Nem voltunk egy súlycsoportban

Helyszín: Lázár Ervin Általános Iskola Tornaterme

Játékvezetők: Szabó István, Szabó II. Péter

Nézők száma: 35

Mérkőzés időpontja: 2019-01-26 09:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Budapesti Honvéd Falcons 6 0 4 4 2 16
Kaszás Boys 11 26 5 10 27 79

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Kaszás Boys: NESZMÉLYI 13, Páll 2, Körtvélyessy 8, MITYÓK 6, TÓTH 19, Halász 2, Henye 8, Paár 2, Borsányi 12, Herczeg 2, Dózsa 3, Molnár 2.

1. félidő

A negyedik U12-es fordulónkra készültünk szombat reggel Újpesten. A Honvéd fiatal csapata ellen kezdtük a napot. Hangsúlyoztuk, hogy a fő feladat a védekezés, ebben a szellemben küldtük pályára a fiatalabb fiainkkal fémjelzett ötösünket. Küzdős első pár perc után sikerült 8:4-re meglépnünk, majd a negyed végén 11:6-ra vezetnünk. Néhol még kicsit ébredezős jellege volt a játékunknak. A második negyedben az idősebb fiaink nagy nyomást helyeztek a náluk fiatalabb, alacsonyabb és fizikálisan gyengébb ellenfeleikre, aminek következtében 26:0-ra nyertük a játékrészt, így a félidőben már 31 pontos előnyben voltunk.

2. félidő

A félidei dobások átlagosan sikerültek, öt találatot jegyeztünk.
A folytatásban maradtak az ötöseink, így ismét a fiatalabb csapattársaink kezdték a játékot. Javult a védekezés, szebben is játszottunk, aminek örültünk még annak ellenére is, hogy ez az eredményen nem mutatkozott meg eléggé. A negyedik negyedben ismét hengereltünk, a kor- és méretbeli különbséggel egyszerűen nem tudott mit kezdeni ellenfelünk. A végére a hatvan pontot is túllépte a két csapat közti különbség.

Összegzés

Nagy különbséggel győztünk, ami mindig jó, önmagában mégsem elégedhetünk meg ennyivel. Nem is lehetett kérdés, hogy ki kell használnunk, hogy az egyik ötösünk idősebb, magasabb, erősebb. Megtettük. A mutatott játék még bőven javítható. Nagyon jó volt, amikor egymást bevonva támadtunk, kevés leütéssel és sok passzal, néhol még befutásokkal is. Ilyenkor sokkal eredményesebbek is voltunk. Annak is örülnünk, hogy minden csapattag pontot tudott szerezni. A védekezésben javulnunk kell, különösen helyezkedésben és lepattanószerzésben. Gratulálunk Dózsa Ádinak első hivatalos meccséhez, és Molnár Marcinak is, akit ezen a meccsen avattunk fel a Boys csapatunkban!

Hasonló tartalmak

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…

 • Az alsóház harmadik fordulójában a TFSE és a DKKA várt ránk az L2 teremben.

  Célunk volt, hogy az edzésen gyakorolt mozgásokat beépítsük a támadójátékunkba, minél többet vissza jöjjön, ezért már a bemelegítés során is erre igyekeztünk erre fektetni a hangsúlyt. A Dávid Kornél kezdte jobban a mérkőzést,…