NB1: Megvan az idei első győzelem

Helyszín: Vetési Albert Gimnázium

Játékvezetők: Esztergályos Róbert, Dr. Magyari Tibor, Tóth Bence (Herczeg Ágoston)

Nézők száma: 300

Mérkőzés időpontja: 2022-10-01 18:00:00

 

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Veszprémi Kosárlabda Klub 22 13 21 18 74
Óbudai Kaszások 32 18 20 17 87

 

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése 

Óbudai Kaszások:

BOROS 12/3, TICHOV 18/9, FARKAS 15/9, ARMAGHANI 16, Ormai 4

Cs: BARTOS 18, Lőrincze 4, Varsányi, Bodnár, Chabot.

1. félidő 

Még mindig nem állhatott mindenki rendelkezésre a második fordulóban sem, de csapatunk remek munkát végzett az elmúlt egy hétben és egyértelműen győzni utazott Veszprémbe. Pontgazdag negyeddel kezdtük a mérkőzést, ugyanis Tichov és Boros vezetésével rögtön 32 pontot dobtunk az első játékrészben. Tudtuk, hogy kemény mérkőzésünk lesz, ugyanis ellenfelünk keretében rengeteg rutinos, több A-csoportos múlttal rendelkező játékos van. A második negyedben elkezdett zárkózni ellenfelünk, de hol Farkas triplájával, hogy pedig Armaghani ziccereivel tudtuk tartani a különbséget. A veszprémieknek sikerült szigorítani védekezésükön, ennek következtében pedig csak 18 pontot tudtuk szerezni a második tíz percben, de félidőre így is magabiztos vezetéssel kezdhettük meg a pihenőt.

2. félidő 

A második félidő sokkal keményebb játékot hozott. Szemmel láthatóan a játékvezetők is engedték a keménykedést és ellenfelünk is elkapta a fonalat. Madár és Szabó vezetésével rengeteg extra dobást értékesített a Veszprém, de fegyelmezett játékkal sikerült minden felzárkózási kísérletet visszavernünk. Bár az utolsó két játékrészt elvesztettük 1-1 ponttal, ám győzelmünk és percig sem forgott kockán. Sikerült megszereznünk idei első győzelmünket a Veszprém otthonában, ezzel pedig 1-1-re javítani mutatónkat. Külön öröm és dicséret ugyanis öt U20-as játékosunk is kivette részét győzelmünkből magabiztos és hasznos játékkal.

Összegzés 

Az első forduló után egyáltalán nem volt csalódott a csapat, tudtuk a hibáinkat, kielemeztük a mérkőzést, és úgy gondolom, hogy nagyon jól fel tudtunk készülni a Veszprém ellen. Így sem volt azért tiszta hetünk, ugyanis több betegünk is volt, illetve két kulcsjátékosunk is kivált a keretből, nekik mielőbbi felépülést kívánok. Úgy gondolom, hogy a mérkőzésen tartani tudtuk azt a taktikát, amit felépítettünk egész héten. Gratulálok a csapatomnak, hiszen mindent kiadtak magukból a pályán. Különleges alkalom ez, ugyanis ez az új csapatunk első győzelme, ezért boldogok vagyunk, de tudjuk, hol a helyünk. Dolgozunk tovább, és készülünk a következő mérkőzésre. Sok sikert kívánok a Veszprém csapatának! Ahogy láttam, az első fordulóhoz képest ők is javultak, és biztos vagyok benne, hogy még fognak is. Hajrá, Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00