Lezajlottak a serdülő előselejtezők

Folytatódott a szeptemberi meccsdömping, a hónap közepére – a juniorok és a kadettok után – a serdülő csapatainkra is sor került. A Paulik Tamás-Reiter Bence duó által trenírozott „A” keretünk Esztergomba utazott, míg a 2010-es fiúkból álló „B” csapatunk Veresegyházán kezdte meg a szezont. Mindkét gárda nagy különbségű győzelmekkel tért haza. Lányainknak Kecskemétre kellett buszozniuk, ahol komoly kihívások vártak fiatal csapatunkra. A betegségekkel küzdő társaságnak ezúttal a tisztes helytállás volt a cél.

 

Fiú serdülő A csapat, Paulik Tamás beszámolója:

 

Magabiztosan a következő körbe!

 

A felkészülési időszakunk messze nem nevezhető zökkenőmentesnek, így edzőmeccs híján vágtunk neki az Esztergomi kalandnak ahol nem sok mindent tudtunk az ellenfelekről. Mivel egyéb problémák is adódtak, így 11 játékossal képviseltettük magunkat az előselejtezőn. Korán kiderült, hogy az ellenfelünk nem fog tudni különösebben beleszólni a meccs végkimenetelébe, de ettől függetlenül derekasan küzdöttek végig a 40 perc alatt. A nagy különbségű győzelem ellenére nagyon nem tetszett, hogy a 7-es számú játékosuk többször is végig vezette a labdát a pályán majd kosarat is szerzett anélkül, hogy ebben egy kicsit is megnehezítettük volna a dolgát… Ez komolyabb csapatok ellen megengedhetetlen!  Próbáltunk többféle védekezési és támadási variációt gyakorolni ami hellyel-közzel sikerült is. A mérkőzés embere nálam, az ELSŐ hivatalos meccsét játszó HAMAR ATTILA lett, aki nagy kedvvel, és koncentráltan játszva 22 pontot szorgoskodott össze!

A 4 órás szünet alatt ebédelni mentünk, és igyekeztünk kipihenni az első meccset, mivel délután a friss Újpest volt a csapatunk ellenfele. A bemelegítés során eléggé bágyadtnak tűnt a társaság, de igyekeztünk felrázni őket!

Abszolút nem számítottam rá, de ez a meccs is eldőlt az első negyed végére. (4-39) RAJ MILÁN volt igazán elemében aki 10 perc alatt 19 pontot (!!!) termelt. Ezen a mérkőzésen is próbáltuk alkalmazni a begyakorolt figurákat, és bár elenyésző százalékban sikerült úgy végrehajtani ahogy kell, egyértelműen látszott, hogy mik azok az apróságok, és hibák amit ki kell javítani. Támadásban néhány felállt játéktól eltekintve, az indítások, és könnyű ziccerek domináltak, a labdaszerzések után. Ha ez nem sikerült akkor lendületes 1-1-ekkel bontottuk meg a védekezésüket, és szereztünk belőle kosarat. Külön öröm volt látni, hogy a rengeteget gyakorolt emberelőnyöket szépen tudtuk megjátszani. Az út elején járunk, rengeteget kell még fejlődnünk, de a küzdés, a csapatszellem, és a hozzáállás a fiúk részéről nagyszerű volt! GRATULÁLOK MINDEN PÁLYÁRA LÉPŐ JÁTÉKOSOMNAK!

Természetesen nagyon örülünk az eredménynek, de –minden tisztelettel a két másik csapat felé- azért ki kell jelentenünk, hogy más szintet képviseltünk ezen a napon, mint az ellenfeleink. Komolyabb terveink vannak, így nem ülhetünk a babérjainkon, különösen azért nem, mert ehéten máris tovább folytatódnak a küzdelmek, immár jóval erősebb csapatok ellen. Bízom a hasonló folytatásban!  HAJRÁ KASZÁSOK!

 

 

Időpont: 2022. szeptember 18. – Vasárnap

 

Rendező: Esztergomi KE

Helyszín: Dobó Katalin Gimnázium(2500 Esztergom, Bánomi u. 8.)

 

Első mérkőzés:

Esztergomi KE – Óbudai Kaszások/A   38:128  (9-26,12-39,12-38,5-25)

Kaszások: ZÁDOR NIMRÓD 30, RAJ MILÁN 28/3, TÓTH ZOLTÁN 22/3, HAMAR ATTILA 22, Hidvégi Donát 6, Yang Zile 6, Takács Ábel 6, Raj Zalán 5/3, Konta Magor 2, Kocsis Erik 1, Felkai Dávid

 

Második mérkőzés:

Újpest-MT/A – Óbudai Kaszárok/A  26-116   (4-39,5-26,6-33,11-18)

Kaszások: RAJ MILÁN 33/3, TÓTH ZOLTÁN 24, ZÁDOR NIMRÓD 18, Hamar Attila 11, Hidvégi Donát 10, Takács Ábel 9, Raj Zalán 5, Yang Zile 5, Kocsis Erik 2, Konta Magor 2, Felkai Dávid

 

 

Fiú serdülő B csapat, Bosnyák Jácint értékelése:

 

Továbbjutás nagy különbséggel

 

Nehéz felkészülésen vagyunk túl és kifejezetten nehéz felkészülési meccseket játszottunk. Vártuk az első megmérettetést, ostromolt bennünket a torokfájós vírus is, de minden tőlünk telhetőt szerettünk volna a pályára vinni. Igazából ez sikerült is, de nagyon nagy tudásbeli különbség volt az első mérkőzésükön. Ha másra nem is nagyon volt jó, de a kedvünknek jót tett a találkozó. Mindenek ellenére tetszett az önzetlenség, a csapatmunka és ahogy kezeltük a helyzetet. Szeretném majd látni ezt a játékot, lelkesedést és összetartást kiélezett meccsen is!

