NB1: Egy gyengébb periódus elég volt a vereséghez

Helyszín: Kaszás csarnok

Játékvezetők: Gaál István Tamás, Bagi Bálint, Gaál Norbert (Mocsai László)

Nézők száma: 60

Mérkőzés időpontja: 2022-09-24 16:45:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások 15 21 8 20 64
Vasas Akadémia 17 18 25 14 74

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások:

Czura 9, TICHOV 13/3, BOROS 18/9, Farkas 3/3, Ormai 4

Cs: Bartos 6, ARMAGHANI 8, Varsányi 3/3, Bodnár.

1. félidő 

Teljesen átalakult kerettel vágtunk neki a 2022/23-as szezonnak. Jól sikerült felkészülésből érkeztünk meg a bajnoki nyitányra, ahol nem más volt az első ellenfelünk, mint az évek óta a tabella elején végző Vasas Akadémia. Nem a megbeszéltek szerint sikerült kezdeni a mérkőzést, ugyanis sok könnyű kosarat engedtünk a Vasasnak. Sikerült azonban gyorsan reagálni és hamar kiegyenlíteni. Ellenfelünk számunkra nem kedvező játékstílusa átragadt ránk, lelassult játékunk, de így is sikerült átvenni a vezetést. A negyed végén egy szinte kivédekezett akció után viszont a Vasas triplát tudott szerezni, így 2 pontos hátrányból várhattuk a második játékrészt. Folytatódott a mérkőzés, sikerült megtalálni a saját játékunkat és átvettük a mérkőzés iranyítását. Itt is volt egy gyenge periódusunk támadásban, egymás után kivédekezett támadásokat nem tudtuk kosárra váltani, így végül csak egypontos vezetéssel kezdhettük meg a félidei pihenőt.

2. félidő 

A harmadik negyedben azonban teljesen összeesett csapatunk. Rengeteg magánakció és korai vállalás volt, amiből nem tudtunk visszarendeződni, amit a Vasas ki is használt és rengeteg könnyű kosarat szereztek. Ez a frusztráció sajnos támadó és védő oldalra is kiterjedt és közel 20 pontos előnyt tudott kiépíteni ellenfelünk. Az utolsó negyedre összeszedte magát a gárda és sikerült folyamatosan zárkóznunk. Sikerült többször is megérkezni 10 pontos különbség alá, azonban a Vasas mindig jókor tudott reagálni, a végjátékra pedig elmaradtak az izgalmak.

Összegzés 

Egy hosszú és tartalmas felkészülési időszakon van túl a csapatunk. Az előző évhez képest a keret szinte teljes egészében kicserélődött. Több fiatal játékos is érkezett, ami azt jelentette, hogy augusztusban szinte teljesen elölről kellett kezdenünk a munkát. A csapat még nincs kész, ennek ellenére a mérkőzés nagy részében az látszódott, hogy méltó ellenfelei voltunk a pasarétieknek. Véleményem szerint a mérkőzés nagy részében irányítani tudtuk a játékot. A játékosok mindent megtettek a pályán, amit kértem, sajnos egyetlen rossz negyed is elég volt ahhoz, hogy ne sikerüljön a győzelem. Ennek ellenére nincs időnk bánkódni az eredmény miatt. Dolgozunk tovább, ugyanis egy nagyon hosszú út elején tartunk és biztos vagyok benne, hogy ha így folytatjuk a munkát a későbbiekben is és ilyen összetartó marad a csapat, akkor nagyon sok jó eredményt tudunk elérni.

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00