Kézben tartott mérkőzés

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Tőzsér Dénes, Goda László

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-02-18 18:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
MEAFC/A 19 16 17 14 66
Óbudai Kaszások U16 20 15 22 16 73

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Kolozsvári 16/9,Korompay 24/9, Patrik-Pirk 7/3, Szabados 10, Vermes 12
Cs: Kocsis 4, Dulic ,Marossy , Márton, Pintye,Michel DNP

1. félidő

Fontos rangadó következett a csapat életében. Ugyanis az új versenykiírás miatt az itteni eredményt is vittük magunkkal a következő körbe,így nagyon nem volt mindegy,hogy 3 vagy 2 győzelem áll a nevünk mellett a következő kör kezdésénél. Másrészt fűtötte a csapatot a visszavágás tüze mivel az első egymás elleni mérkőzés egy nagyon fájó és túlzó vereség volt amibe belefutottunk Miskolcon. Az első pár percben a tét kicsit rányomta a bélyegét a játékunkra, támadásban nem nagyon tudtunk betalálni, védekezésben pedig könnyen indítottak le minket és kaptunk fájóan könnyű kosarakat. Aztán elérkezett a mérkőzés 3 perce és Patrik-Pirk elindította a csapat szekerét zsinórban szerzett 7 pontjával. Ezután mintha egy gát átszakadt volna bennünk rendeztük a sorainkat mint támadásban mind védekezésben. Támadásban rendre szép kosarakat tudtunk szerezni. Hol a jó kinti dobásokkal,hol pedig a jó betörésekkel tudtunk szép kosarakat szerezni. Egy két alkalmat leszámítva a mérkőzésen nem nagyon tudtak minket leindításból megverni ami nagyon dicséretes,viszont a lepattanóknál csúnyán elbuktuk a ” mérkőzést” az első félidőben. Állandóan versenyt ugráltunk a lepattanókért. Nem volt rendes kizárás,mindenki csak ugrálgatott a labdákért.

2. félidő

A harmadik negyedben érezhetően rá tudtunk tenni egy lapáttal az iramra. Sok tiszta helyzetet alakítottunk ki amiből rendre sikerült betalálni. Sűrűn váltottuk a védekezésünk ami az ellenfelünket megzavarta így sok ki nem kényszerített hibába tudtuk őket kergetni. Sajnos a negyed végén ahelyett,hogy elhúztunk volna lankadt a figyelmünk és sikerült az ellenfelet visszahozni a mérkőzésbe. A negyedik negyedben az ellenfél zónajátékánál kicsit beragadtunk ,pár perc alatt eltűnt az eddigi előnyünk és kezdhettük újra építkezést. Védekezésünk továbbra is működött sorra szereztük a labdákat, ellenfelünk nem tudta feltörni a védekezésünk. Kevés második lehetőséget hagytunk nekik, viszont támadásban érezhetően megálltunk. Ilyenkor kell,hogy valaki előlépjen a csapatnál és beindítsa a csapatott. Jelentem érkezett is! Korompay, Kolozsvári kettős néhány demoralizáló extra kinti kosárral kihúzták a csapatott a gödörből és végül billentették felénk a mérleg nyelvét. A siker másik összetevője pedig az volt, hogy a mérkőzésen csak 9 eladott labdánk volt! Nagyon megbecsültük a labdákat és rendre sikerült hosszú pontos támadásokat véghez vinni,főleg a második félidőben! A lepattanó csatát is behúztuk, köszönhetően a második félidőben nyújtott jobb védekezésnek!

Összegzés

Egy végig kézben tartott mérkőzésen arattunk nagyon fontos győzelmet. Egy két periódust leszámítva működött a védekezés, viszont a lepattanókat sokkal jobban meg kellene becsülni. Támadásban jól vertük meg 1-1-ben az ellenfelet amiből jól osztottuk tovább a labdákat és ezekből tudtunk könnyű kosarakat szerezni! Dicséret illeti magas embereinket( Szabados,Vermes,Kocsis) akik nagyon jól tudták kontrollálni a magas posztos játékosokat,főleg a második félidőben! Továbbá Patrik-Pirk aki nagyon jól fogta meg az ellenfél legjobbját szinte az egész mérkőzés folyamán! Ez a egyéni védekezés is nagyon kellett a sikerhez! A csoport második helye egy nagyon szép eredmény! Ez a siker azt jelenti,hogy a következő kört 3 győzelemmel kezdjük ami akár a komolyabb álmok elérésében is nagy segítség lehet.

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…