Komfortzónán belül

Serdülő (női)

Helyszín: Göd, Huzella Tivadar Ált. Isk.

Játékvezetők: Nincs információ

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-03-09 12:15:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
BEAC Újbuda KA/B 8 20 29 20 77
Női Serdülő 12 13 9 14 48

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Gilicze Sára, Szántó Brigitta 4, Tordai Luca 11, Nagy Zsófia, Konta Sarolt 5, Polgári Réka 2, Sági Hanna 11, Nagy Viktória 8, Ulicsnik Dóra 2, Takács Eszter 5, Kocsis Eszter

1. félidő

Szombaton játszottuk a regionális serdülő bajnokság újabb mérkőzéseit. Először a BEAC Újbuda lendületes, gyors csapata ellen játszottunk.
Első ötösünk szép védekezéssel labdákat tudott szerezni és bár az indításainkat rendszerint levédekezték, befutásokból szép helyzeteket tudtunk kialakítani.
A második negyedben nem sikerült levédekeznünk az ellenfél kulcsembereit, így könnyű kosarakkal tudták átvenni a vezetést.

2. félidő

Abszolút a kispadon maradtunk, gyakorlatilag ellenállás nélkül engedtük, hogy az ellenfelünk huszonhárom pontos különbséget alakítson ki és innen már nem tudtunk – de mintha nem is igazán akartunk volna – közelebb kerülni a győzelemhez. Bár mi érkeztünk frissen a találkozóra és ők játszottak már előtte egy mérkőzést, ezt abszolút nem kamatoztattuk.
A záró játékrészben valamivel több pontot sikerült kicsikarnunk, de így is csak tovább növekedett a különbség a két csapat között, holott képességeink alapján egy szoros ki-ki meccset játszhattunk volna.

Összegzés

Ekkora energia befektetéssel nem lehet mérkőzést nyerni. Abszolút nem voltunk hajlandóak kimozdulni a komfort zónánkból, így ez a mérkőzés egy újabb lecke volt arra, hogy csak úgy lehet (és érdemes) kosárlabdázni, ha küzdünk és hajtunk. Sok ilyen leckét kaptunk már, várom, hogy tanuljunk is belőle.

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00