Megküzdöttünk érte!

Helyszín: Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok – 1103 Bp. Kada u.

Játékvezetők: Bujtor Péter, Horváth Kinga

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-12-01 15:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Budapest Csepel 19 10 4 23 12 68
U12 Dűlői Kaszások 11 18 3 15 24 71

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Dűlői Kaszások: DEMETER-NYITRAI 8, Halász 6, Hili -, Koncz -, Kovács-Barcza -, KÖRTVÉLYESSY 12, Kronavetter -, Kun-, NÉMETH 31, Starcz 1, SZÉKELY 9, Wéber 4,

1. félidő

Az első forduló után, most két fordulóval később is a Bp. Csepel csapata várt ránk a második mérkőzésen. Két hónappal ezelőtt végig vezetve magabiztosan nyertünk a piros mezesek ellen, ezúttal is valami hasonlóban reménykedtünk. Sajnos a mérkőzés nem ennek megfelelően alakult, a csepeliek a torkunknak estek már az első pillanatban. Keményen védték a betöréseket, támadásban pedig a legjobb játékosuk mellett mások is elő tudtak lépni. Ezúttal nálunk sem a megszokott pontgyárosok jeleskedtek pontszerzésben, Isti és Dávid volt, aki a nehezebb pillanatokban be tudott találni. A második játékrészre 8 pontos hátránnyal fordultunk, de tudtuk, hogy ez az ötösük gyengébb lesz, így minden esélyünk megvolt megfordítani a mérkőzést. Ehhez képest ne mi kezdtük jobban a negyedet, kapkodtunk és a védekezésben sem voltunk kellően kemények, de amint türelmesen és szélesen kezdtünk támadni, máris volt hely a jó 1:1-ekre, amelyekből Ati tudott alkotni, egymaga 15 pontot dobott a negyedben! Az idő múlásával a védekezésünk is egyre jobban összeállt egy-egy hibát leszámítva, így az utolsó pillanatokban egalizálni tudtuk az eredményt.

2. félidő

Egy ilyen kiélezett meccsen nagyon fontos szerepe van a félidei büntetőknek, ezzel a fegyverrel sajnos ellenfelünk tudott élni, így egy ponttal ők vezettek a második félidő előtt. A harmadik negyed kísértetiesen hasonlított az elsőre. Ellenfelünk legalább egy lépéssel mindig előttünk járt, hiába működött támadásban a Bazsi-Dávid tengely, a védekezésünk csak alkalmanként tudta megállítani a csepeliek 7-esét. A negyed végére elfáradtunk fejben és testben is, így a kiegészítő játékosok közül is betaláltak páran, amellyel ismét 8 pont volt két csapat közti különbség. Nem volt könnyű dolga tehát a második ötösünknek, de céltudatosan, ellentmondást nem tűrően léptek pályára a fiúk, aminek meg is lett az eredménye! Támadásban Ati továbbra is ellenállhatatlan volt, védekezésben pedig ebben a negyedben Peti őrizte a pirosak legdominánsabb pályán lévő játékosát, aki ugyan olykor eljutott a gyűrűnkig, de a negyedben nagy részében nem jutott labdához védője remek munkájának köszönhetően. Egy perccel a vége előtt még ellenfelünk vezetett egy ponttal, ekkor Ati ismét betalált, majd Peti indította be a tartalék rakétákat két alkalommal is, így végül mi örülhettünk a meccs végén!

Összegzés

Bravó fiúk! Nagy lelki erő kell egy végig hátrányban lévő meccset a végjátékban megfordítani és ti ma erről adtatok tanúbizonyságot. Örülök, hogy megmutattátok, hogy ennek a csapatnak bizony van tartása és tud keményen, tűzzel és lélekkel kosárlabdázni. Ezen kívül úgy gondolom, hogy támadásban és védekezésben is az idei legjobb formánkat nyújtottuk és bár kellettek az egyéni teljesítmények, ezt a meccset nem nyertük volna meg, ha a maiak közül egy ember is hiányzik, hiszen mindenki hozzá tudott tenni a győzelemhez, akár egy jó védekezéssel, lepattanóval vagy a társai lelkesítésével. Tehát gratulálok még egyszer, remélem, hogy a továbbiakban minél többször fogom ezt az arcotokat látni! Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Most több meghatározó játékosunkat is nélkülöznünk kellett, de ez egyben jó kínálkozó lehetőség volt mindenkinek, aki ott lehetett! Sajnálom, hogy a kitűzött apróbb céljainkat sem értük el – a hitetlenségünk miatt semmi sem jött össze. Semmilyen ellenállást nem tanúsítottunk.

  Vasárnap sokkal értékelhetőbb mérkőzést játszottunk. A meccs nagyobb…

 • Az első három negyed játéka gratulációt érdemel, nagyon markáns teljesítményt nyújtottunk védekezésben, a támadó oldalon mutatott 40% os távoli dobások pedig extra, kár az utolsó negyedért!

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 19:15

 • Hatalmas gratuláció a srácoknak, nagyon mélyről jöttünk fel a harmadik negyedben. Ki kell emelnem egy játékost, Marossy Barni közel egy év után tért vissza sérülésből, ezen a mérkőzésen…

  Bajnokság: Országos Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 10:00

 • Fiatal csapatunkra ismét komoly megmérettetés várt. A Budapest Basket hazai pályán is megvert minket, ráadásul igen meggyőző fölénnyel. Idegenben sem lehettek tehát merész elvárásaink. A célunk továbbra is…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-03-19 Kezdés: 15:30