Látszik a fejlődés

Helyszín: Darázsfészek Kosárlabda Csarnok – 1104 Budapest,

Játékvezetők: CSONKA VIKTOR, KOROMPAI ZSOLT

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2020-01-11 08:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Budapest Honvéd Sólymok 21 25 2 27 23 98
U12 Dűlői Kaszások 14 20 6 11 10 61

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dűlői Kaszások: Eke 1, HALÁSZ 20, Hili 0, , Kovács-Barcza 2, KÖRTVÉLYESSY 13, Kronavetter 1, Kun 3, Németh 7, Starcz 2, SZÉKELY 9, Wéber 3,

1. félidő

Az ünnepekből visszatérve egy hetünk volt visszarázódni és felkészülni a bajnokság 4. fordulójára. Szombaton kora reggel a Darázsfészekben álmos tekintetek meredtek rám, de bíztam bene, hogy sikerül javítanunk az első forduló kudarca után a Honvéd ellen. A korai órák ellenére energikusan kezdtünk, Isti talált be először, aztán Ati vette át a stafétát, a negyed második felében pedig Peti húzta a csapatot jó védekezések után szerzett gyors kosarainak köszönhetően. Sajnos a lepattanó harcot ezúttal is magasan nyerték a piros mezesek, így több rádobásból eredményesebbek tudtak lenni. A bíztató első negyed után a második alakulatunk sem akart lemaradni, ők is bátran és eredményesen kosaraztak. A negyedben szerzett pontjaink nagy részéről Joni gondoskodott, egymaga 14 pontot szerzett a negyedben! A 6. percben Bazsi kosara után egy pontra zárkóztunk fel, ekkor sajnos jött pár buta eladott labda, amit ellenfelünk kegyetlenül kihasznált, így 12 pontos hátrány tudatában mehettünk büntetőzni. Tizenegy játékosból 6-an tudtak eredményesek lenni, ennek köszönhetően újra 10 ponton belülre kerültünk a második félidő előtt!

2. félidő

Sajnos a második félidőben már nem a mi akaratunk érvényesült, egyre kevésbé tudtunk mit kezdeni ellenfelünk kemény, egész pályás letámadásával, az eladott labdákból pedig könnyen ziccereztek a pirosak. A harmadik negyed végére a csere nélkül játszó ötösünk teljesen elfáradt, így az érdemi kérdések eldőltek ebben a játékrészben. A negyedik felvonásban sajnos nem tudtunk változtatni a játék képén, sok volt az eladott labdánk és tovább gyengített minket Balázs szinte már-már szokásos kipontozódása. A meccs végére véleményem szerint egy, a mai teljesítményünkhöz méltatlan arányú különbség alakult ki.

Összegzés

Az első félidőhöz hatalmas dicséret jár a csapatnak, hiszen egy olyan csapatot sikerült megszorongatnunk, akik ellen 2 fordulóval ezelőtt már több mint harminc pontos hátrányban voltunk. A második félidőnk sajnos már az akkori önmagunkra hasonlított. Ha keményen dolgozunk és edzünk tovább, biztos vagyok bene, hogy az első félidős teljesítményünket egyre kijjebb tudjuk majd tolni, úgyhogy senki ne lógassa az orrát, látszik a fejlődés és, hogy jó úton haladunk! A mai meccsen Joni nyújtott kiemelkedőt, remek edzésmunkájának köszönhetően a meccseken is egyre meghatározóbb tud lenni, bravó! Azonban még értékesebb, hogy egy budapesti top csapat ellen majdnem mindenki eredményes tudott lenni, akár egy jó 1:1-ből, leosztásból vagy kiharcolt faultból. Tehát fel a fejjel, dolgozunk tovább, hogy minél közelebb kerüljünk a hasonló erősségű csapatokhoz. Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…