NB1: Győzelemmel kezdtük az új esztendőt

Helyszín: Kaszás csarnok

Játékvezetők: Hervay Tibor, Gál János, Drenyovszki Dániel (Balogh László)

Nézők száma: 70

Mérkőzés időpontja: 2023-01-07 16:45:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Óbudai Kaszások 25 27 27 13 92
Veszprémi Kosárlabda Klub 30 19 11 24 84

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: Boros 9/3, CZURA 22/12, FARKAS 21/15, Ormai 4, Láncos 10

Cs: VARSÁNYI 11/9, Bartos 3, Armaghani 6, Tichov 6/6, Lőrincze.

1. félidő 

Tartalmas felkészülési időszakon vagyunk túl, az új esztendőt mindenképp győzelemmel szerettük volna kezdeni. Sikerült minden sérült játékosnak felépülnie, csak Bodnárt kellett nélkülözni betegség miatt. Jól kezdtük a mérkőzést, sikerült a megfelelő sebességgel játszanunk, aztán ellenfelünk is bekezdett. Remekül támadták védekezésünket és hamar hátrányba kerültünk. A második negyedben szigorítottunk a védekezésen és sikerült átvenni a mérkőzés irányítását, így félidőre megfordítottuk a mérkőzést és előnnyel kezdtük a szünetet.

2. félidő 

A harmadik negyedre is megmaradt a jó forma, állva hagytuk ellenfelünket, előnyünk pedig 25 pontra dagadt. Öröm volt nézni csapatunk játékát, gyors kosárlabda mellett nagyon szépen járattuk a labdát és kemény védekezéssel mindösszesen 11 pontot engedélyeztünk ellenfelünknek. Az utolsó negyedre kicsit összeestünk és buta hibákkal visszahoztuk ellenfelünket a mérkőzésbe. A győzelem egy percig nem forgott kockán, de lehet hiányérzetünk a lezárást illetően!

Összegzés 

Huh! Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, erről a hihetetlen sérülés hullámról nem szeretnék többet beszélni. Támadásban sikerült megújulnunk és felgyorsulni, ez nagyon pozitív! Nagyon szépen játszottunk és viszont láttam a gyakorolt dolgokat. Az óriási negatívum a védekezésünk. A szezon első felében a legkevesebb kapott pont top 5 csapata között voltunk, sajnos ez az új esztendőre teljesen eltűnt. Sokat kell dolgoznunk hogy újra elővegyük ezt a formát. Összességében elégedett vagyok, nagyon sok munka van a csapatban! Gratulálok a fiúknak! Keményen készülünk a jövőheti mérkőzésre!

 

Fotó: Felkai Gergely

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00