A második mérkőzés előtt megbeszéltük, hogy ne csapjon be minket az előző eredmény, most is mindent meg kell tennünk. Az ellenfél csapatában volt 2 erős játékos, a semlegesítésüket jelöltük meg a győzelem kulcsának. Semmi panasz nem érheti a hozzáállásunkat és az ellentmondást nem tűrő védekezésünket! Viszonylag hamar a kezünkbe vettük az irányítást és a vezetést, ez egy pillanatra sem forgott veszélyben, végig komolyan teljesítettünk!

Gratulálok a Csapatnak!!!

 

Első mérkőzés

ÚJPEST-MT/B – ÓBUDAI KASZÁSOK/B 19:174 (2:58; 6:34; 8:38; 3:44)

Kaszások: KONECSNYI BERTIN 14, BÍRÓ BALÁZS 6, VASALI DÉNES 6, OSZTOVITS IMRE 11, SZABADOS MÁTYÁS 24, DOBLER-SZELECZKY BENCE 31, GYŐR SZILÁRD 14, JONES AIDAN 18, PAÁR ÁKOS 14, MAURER DOMONKOS 6, CZIRKOS ÁKOS 12, DÓCS JÁNOS 16

 

Második mérkőzés

TFSE – ÓBUDAI KASZÁSOK/B 51:104 (15:29; 9:20; 10:38; 17:17)

Kaszások: KONECSNYI BERTIN 13, Bíró Balázs, Vasali Dénes 2, Osztovits Imre 9, SZABADOS MÁTYÁS 11, DOBLER-SZELECZKY BENCE 18, GYŐR SZILÁRD 14, Jones Aidan 5, PAÁR ÁKOS 13, Maurer Domonkos 3, Czirkos Ákos 12, Dócs János 4

 

 

Leány serdülő csapat, Vörösházi Jázmin összegzése:

 

NEMZETI LEÁNY SERDÜLŐ BAJNOKSÁG SELEJTEZŐ I. 2022/2023.

 

A hétvégén serdülő csapatunk is megkezdte szezonját a „hírös” városban. A selejtezőt megelőzően sejtettük, hogy nem lesznek könnyű mérkőzéseink, azonban igyekeztünk arra koncentrálni, hogy milyen előnyei vannak a nálunk előrébb rangsorolt csapatok elleni játéknak. Harcos és rendkívül lelkes mentalitással szerettük volna megnehezíteni ellenfeleink dolgát, ami úgy gondolom, többé-kevésbé sikerült is, illetve mindhárom mérkőzés tökéletes alkalom volt az agresszív védelem elleni játék gyakorlására.

Az első mérkőzésen a hazai csapat ellen léptünk pályára. Ahogy azt a tornát megelőzően gondoltuk, a kecskemétiek játékát agresszív védekezés és gyors támadás jellemezte. A mérkőzés eleji megilletődöttségünket csak a 4. negyedben sikerült levetkőznünk, így vereséget szenvedtünk.

A második mérkőzésünket a tavalyi 4. helyezett, Sopron ellen vívtuk. Nagy örömünkre ezen a mérkőzésen már sokkal harcosabban, bátrabban léptünk pályára, agresszívabbak voltunk mind támadásban, mind védekezésben, ám a második negyedtől rengeteg lepattanót és könnyű ziccert engedélyeztünk a soproniak igen jó szerkezetű játékosainak, aminek köszönhetően győzelmet arattak fölöttünk.

A csapatunk szempontjából a Nagykanizsa elleni mérkőzés alakult a legjobban a hétvégi 3 találkozó közül, mert rendkívül bátor támadójátékkal kezdtük meg az utolsó meccsünket, aminek révén az első negyedet sikerült megnyernünk. A mérkőzés hátralévő részében az agresszivitásunk valamelyest alábbhagyott, így ellenfelünk sok könnyű ziccert dobhatott, így a második negyedtől folyamatosan nőtt a két csapat közti különbség.

Véleményem szerint 3 nagyon tanulságos mérkőzést játszottunk, hiszen volt szerencsénk belekóstolni a korosztály élmezőnyébe tartozók elleni játékba, ugyanakkor volt szorosabb mérkőzésünk is, amelyen komolyan sikerült megnehezítenünk ellenfelünk dolgát.

 

Első mérkőzés

Kecskeméti KA/A – Óbudai Kaszások 111:34 (42:5; 19:7; 32:8; 18:14)

Kaszások: RÉTHY 9, Ceglédi 2, Sterbenz, Berecz-Erdei, Polik. Cs: KRAJCSOVICH 8, Horváth 6, Kosztyu 5, Szűcs 2, Csóli 2, Szabó, Michel.

 

Második mérkőzés

Óbudai Kaszások – Darazsak Sportakadémia 33:123 (11:25; 8:34; 4:34; 10:30)

Kaszások: Horváth 1, KRAJCSOVICH 10, Szűcs, Kosztyu, Csóli 2. Cs: RÉTHY 9, Sterbenz 4, Ceglédi 3, Polik 2, Berecz-Erdei, Michel 2, Szabó.

 

Harmadik mérkőzés

Kanizsa DKK – Óbudai Kaszások 74:54 (15:16; 27:16; 16:11; 16:11)

Kaszások: Ceglédi 6, KRAJCSOVICH 12, Szűcs, Kosztyu 5, CSÓLI 8. Cs: Sterbenz 2, Réthy 3, Horváth 3, BERECZ-ERDEI 15, Polik, Michel, Szabó.

 

 

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00