Leány U14: Agresszivitásban fejlődnünk kell

LEÁNY SERDÜLŐ BAJNOKSÁG KÖZÉPHÁZ III. FORDULÓ

 

A hétvégén serdülő csapatunk lejátszotta harmadik fordulóját a Középházban. Az első mérkőzésünket a Törekvés SE ellen játszottuk, A Törekvéssel az idei szezonban már harmadszor találkoztunk, így már tudtuk, mire számíthatunk ellenük. A lányoktól előzetesen azt kértem, hogy a lepattanók megszerzése legyen az elsődleges célunk, amit sikeresen teljesítettünk is, hiszen 28-42-re sikerült megnyernünk a lepattanócsatát. Rengeteg eladott labdánk volt, amik sajnos megbosszulták önmagukat, így végül szoros végjátékban a Törekvés nyerte a találkozót. Az első fordulót követően az egyik célunk az volt, hogy szorosabb mérkőzéseket tudjunk játszani ellenfeleinkkel.

A második mérkőzésünket a Zsíros Akadémia csapata ellen játszottuk. Sajnos, már az első félidőben eldőlt a mérkőzés, mert sem támadásban, sem pedig védekezésben nem voltunk kellőképp élesek, ami véleményem szerint az első mérkőzés szoros végjátéka okozta fáradtságnak volt betudható. Ellenfelünket agresszív támadás és védekezés jellemezte, amihez nem tudtunk kellőképp alkalmazkodni.

Összességében nagyon büszke vagyok a csapatomra, főleg az első mérkőzésen tanúsított hozzáállásunk és akaraterőnk miatt. A második mérkőzés remekül rávilágított, hogy agresszivitásban fejlődnünk kell, mert ez a modern kosárlabdában már ebben a korosztályban is elengedhetetlen.

 

2022. november 26.

 

Első mérkőzés

TÖRÖK F.-TÖREKVÉS SE/A – ÓBUDAI KASZÁSOK 46:38 (14-10, 13-10, 7-12, 12-6)

Kaszások: KRAJCSOVICH 16, Szűcs 3, Kosztyu, Michel, Berecz-Erdei 7, Cs: NÉMETH 9, Sterbenz 1, Reizmüller, Réthy 2, Csóli, Ceglédi.

 

Második mérkőzés

ÓBUDAI KASZÁSOK – ZSÍROS AKADÉMIA 38:95 (8-25, 10-13, 4-38, 16-19)

Kaszások: Krajcsovich 3, Szűcs 2, Fey, Kosztyu 8, Berecz-Erdei 5, Cs: Sterbenz 4, Réthy 2, Reizmüller 2, Németh 8, Csóli 2, Michel 2, Ceglédi.


Hasonló tartalmak

 • Megérdemeltük a mait, hatalmas munkát végzett a csapat, koncentrációban, fizikalitásban egyaránt. Igyekszünk ebben a szellemben dolgozni a további meccseken.

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-10 Kezdés: 14:00

 • Ellenfelünket dicséret illeti a harcias játékért, a srácaimnak pedig a fegyelmezett, sokpasszos játékhoz gratulálok. A Radó meccshez képest jóval fegyelmezettebbek voltunk, megtaláltuk időben a helyeket, tudtunk ezáltal gyakorolni…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-07 Kezdés: 18:00

 • Az egész meccset, az első negyedtől kezdve, öt perces sorcserékkel játszottuk le. Azt kell mondjam, hogy valóban mindenki kivette a részét ebből a győzelemből, hiszen aki lehetőséget kapott,…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-02-11 Kezdés: 17:30

 • A két félidő teljesen ellentétes mederben folyt, mintha nem is ugyanaz a két csapat játszott volna egymás ellen. Nagyon sajnálom, hogy az első félidőben behozhatatlan előnyt adtunk a…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-02-10 Kezdés: 12:30