Majdnem kiengedtük a kezünkből

Gyermek I. (ffi)

Helyszín: Tüske csarnok – 2. terem

Játékvezetők: Bujtor Péter, Hőgerl Bence

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2019-03-31 15:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Kaszás Girls 12 14 5 2 16 49
Gyermek I. (ffi) 22 9 7 5 10 53

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Németh 3, Herczeg 2, Horváth 2, Kőszeghy 4, SÁRVÁRY 5, OROSHÁZI 5, Szabó 2, Tóth 9, Jarkas 1, Krajcsi 6, GOÓR 9, Gergely 5.

1. félidő

Elérkezett a „házi rangadó” visszavágója is. A hölgyeket méltán fűtötte a bizonyítási vágy, mi sem szerettünk volna veszíteni, így egy jó meccsre volt kilátás. Végre jól kezdtük a mérkőzést, főleg támadásban. A védekezésünk is egészen jó volt, fegyelmezettek voltunk nem nyúlkáltunk öt percen át, az utolsó három percre megzavarodtunk, felesleges faultokat ütöttünk. Ebből adódóan 14 helyett csak 10 pontos előnnyel zártuk a játékrészt. A 22 szerzett pontunk mindenképp dicséretes. A második negyed már inkább a lányokról szólt, kb. két percet leszámítva. A harmadik és az ötödik perc között repítettünk egy 9:0-s rohamot, bátor és jó 1:1-ekkel. Erre se előtte és se utána nem voltunk képesek. Bosszantó volt, hogy perceken át a félpályán sem jutottunk át, ellenfelünk sokkal jobban harcolt a szabad labdákért. 31:18-ról 5 pontra zárkóztak a lányok.

2. félidő

Azzal, hogy ismét 7 büntit dobtunk, újra megnyertük a dobópárbajt. Fontos volt lélektanilag, hogy ne engedjük őket közelebb. A harmadik negyedtől azt vártam, hogy eldönti a mérkőzést. Sajnos – ahogy mondani szokták – ebben az időszakban a játék küzdő jellege dominált. Hiába védekeztünk remekül (2 kapott pont), támadásban teljes káosz uralkodott a fejekben. Képtelenek voltunk kosarat szerezni, mindössze 5 pontot tudtunk összekaparni. Tíz pontos előnyt vittünk az utolsó nyolc percre. Az első 5 percben ezt sikerült 13-ra növelni. Meg is beszéltük, hogy higgadt kosárlabdázással ez az előny ki kell, hogy tartson. Már korábban is voltak jelei a dekoncentráltságunknak, ami a végjáték során tetőzött. Sorra követtük el a bugyutábbnál bugyutább hibákat, a lányok pedig vérszemet kaptak. Az utolsó akciók során az is benne volt, hogy kikapunk, végül két pontnál közelebb nem jöttek a lányok, a vége három lett.

Összegzés

Nem tudtam őszintén örülni a két győzelemnek, jórészt a szerencsén is múlott, hogy megnyertük a csoportot. Ahogy az öltözőben is mondtam: jó lenne, ha az edzésen gyakorolt, iskolázott dolgok gyakrabban visszaköszönnének mérkőzés szituációban. Amikor ezekhez nyúlunk, rendre sikeresek vagyunk. Fejlődést kell mutatnunk a játékunk minden területén. Intő jel az is, hogy mindkét mérkőzésen zömében ellenfeleink nyerték a szabad labdákért, lepattanókért való párharcot. Nagyon hullámzó a játékunk és rendkívül mélyre tudunk kerülni. A másik irányba is igaz ez, talán ennek köszönhető, hogy kettős sikerrel zártuk a hetedik fordulót. Gratulálunk a lányoknak is, nagyot küzdöttek, szépen játszottak. Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00