Nehezen érthető rövidzárlat a második félidőben

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Balogh Kristóf, Korhetz Szilárd

Nézők száma: 35

Mérkőzés időpontja: 2020-02-11 19:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budapesti Honvéd/B 12 17 21 21 71
Junior (ffi) 24 20 11 8 63

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: HEGEDŰS 17/3, Konta 4, BAI 17/9, Finna 2, Szoboszlai
Cs: Jávorszky 7, Gálfalvi 6, ORBÁN 10, Bulyovszky, Malbasa

1. félidő

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, rögtön az első 7 percben 22:5-re léptünk el. Ami a támadást illeti, szinte hibátlanul játszottunk. Minden támadásunknál agresszívan támadtuk a gyűrűt első sorban Hegedűs Milán által. Ha viszont nem tudtuk befejezni, akkor járattuk a labdát és nagyon jól kialakítottuk a dobóhelyzeteket, amiket Bai Ádám hidegvérrel értékesített, első negyedbeli 14 pontjából 2 hármas is beakadt. Védekezéssel voltak problémák, nem zavartuk ellenfelünk külső dobásait megfelelően, ennek ellenére a Honvéd játékosok nem igazán jó százalékkal találgattak be kintről. Egyértelműen mi domináltuk az első negyedet. Padról beszálló játékosaink is jól játszottak, a fiatal kadet Orbán Patrik 10 ponttal és jó védekezéseivel segítette a csapatot. A második negyedet is megnyertük, ez viszont már szorosabb lett. Ellenfelünk kihasználva védekezésbeli figyelmetlenségeinket rendre betaláltak, leginkább közelről. A támadásunkkal itt sem volt különösebb probléma, 20 pontot szereztünk ebben a játékrészben, és a játékkép hasonlított az első negyedhez.

2. félidő

A 3. negyed első 5 percében azonos számban gyarapodtak a csapatok pontjai, viszont az 5. perc után rövidzárlatot kapott a csapatunk és egy 11:2-es rohanással fejezték be a negyedet a piros-fehérek. A negyedik negyed hasonlóan kezdődött, 7:0 után sikerült betalálnunk. Egyszerűen nem találtuk azt a ritmust, amivel az első félidőben játszani tudtunk. Tempónk lelassult, nem voltak gyorsindításaink, ha mégis szereztünk egy-két labdát, akkor az emberfölényes helyzeteinket nem tudtuk pontokra váltani, felállt védelem ellen teljesen lelassult, agresszió nélküli játékot vittünk a pályára, és hiába a sok védekezésbeli taktikázás a tempó felgyorsítására, a támadásunk katasztrófává vált. Betöréseink alig voltak, külső dobásaink nem ültek, benti pozícióba nem juttattuk be a labdát, támadó lepattanókat nem tudtunk szedni, teljesen meghalt a játékunk. Ezen ellenfelünk még jobban felcsigázta magát, és több lehetetlennek tűnő dobással ostoroztak minket, sajnos lehetőséget adtunk számukra, hogy extázisba kerüljenek. Folyamatosan csökkentették a különbséget, átvették a vezetést, és nyertek.

Összegzés

Remélni tudjuk csak, hogy ebből tanulunk mind edzői mind játékos oldalról, és ha legközelebb ilyen helyzetbe kerülünk, akkor jobban fogunk tudni kezelni egy ilyen helyzetet. Az első negyedbeli produkciónk jó volt, a második negyeddel már kevésbé vagyunk megelégedve, és a 3. és 4. negyed elszomorítóan katasztrofálisra sikerült. Mindenképpen több koncentrációra van szükségünk 40 percen keresztül, és meg kell tanulnunk, hogy egy lendületbe kerülő ellenfelet hogyan kezeljünk. Újabb gyengeségre mutató terület nyílt meg előttünk, amin prioritásba kell venni, és keményen dolgoznunk kell rajta. Gratulálunk a Honvédnak!

Hasonló tartalmak

 • Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen ez egy nagyon nehéz mérkőzés volt! Kifejezetten erős ellenfél ellen, országos döntőhöz hasonló hangulatban, igazi csapatmunkával sikerült kiharcolni a továbbjutást!

  Bajnokság: Serdülő OB - Alapszakasz

  Időpont: 2023-01-23 Kezdés: 18:30

 • Kiváló teljesítmény minden játékos részéről, hatalmas koncentráció és akarat volt ma a jellemző ránk, igyekszünk ezt állandósítani.

  Bajnokság: U20 Nemzeti Bajnokság

  Időpont: 2023-01-22 Kezdés: 13:00

 • Nagyon jó tapasztalat volt a mai, remélem azok, akik alapvetően kisebb szerepben vannak a junior/A csapatban szépen belenőnek a meghatározó játékos lét cipőjébe.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-01-21 Kezdés: 11:00

 • A téli szünet végén rendeztük a harmadik ÓMK fordulót, mely attól volt izgalmas, hogy a csapatok nem igazán tudtak rá "készülni", hiszen legutóbb Karácsony előtt volt lehetőségük közösen gyakorolni. Ezúttal tehát mindenkinek egy picit a már "elmélyült tudását" kellett megcsillogtatnia, nem is csalódtunk senkiben!