Kezdésnek győzelem a selejtezőn!

Helyszín: Sopron, Novomatic Aréna

Játékvezetők: Tamás Pálma, Tóth Bence

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-01-30 11:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Soproni Darazsak Akadémia/B 13 8 14 14 49
Óbudai Kaszások U14 Leány 16 19 21 14 70

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Babay-B. 7, Horváth, MAHMOUD 8/6, Csicsvári 5, CSOCSÁN 9, KRONAVETTER 8, ROMPOS 4, Bobvos, Bene, Sterbenz, Kerékgyártó 2, CZIRKOS 27

1. félidő

Az országos főtábla selejtezőben Sopron volt a házigazda. Szombaton a hazai csapattal kezdtük a fordulót, hogy ne kelljen nagyon korán kelni, így már pénteken az edzés után elindultunk a hűség városába.

Fej-fej mellett haladt a két csapat, igazán nem tudtunk ellépni a zöldmezesektől az első negyed során. A hazai alakulat kezdett jobban, a negyedik percre értük utol őket és fordítottuk meg az eredményt. Innentől a vezetést már nem engedtük ki a kezünkből.

A második negyedet nagy lendülettel kezdtük, ellenfelünk időkérése se törte meg a lendületünket. A védekezésünk is szigorúbb lett ennek eredménye pedig az lett, hogy támadásban könnyebben szereztünk pontokat.

2. félidő

Az öltözőben átbeszéltünk egy-két dolgot, és mindenféleképpen szerettük volna eldönteni a találkozót a lehető leghamarabb.

Ennek megfelelő lendülettel mentünk neki a folytatásnak és hamar 20 pontos különbséget tudtunk kialakítani. Támadójátékunk jól működött, sok helyzetet alakítottunk ki, változatosan hívtuk figurális játékainkat.

A záró játékrészben döntetlen eredmény született, a győzelmünk már nem forgott veszélyben, magabiztos sikerrel tudtunk bemutatkozni az első meccsen.

Összegzés

Az első negyed szoros játéka után, a két középső negyedben kiépített előnyt tartva, sikerült nyerni. Nem volt könnyű mérkőzés, rengeteg fault volt mind a két oldalt. Letámadásunk így nehezebben működött, nem tudtunk kellően agresszívak lenni. A 70 dobott pontunk idegenben nem rossz teljesítmény, ugyanakkor még mindig sok ziccerünk ment mellé. Az első lépés meg volt a 16 közé jutásért, este a Miskolc elleni jött a folytatás! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00