Könnyed győzelem a nyitányon

Helyszín: Dr. Pósta Sándor Sportcsarnok (6500 Baja Szegedi u

Játékvezetők:

Nézők száma:

Mérkőzés időpontja: 2020-10-03 12:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Szeged KE/B 5 8 6 4 23
Óbudai Kaszások U14 Leány 16 18 11 18 63

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Bene 6, BOBVOS 10, Csicsvári 2, CSOCSÁN 7, KRONAVETTER 18, Kerékgyártó, Mahmoud 8, Rompos 4, Sterbenz 8

1. félidő

Szombaton Baja felé vettük az irányt, a középházi selejtezőre. Mikor odaértünk akkor derült ki egy adminisztrációs hiba, így sajnos az első mérkőzésünket csak edzőmeccsként tudtuk lejátszani.
Az első negyedben „alacsony” szerkezettel kezdtünk. Fruzsi kezdte a pontgyártást majd Lili-Zelma és Nóci is beköszönt. Védekezésünk nem volt rossz, figyelmetlenségi hibákból kaptuk az 5 pontot. Támadásban sok helyzetet puskáztunk el.
Második negyedre négy fő maradt, így a másik negyedből 1 ember mindig beállt hozzájuk. Magasabb szerkezettel játszottunk, a játék képe szinte tükrözte az első negyedét. 18 pontunkon 5 fő osztozott, szépen megtaláltuk egymást a pályán.

2. félidő

A harmadik negyedben kicsit vissza esett hatékonyságunk (amivel egész hétvégén küzdöttünk), így ebben a negyedben szereztük a legkevesebb pontot, és 9 eladott labdánk is volt (!). Védekezésünkben nem volt változás, apró hibáinkat megbüntették.
Rengeteget cseréltünk, másfél-két percenként jött a friss csere, volt aki jól szállt be a mérkőzésbe, volt aki kicsit enerváltan, ebben mindenféleképpen előre kell lépnünk, hogy amikor valaki fel kerül a pályára 100%-ot kell nyújtania. A záró játékrészre megint feljavultunk, legdominánsabb teljesítményünket itt nyújtottuk.

Összegzés

Bemelegítő meccsnek tökéletes volt, sajnos a győzelmet nem kaptuk meg érte, így a hétvége másik két meccsét kellett volna mindenképp húznunk. Lili volt ezen a meccsen a csapat vezére (18 pont, 8 lepattanó, 6 szerzett labda, 28 IBM), rajta kívül Mandus (10 pont, 5 szerzett labda) és Fruzsi ( 7 pont, 8 lepattanó, 5 szerzett labdája) mezőnymunkája volt látványos. A meccs végén még célunk volt, hogy mindenki tudjon kosarat dobni, sajnos végül ez nem jött össze.

Hasonló tartalmak

  • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

    Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

    Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

  • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

    Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

  • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…

  • Az alsóház harmadik fordulójában a TFSE és a DKKA várt ránk az L2 teremben.

    Célunk volt, hogy az edzésen gyakorolt mozgásokat beépítsük a támadójátékunkba, minél többet vissza jöjjön, ezért már a bemelegítés során is erre igyekeztünk erre fektetni a hangsúlyt. A Dávid Kornél kezdte jobban a mérkőzést,…