Leány U11: Mindig más arcunkat mutatjuk

Ebben a fordulóban egy lány csapattal és egy fiatal fiú csapattal játszottunk. A Törekvés csapata erőteljes, fizikális játékot játszott, ez a mi finom, kis lelkünknek nem tett jót. Nincsenek még meg az eszközeink a test test elleni kűzdelemhez, pedig edzésen nem kímélik egymást a lányok. Negyedenként egy góldobójukkal nem bírtunk, sajnos az egész meccsre jellemző volt a gyenge védekezés. Sem labdavezetés közben nem állítottuk meg a labdavezetőt, sem a leosztott labdákra nem értünk oda. A második félidőben az ellenfél fáradtság miatt vagy bármi más okból visszavonult félpályára védekezni. Azt gondoltam, hogy a test test elleni kűzdelemnek legalább félpályáig nem leszünk elszenvedői, de nem így volt. Annyira meglepődtünk, hogy nem liheg a nyakunkban az ellenfél, hogy a félpályától hajigáltuk előre a labdát, olyan nem létező helyekre, ahol nem állt csapattársunk. Ezekből érkeztek a kontra ziccerek, mi viszont rendre nem léptük át a félpályát. A következő edzések feladat, hogy megoldást találjunk a váratlan helyzetekre.

A második meccsen a kőbányai fiúk minden tekintetben kisebbek és fiatalabbak voltak nálunk, föléjük magasodtunk, dobásaikat blokkoltuk és a lepattanóknál is előnyben voltunk, így felszabadultan játszva megnyertük ezt a mérkőzést.

A hozzánk hasonló lány csapattal nagyon rosz felfogásban játszottunk, a bátran küzdő fiúk ellen jól védekeztünk, észrevettük, hogy magasan kell a játékot lejátszani.

Próbálom megtalálni a jól működő 4+1-es negyedeket, de a lányok mindig más arcukat mutatják, így nincs könnyű dolgom, az edzéseken és az edzőmeccseken ezen fogunk dolgozni.

Köszönjük ellenfeleinknek a játékot, a szülőknek a sportszerű szurkolást!

 

Hajrá KaszáSok!

2023.12.03. 3. forduló, Harmat u.

 

Kaszás Boszorkák – Török Sasfiókák   21 – 45

(5-6, 14-17, 1-17, 1-5)

Kárpáti Heléna (7), Pál Nóra (3), Paulicska Szofi (1), Szoó-Kovács Vilma (2), Kovács Lilla (2), Hajdu Írisz (1), Szegedin Anna (1), Várnai Lili (1), Felkai Nikolett (1), Laki-Lukács Laura (2)

 

Kőbányai Darazsak/Harmat – Kaszás Boszorkák  39 – 47

(11-6, 7-18, 10-7, 11-16)

Kárpáti Heléna (6), Pál Nóra (14), Paulicska Szofi (4), Szoó-Kovács Vilma (5), Kovács Lilla (4), Hajdu Írisz, Szegedin Anna (3), Várnai Lili, Laki-Lukács Laura (10), Felkai Nikolett (1)


Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00