Nem sikerült utolérnünk ellenfelünket

Helyszín: Törökbálint, Óvoda u. 2 Sportcentrum

Játékvezetők: Vigh Balázs, Gombos Márk

Nézők száma: 20

Mérkőzés időpontja: 2020-02-18 17:45:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
ELITE Basket Törökbálint 21 18 25 16 80
Junior (ffi) 10 18 16 20 64

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Hegedűs 12/3, KONTA 24/3, Bai 6, Gálfalvi 7, FINNA 7
Cs: Jávorszky 4, Szoboszlai, Bulyovszky 4, Malbasa

1. félidő

A mérkőzés előtt kért dolgokból már a mérkőzés elején nagyon kevés dolgot láttunk vissza. Kértünk jó védekezést és terelőpontok felé terelést az ellenfél 1:1 kísérleteinél, és az Elite játékosok sorra vertek meg minket 1:1-ben és több könnyű közelivel találtak be. Volt többször, hogy behúzódtunk az emberünkről és ekkor kívülről találtak be. Kértünk gyors és lendületes támadó játékot és ez sem valósult meg. Bátortalanul, lassan, gyengén játszottunk. A második negyed jobban sikerült, egálra kihoztuk az eredményt, ami védekezésünk kismértékű javulásából eredt, de ez még mindig messze állt tőlünk. A félidőben 11 pontos hátránnyal fordultunk.

2. félidő

A 3. negyedet jól kezdtük, agresszív védekezésünkből sikerült néhány labdát szereznünk és rögtön visszahoztuk az eredményt 5 pontra, de ez a néhány perces fellángolás hamar tovaszállt és a törökbálintiak ismét elhúztak. Egyértelmű, hogy ha jól és agresszívan védekezünk, akkor partiban tudunk lenni ellenfeleinkkel, viszont érthetetlen csapatunknál az ingadozás, amit mutat. Amint védekezésünk szétesett, támadójátékunk sem volt eléggé hatékony, és a különbség újra nőni kezdett. Még az utolsó negyedben volt egy kis fellángolásunk, de vitathatatlanul kevés volt ahhoz, hogy közelébe kerüljünk annak, hogy megfordítsuk a mérkőzést. 16 ponttal nyert az ellenfelünk.

Összegzés

Az első negyedünk nagyon gyengére sikeredett, ami megpecsételte a sorsunkat ezen a mérkőzésen. Az első percektől kezdve hátrányban játszottunk, és hiába voltunk partiban a 2. és a 4. negyedben, ha az 1. és 3. negyedben olyan gyenge teljesítményt produkáltunk amilyet tapasztaltunk. Reménykedünk, hogy védekezésünk feljavulása az eredményeket is meg fogja hozni a következő mérkőzéseken. Gratulálunk az Elite Basketnak a győzelemhez! Vasárnap este a Honvéd/B ellen lesz lehetőségünk javítani, amire nagyon készülünk.

Hasonló tartalmak

  • A legutóbbi fordulóban sikerült megszereznünk első győzelmünket a Honvéd/B csapata ellen, bár mindkét oldalon hiányzott több kulcsjátékos is! Most is több játékosunk segítette a bajnokságban előrébb jutó U14-es csapatunkat, ellenfelünk viszont „nagyot nőtt” és az eddigi legerősebb keretével vágott neki az utolsó fordulónak. Nagy meglepetés nem született,…