Magabiztos győzelemmel zártuk a bajnokságot!

Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20)

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Zádeczki Donát, Szentpáli Gavellér Csaba

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-03-31 16:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Concordia Motax KC Pápa U20 9 15 18 21 63
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 35 21 20 17 93

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: PINTÉR 10/3, DÉNES 24/6, Reiter 6, SCHILLER 12/6, HEGEDŰS O. 23
Cs: Gálfalvi 2, Molnár G. 7/3, Hegedűs M. 7, Simon 2

1. félidő

Több kulcsjátékosunkat be sem neveztük a mérkőzésre, hiszen ennek a találkozónak már nem volt tétje, azonban az utána következő felnőtt meccsünkön még harcban voltunk az alapszakasz 2. helyéért. Ez persze nem jelentette azt, hogy nem akarnánk megnyerni a találkozót. Az első negyedben ezt egyértelműen be is bizonyítottuk. 35:9-re hoztuk a nyitó felvonást és ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs. Példás hozzáállást mutattak a srácok. Kemény és agresszív védekezésünkkel többször is hibára kényszerítettük ellenfelünket, amiből aztán persze jöttek a szerzett labdák és a könnyű kosarak. Már a második negyedben jöhettek a fiatalok, szépen el is kezdtük őket pályára forgatni. Még így is tovább nyílt az olló a két csapat között, hiszen a második negyedet is sikerült 6 ponttal megnyerni.

2. félidő

A második félidőben már főként arra koncentráltunk, hogy mindenki elegendő időt kapjon a pályán. Az U20-as bajnokságban először léphetett pályára Molnár Gellért, aki mind támadásban, mind pedig védekezésben kivette a részét ebből a sikerből, szépen sikerült tehát a bemutatkozása. Mindegyik junior játékosunk nagyon jó mentalitással szállt be a mérkőzésbe és mindannyian igyekeztek megvalósítani azokat a dolgokat, amiket kértünk tőlük. A harmadik negyedet is sikerült megnyernünk, egyedül a záró felvonást vesztettük el, de azt is csak 4 ponttal. Harminc pontos győzelemmel és így mindössze egy vereséggel zártuk tehát a bajnokságot. Kár azért az egyért, de nincs okunk szomorkodni. Soha rosszabbat! ????

Összegzés

Tartalékos csapatunkkal is sima győzelmet arattunk, köszönhetően annak, hogy mindenki példamutatóan állt a mérkőzéshez annak ellenére, hogy csoportunkat már 2 fordulóval ezelőtt megnyertük. Gyakorlatilag az első negyedben eldöntöttük a mérkőzést és így győzelemmel ünnepelhettük bajnoki címünket. Ezzel kvalifikáltuk magunkat az országos döntőre, amely ápr. 25-28.-án kerül majd megrendezésre. Reméljük minél több szurkolónk el tud jönni és buzdítanak majd minket. Mi az addig hátralévő időben is azon fogunk dolgozni, hogy ott és akkor, a lehető legsikeresebb eredményt érhessük majd el!

Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30