Nagy küzdéssel, szoros győzelem

Helyszín: Dr. Pósta Sándor Sportcsarnok (6500 Baja Szegedi u

Játékvezetők:

Nézők száma:

Mérkőzés időpontja: 2020-10-03 18:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Kanizsa DKK 11 14 14 20 59
Óbudai Kaszások U14 Leány 13 13 13 22 61

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Babay-B. 2, Bene, Bobvos 1, Csicsvári 2, CSOCSÁN 3, CZIRKOS 31, Kronavetter 1, Kerékgyártó, MAHMOUD 17/9, Rompos 2, Sterbenz 2

1. félidő

Este a Kanizsai DKK volt az ellenfelünk, akik reggel a Bajától kikaptak. Mind a két csapatnak győzni kellett a továbbjutáshoz, így egy nagyon izgalmas derbire lehetett számítani. A két csapat szerkezete hasonló volt.
Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, habár sok üres ziccert dobtunk mellé már ekkor is…. 7-0-ra vezettünk még a 7. percben, ellenfelünknek bedeszkázták a gyűrűt, de ehhez az is kellett, hogy haraptunk védekezésben. Az utolsó 3 perc nem a mi kedvünk szerint alakult, 11-6-ra ezt a periódust a kanizsaiak nyerték.
A második negyedre két pont előnnyel mentünk. De a piros mezesek eladott labdáinkat kihasználva egy 6-0-ás futással kezdtek. Mindig mikor elment tőlünk kicsit az ellenfél, jött egy Nóci hármas a negyedben (3/3 tripla a negyedben), amivel életben tudtunk maradni, és végül 1 pontot megőriztünk a félidőre. Mezőny mutatónk közben botrányos volt (14/1! kettes), eladott labdáink száma pedig 9 volt a negyedben.

2. félidő

A harmadik negyedben sem engedte el egymás kezét a két csapat, végig szorosan együtt mentünk, hol itt hol ott volt az előny. Négyszer változott a vezető ki léte és háromszor volt döntetlen a negyedben. Legtöbb mezőnykísérletünk ebben a játékrészben volt de még mindig szörnyű hatékonysággal (6/23).
Az igazi thriller innen indult, a negyedik negyed elején 6-0-s kanizsai futás… A meccsen eddig még nem volt (az első negyedet leszámítva) ekkora különbség. Féltem, hogy ez akár döntőnek is bizonyulhat, de innen volt visszaút, Panka vezetésével futottunk egy 10-0-át! Itt azt lehetett érezni, hogy meg lesz, de erre dedós hibákat vétve kiegyenlített az ellenfél… Szinte ugyanazt megismételtük még egyszer… Futottunk megint egy 6-0-át, majd két hatalmas bakival visszaengedtük a kanizsaiakat… A 8. percben ellenfelünk egyik legjobb játékosa kipontozódott, innen már meg kellett lennie. Nem volt innentől kosáreső, de kifejezetten okosan lemenedzseltük a végjátékot, lenyeltük a labdát, és megtartottuk a két pontos előnyünket.

Összegzés

Nagyon izgalmasan alakult a mérkőzés, mindenféleképpen jár a dicséret a Lányoknak mert nagy küzdésben sikerült nyernünk. Vannak dolgok, amiket ki kell emelni, kezdjük a pozitív dolgokkal. 43 eladott labdába hajszoltuk bele ellenfelünket, az egyik legjobb játékosukat 10 eladottba! Ezen kívül az, hogy a kritikus pillanatokba meg tudtunk újulni, illetve okosan lejátszani a végjátékot az is nagy érdem! Nézzük azokat a dolgokat, amik miatt majdnem elbuktuk a meccset… 73/21 2 pontos dobás, az első félidőben mindez 31/5… Lepattanókban 17-el maradtunk alul, illetve mi is elszórtuk 28-szor a játékszert… Ezeken kell javítanunk sokat!
Egyénileg, ha a statisztikát nézzük, Panka (31 pont, 8 lepattanó, 4 szerzett labda, 29 IBM) és Nóci (17/9 pont, 4 szerzett labda) vitték a csapatot pont dobásba, de rajtuk kívül nagyon tetszett Fruzsi 10 lepattanója. Lilinek nem ment a dobás, de töretlenül ment előre és ami nem sikerült elől, azt próbálta kijavítani hátul (6 szerzett labda).
Gratula a győzelemhez, a hibák kijavításán még rengeteget kell dolgoznunk!

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!