Leány U14: Agresszivitásban fejlődnünk kell

LEÁNY SERDÜLŐ BAJNOKSÁG KÖZÉPHÁZ III. FORDULÓ

 

A hétvégén serdülő csapatunk lejátszotta harmadik fordulóját a Középházban. Az első mérkőzésünket a Törekvés SE ellen játszottuk, A Törekvéssel az idei szezonban már harmadszor találkoztunk, így már tudtuk, mire számíthatunk ellenük. A lányoktól előzetesen azt kértem, hogy a lepattanók megszerzése legyen az elsődleges célunk, amit sikeresen teljesítettünk is, hiszen 28-42-re sikerült megnyernünk a lepattanócsatát. Rengeteg eladott labdánk volt, amik sajnos megbosszulták önmagukat, így végül szoros végjátékban a Törekvés nyerte a találkozót. Az első fordulót követően az egyik célunk az volt, hogy szorosabb mérkőzéseket tudjunk játszani ellenfeleinkkel.

A második mérkőzésünket a Zsíros Akadémia csapata ellen játszottuk. Sajnos, már az első félidőben eldőlt a mérkőzés, mert sem támadásban, sem pedig védekezésben nem voltunk kellőképp élesek, ami véleményem szerint az első mérkőzés szoros végjátéka okozta fáradtságnak volt betudható. Ellenfelünket agresszív támadás és védekezés jellemezte, amihez nem tudtunk kellőképp alkalmazkodni.

Összességében nagyon büszke vagyok a csapatomra, főleg az első mérkőzésen tanúsított hozzáállásunk és akaraterőnk miatt. A második mérkőzés remekül rávilágított, hogy agresszivitásban fejlődnünk kell, mert ez a modern kosárlabdában már ebben a korosztályban is elengedhetetlen.

 

2022. november 26.

 

Első mérkőzés

TÖRÖK F.-TÖREKVÉS SE/A – ÓBUDAI KASZÁSOK 46:38 (14-10, 13-10, 7-12, 12-6)

Kaszások: KRAJCSOVICH 16, Szűcs 3, Kosztyu, Michel, Berecz-Erdei 7, Cs: NÉMETH 9, Sterbenz 1, Reizmüller, Réthy 2, Csóli, Ceglédi.

 

Második mérkőzés

ÓBUDAI KASZÁSOK – ZSÍROS AKADÉMIA 38:95 (8-25, 10-13, 4-38, 16-19)

Kaszások: Krajcsovich 3, Szűcs 2, Fey, Kosztyu 8, Berecz-Erdei 5, Cs: Sterbenz 4, Réthy 2, Reizmüller 2, Németh 8, Csóli 2, Michel 2, Ceglédi.






Hasonló tartalmak

  • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

    Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

    Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

  • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

    Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

  • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…

  • Az alsóház harmadik fordulójában a TFSE és a DKKA várt ránk az L2 teremben.

    Célunk volt, hogy az edzésen gyakorolt mozgásokat beépítsük a támadójátékunkba, minél többet vissza jöjjön, ezért már a bemelegítés során is erre igyekeztünk erre fektetni a hangsúlyt. A Dávid Kornél kezdte jobban a mérkőzést,…