Nagy különbséggel nyertünk

Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20)

Helyszín: Pápa Városi Sportcsarnok

Játékvezetők: –

Nézők száma: 40

Mérkőzés időpontja: 2020-03-04 16:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Concordia Motax KC Pápa U20 11 14 14 9 48
Óbudai Kosárlabda Akadémia (U20) 31 21 14 19 85

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: HEGEDŰS M. 18/3, HEGEDŰS O. 17, Kovács 2, KONTA 16/6, DÉNES 28/6,
Cs: Gálfalvi 2, Simon 6, Jávorszky 3, Bai, Finna 2, Szoboszlai 4

1. félidő

A mérkőzés előtt megbeszéltek szerint nagyon határozott védekezéssel és gyors tempójú támadással kezdtük a mérkőzést. A célunk volt, hogy minél hamarabb eldöntsük a mérkőzést, és ennek megfelelően egy nagyon erős 1. negyedet produkáltunk. Rendre sikerült gyorsindításos kosarakat szereznünk főleg Hegedűs Olivér és Dénes Dániel által, így növelve a különbséget egészen 20 pontra az első negyed végén. A 2. negyedtől kezdődően többet pihentek az idősebb játékosok, akikre még egy felnőtt mérkőzés is várt ezután. A pályára fellépő fiatal játékosok jól éltek a játéklehetőséggel, bár védekezésben adódtak elemi hibák, amiket javítanunk kellett a mérkőzés folyamán. A 2. negyedet is megnyertük, 27 pontos előnnyel fordultunk.

2. félidő

A második félidőben már csak a junior játékosaink játszottak. Kiemelendő Konta Zalán és Hegedűs Milán, akik jól játszva járultak hozzá a csapat győzelméhez. Rajtuk kívül a többi fiatal játékosaink is bátran játszottak, mindenki hozzátett egy kicsit, hogy az felnőtt keretben lévő U20-asaink pihenhessenek. A második félidőben a támadásaink lelassultak, főleg a 3. negyedben. Igaz felállt védelem ellen is megtalálgattuk a helyzeteket, viszont nem mindig a legjobb helyzetet vállaltuk el és sokszor a befejezések pontosságával is voltak nehézségeink. Az utolsó negyedben viszont megint sikerült egy kicsit jobban védekeznünk, és támadásban elsősorban Hegedűs Milán hajrájának köszönhetően újra tudtuk növelni az előnyünket. A mérkőzés végén 37 ponttal nyertünk.

Összegzés

Elképzelésünknek megfelelően egy kötelező győzelmet arattunk. Igaz, hogy az első mérkőzésünk a Pápa ellen végeredmény alapján sokkal jobban sikerült, de most más szerkezettel álltunk ki, és a fiatalabb játékosainknak sokkal több szerep jutott. Az idősebbek, amíg pályán voltak, vezérekként irányították a csapatot, és egy nagyobb előnyt felhalmozva adták át a staféta botot a junioroknak, akik jól éltek a játéklehetőséggel és a mérkőzés végéig tovább növelték a különbséget. Gratulálunk a pápai csapatnak is, szimpatikusan a mérkőzés végéig harcoltak és nem adták fel a meccset.

Hasonló tartalmak

  • A legutóbbi fordulóban sikerült megszereznünk első győzelmünket a Honvéd/B csapata ellen, bár mindkét oldalon hiányzott több kulcsjátékos is! Most is több játékosunk segítette a bajnokságban előrébb jutó U14-es csapatunkat, ellenfelünk viszont „nagyot nőtt” és az eddigi legerősebb keretével vágott neki az utolsó fordulónak. Nagy meglepetés nem született,…