Nagy küzdéssel, szoros győzelem

Helyszín: Dr. Pósta Sándor Sportcsarnok (6500 Baja Szegedi u

Játékvezetők:

Nézők száma:

Mérkőzés időpontja: 2020-10-03 18:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Kanizsa DKK 11 14 14 20 59
Óbudai Kaszások U14 Leány 13 13 13 22 61

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Babay-B. 2, Bene, Bobvos 1, Csicsvári 2, CSOCSÁN 3, CZIRKOS 31, Kronavetter 1, Kerékgyártó, MAHMOUD 17/9, Rompos 2, Sterbenz 2

1. félidő

Este a Kanizsai DKK volt az ellenfelünk, akik reggel a Bajától kikaptak. Mind a két csapatnak győzni kellett a továbbjutáshoz, így egy nagyon izgalmas derbire lehetett számítani. A két csapat szerkezete hasonló volt.
Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, habár sok üres ziccert dobtunk mellé már ekkor is…. 7-0-ra vezettünk még a 7. percben, ellenfelünknek bedeszkázták a gyűrűt, de ehhez az is kellett, hogy haraptunk védekezésben. Az utolsó 3 perc nem a mi kedvünk szerint alakult, 11-6-ra ezt a periódust a kanizsaiak nyerték.
A második negyedre két pont előnnyel mentünk. De a piros mezesek eladott labdáinkat kihasználva egy 6-0-ás futással kezdtek. Mindig mikor elment tőlünk kicsit az ellenfél, jött egy Nóci hármas a negyedben (3/3 tripla a negyedben), amivel életben tudtunk maradni, és végül 1 pontot megőriztünk a félidőre. Mezőny mutatónk közben botrányos volt (14/1! kettes), eladott labdáink száma pedig 9 volt a negyedben.

2. félidő

A harmadik negyedben sem engedte el egymás kezét a két csapat, végig szorosan együtt mentünk, hol itt hol ott volt az előny. Négyszer változott a vezető ki léte és háromszor volt döntetlen a negyedben. Legtöbb mezőnykísérletünk ebben a játékrészben volt de még mindig szörnyű hatékonysággal (6/23).
Az igazi thriller innen indult, a negyedik negyed elején 6-0-s kanizsai futás… A meccsen eddig még nem volt (az első negyedet leszámítva) ekkora különbség. Féltem, hogy ez akár döntőnek is bizonyulhat, de innen volt visszaút, Panka vezetésével futottunk egy 10-0-át! Itt azt lehetett érezni, hogy meg lesz, de erre dedós hibákat vétve kiegyenlített az ellenfél… Szinte ugyanazt megismételtük még egyszer… Futottunk megint egy 6-0-át, majd két hatalmas bakival visszaengedtük a kanizsaiakat… A 8. percben ellenfelünk egyik legjobb játékosa kipontozódott, innen már meg kellett lennie. Nem volt innentől kosáreső, de kifejezetten okosan lemenedzseltük a végjátékot, lenyeltük a labdát, és megtartottuk a két pontos előnyünket.

Összegzés

Nagyon izgalmasan alakult a mérkőzés, mindenféleképpen jár a dicséret a Lányoknak mert nagy küzdésben sikerült nyernünk. Vannak dolgok, amiket ki kell emelni, kezdjük a pozitív dolgokkal. 43 eladott labdába hajszoltuk bele ellenfelünket, az egyik legjobb játékosukat 10 eladottba! Ezen kívül az, hogy a kritikus pillanatokba meg tudtunk újulni, illetve okosan lejátszani a végjátékot az is nagy érdem! Nézzük azokat a dolgokat, amik miatt majdnem elbuktuk a meccset… 73/21 2 pontos dobás, az első félidőben mindez 31/5… Lepattanókban 17-el maradtunk alul, illetve mi is elszórtuk 28-szor a játékszert… Ezeken kell javítanunk sokat!
Egyénileg, ha a statisztikát nézzük, Panka (31 pont, 8 lepattanó, 4 szerzett labda, 29 IBM) és Nóci (17/9 pont, 4 szerzett labda) vitték a csapatot pont dobásba, de rajtuk kívül nagyon tetszett Fruzsi 10 lepattanója. Lilinek nem ment a dobás, de töretlenül ment előre és ami nem sikerült elől, azt próbálta kijavítani hátul (6 szerzett labda).
Gratula a győzelemhez, a hibák kijavításán még rengeteget kell dolgoznunk!

Hasonló tartalmak

  • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

    A kaposvári együttes fizikailag…

  • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

    Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

    Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10