – megoldást találjunk arra a problémára, hogy alapvetően idegenben, miért nem tudjuk hozni magunkat, súlyos vereségek sorát elszenvedve ezzel!

Hasonló tartalmak

  • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

    Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

    Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

  • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

    Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

  • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…

  • Az alsóház harmadik fordulójában a TFSE és a DKKA várt ránk az L2 teremben.

    Célunk volt, hogy az edzésen gyakorolt mozgásokat beépítsük a támadójátékunkba, minél többet vissza jöjjön, ezért már a bemelegítés során is erre igyekeztünk erre fektetni a hangsúlyt. A Dávid Kornél kezdte jobban a mérkőzést,…