Nem voltunk egy súlycsoportban

Helyszín: Lázár Ervin Általános Iskola Tornaterme

Játékvezetők: Szabó István, Szabó II. Péter

Nézők száma: 35

Mérkőzés időpontja: 2019-01-26 09:00:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Budapesti Honvéd Falcons 6 0 4 4 2 16
Kaszás Boys 11 26 5 10 27 79

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Kaszás Boys: NESZMÉLYI 13, Páll 2, Körtvélyessy 8, MITYÓK 6, TÓTH 19, Halász 2, Henye 8, Paár 2, Borsányi 12, Herczeg 2, Dózsa 3, Molnár 2.

1. félidő

A negyedik U12-es fordulónkra készültünk szombat reggel Újpesten. A Honvéd fiatal csapata ellen kezdtük a napot. Hangsúlyoztuk, hogy a fő feladat a védekezés, ebben a szellemben küldtük pályára a fiatalabb fiainkkal fémjelzett ötösünket. Küzdős első pár perc után sikerült 8:4-re meglépnünk, majd a negyed végén 11:6-ra vezetnünk. Néhol még kicsit ébredezős jellege volt a játékunknak. A második negyedben az idősebb fiaink nagy nyomást helyeztek a náluk fiatalabb, alacsonyabb és fizikálisan gyengébb ellenfeleikre, aminek következtében 26:0-ra nyertük a játékrészt, így a félidőben már 31 pontos előnyben voltunk.

2. félidő

A félidei dobások átlagosan sikerültek, öt találatot jegyeztünk.
A folytatásban maradtak az ötöseink, így ismét a fiatalabb csapattársaink kezdték a játékot. Javult a védekezés, szebben is játszottunk, aminek örültünk még annak ellenére is, hogy ez az eredményen nem mutatkozott meg eléggé. A negyedik negyedben ismét hengereltünk, a kor- és méretbeli különbséggel egyszerűen nem tudott mit kezdeni ellenfelünk. A végére a hatvan pontot is túllépte a két csapat közti különbség.

Összegzés

Nagy különbséggel győztünk, ami mindig jó, önmagában mégsem elégedhetünk meg ennyivel. Nem is lehetett kérdés, hogy ki kell használnunk, hogy az egyik ötösünk idősebb, magasabb, erősebb. Megtettük. A mutatott játék még bőven javítható. Nagyon jó volt, amikor egymást bevonva támadtunk, kevés leütéssel és sok passzal, néhol még befutásokkal is. Ilyenkor sokkal eredményesebbek is voltunk. Annak is örülnünk, hogy minden csapattag pontot tudott szerezni. A védekezésben javulnunk kell, különösen helyezkedésben és lepattanószerzésben. Gratulálunk Dózsa Ádinak első hivatalos meccséhez, és Molnár Marcinak is, akit ezen a meccsen avattunk fel a Boys csapatunkban!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00