Magasságbeli hátrány döntött

Helyszín: Simon János Sportcsarnok

Játékvezetők: Kovács Róbert Márió, Gere Kálmán Richárd

Nézők száma: zárt kapu

Mérkőzés időpontja: 2021-11-06 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Vasas akadémia/B 22 21 23 10 76
Serdülő U14 11 5 12 14 42

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

ZÁDOR 14, PAÁR 5, Mihályi 1, Raj M. 3, ÁCS 5/3
Demeter-Nyitrai 4, Halász 4, FARKAS 6/3, Tóth, Grósz, Kocsis, Konta

1. félidő

Nagyon jól indult a mérkőzés számunkra, ugyanis kemény védekezésünknek és agresszív támadójátékunknak köszönhetően megleptük ellenfelünket, és 8:2-re a Vasastól. Ezután kezdett ébredezni ellenfelünk, és egyre jobban rájöttek, hogy hogyan tudják kihasználni magasságbeli fölényüket. Az első negyed második felétől kezdve tudatosan a magas játékosukat kereste a Vasas csapata, és ennek meg is lett az eredménye számukra; 3 perc alatt 12 pontot kaptunk alsó posztról, és ezzel az első negyed végére már ellenfelünk vezetett 11 ponttal. A második negyedben bizakodtunk a felzárkózásban, viszont ebben a negyedben a támadójátékunk akadozott, és ez a védekezésre is rátette a bélyegét.

2. félidő

A második félidőben továbbra sem tudtuk hatástalanítani ellenfelünk magas emberét, palánk alól folyamatosan kaptuk a kosarakat. Így hiába gyorsultunk fel és hoztunk jobb döntéseket támadásban, a két csapat közötti számszerű különbséget csökkenteni nem tudtuk, csak tartani. Az utolsó negyedet sikerült megnyernünk, ami igaz, hogy csak részsiker, viszont nagyon kellett a pozitív befejezés a következő mérkőzésünk lélektani állapotához.

Összegzés

A mérkőzésen nagyon hullámzóan teljesítettünk mind támadásban, mind védekezésben. Igaz, hogy ellenfelünk magas játékosát nem tudtuk tartani, aki 34 pontot szerzett a palánk alól, viszont a 2. negyedbeli gyenge teljesítményünkre ez abszolút nincs kihatással, akkor kellett volna visszakapaszkodnunk, hogy szorosabban tudjuk tartani a meccset. A nagy különbségű végeredmény ellenére egy viszonylag jó mérkőzést játszottunk, és voltak biztató akcióink illetve több jó egyéni teljesítmény is a mérkőzés egyes szegmenseiben. Gratulálunk a Vasasnak!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00