NB1: Hatékony támadás nélkül nincs győzelem

Helyszín: Salgótarjáni Városi Sportcsarnok

Játékvezetők: Sallai István, Gergely Csaba, Domán István (Zalai Ákos)

Nézők száma: 100

Mérkőzés időpontja: 2022-10-08 18:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Salgótarjáni KSE 17 22 16 18 73
Óbudai Kaszások 14 11 25 14 64

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások: BOROS 16/3, Tichov 6/3, FARKAS 10/6, ARMAGHANI 10, Ormai 8

Cs: Czura 2, Bartos 9, Lőrincze, Varsányi 3/3, Bodnár, Chabot, Dulic

1. félidő 

Nehéz helyzetben lévő ellenfelünknek nem szerettünk volna mi sem esélyt adni a győzelemre, de tudtuk nehéz mérkőzés várható. A hazaiak 0-2-vel kezdtek és nagyon fontos volt nekik ez a mérkőzés. Gyors hárompontossal indítottunk, amire szinte rögtön jött a hazai válasz. Kicsit finoman kezdtük a mérkőzést, kintről úgy tűnhetett mintha udvariasak lennék ellenfelünkkel. Ezt kihasználva sikerült átvenniük a vezetést és 7 perc után pedig közel tíz pontos hátrányban voltunk. Gyors időkérés után rendezni tudtuk a sorainkat és egy gyors rohamnak köszönhetően 3 pontos lett a differencia. A második negyedben nem tudtuk tartani a mérkőzésre megbeszélt védekezési szisztémát, ebből pedig könnyű kosarakat kaptunk, ami teljesen összezavarta a csapatot. Nem találtuk a dobásainkat, nem sikerült a ránk jellemző módon járatni a labdát. Félidőre pedig a hazaiak elléptek tőlünk és összeszedtünk egy 14 pontos hátrányt.

2. félidő 

A harmadik negyedre összeszedte magát a csapat és igazi pontháború alakult ki. Elkezdtünk zárkózni és amikor lőtávon belülre értünk a hazaiak mindig talált pontokkal tartani tudták előnyüket. Rengeteg demoralizáló kosarakat kaptunk, de kitartottunk így is, ami azt eredményezte, hogy a negyed végére sikerült 5 pontra visszajönni. Az utolsó játékrészre teljesen felemésztett minket a zárkózási kísérleteink, a hazaiak pedig okosan tartani tudták előnyüket és lezárnták a mérkőzést. Sajnos ilyen hatékonysággal, nem lehet nyerni.

Összegzés 

Örömteli hírrel indult a hetünk, ugyanis Czura Attila százszázalékos állapotba került és megkezdhette a munkát, igaz még mindig hiányzik egy magasemberünk a komplex csapathoz. Tudtuk, hogy a Tarjánnak ez egy élet-halál meccs, ugyanis 0-2-vel kezdték a szezont és tisztában voltunk vele, hogy ezért mindent meg fognak tenni ellenünk. Kielemeztük ellenfelünket és egész héten gyakoroltuk azokat az elemeket, amelyeket várhatóan dominálni szeretnének. Sajnos nem sikerült mindent megcsinálnunk abból, amit elterveztünk, sokat hibáztunk, rengeteg eladott labdánk volt. Tanulság, hogy csak jó védekezéssel nem lehet nyerni, mellette hatékonyan kell támadni. Bosszantó, hogy ismét elvesztettünk egy húzójátékost, Tichov Dominik ugyanis a második félidő felétől már nem állhatott rendelkezésre, neki mihamarabbi jobbulást kívánok. Gratulálok a salgótarjániaknak, a mai napon jobbak voltak nálunk!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00