Óbudai Mini Kupa – 1. forduló

Óbudai Mini Kupa 2019/2020

I. forduló, 2019. november 9-10.

 

2019. november 9. – szombat 9:00

A Mini Mini Kupa résztevői a legkisebb kezdő játékosaink voltak. Mivel több iskolában is sok lelkes kisiskolás jelentkezett, ezért számukra külön programmal készültünk. A gyerekek kipróbálhatták magukat dobásban, átadásokban, labdavezetésben, mellette pedig más gyerekek ellen játszhattak “igazi” körülmények között. Lelkesen és ügyesen vették az akadályokat, így a jó hangulat sem maradt el.

Mini Gepárdok

Ez volt az első alkalom, ahol a Kisgepárdok összemérhették tudásukat a többi mini csapattal szemben. Nagyon izgatottan várták a Kupát és nagyon ügyesen vették az akadályokat. Büszke vagyok, hogy ilyen sokan voltak bátrak és mertek pályára lépni. Külön gratulálok azoknak a Kisgeprádoknak, akik külön díjat nyertek. Örülök, hogy a meccsen is mindenki aktívan részt vett és szinte mindenkinek sikerült kosarat dobnia. Óriási gratuláció a Kispegeprádoknak. Csak így tovább! Hajrá Gepárdok! 

Balogh Martina, Boga Vince, Dalloul Márk, Halmos Botond, Márkus Benedek, Molnár Maja, Novák Olivér, Verebély András, Verebély Máté,     Vokánics Kinga, Sophie

Mini Sólymok

Nagyon várta már minden Sólyom az első Mini Kupa eljövetelét, hiszen mindenki szerette volna már megmutatni magát edzésen kívül is, és ez így volt az újonnan érkező gyerkőcökkel is, akik még csak mostanában kezdték meg a kosárlabdával való ismerkedést. Hét bátor kis Sólyom jött el szombaton, hogy megmutassa mennyit is fejlődött az elmúlt hetekben. Hatalmas gratuláció mindegyiküknek, nagyon bátran és lelkesen csinálták végig mind a feladat pályát és szép kosarakat sikerült szerezniük a barátságos meccsen folytán is.

Demeter-Kiss Ágoston, Forstner Balázs, György-Juhász Laura, Hegedűs Kornél, Simák Bence, Zölner Keve, Lányi Márton

Mini Hősök

Nagyon várta mindenki az első Mini Kupa fordulót. A Mini Hősökből mindenki idén kezdett el kosarazni és szerették volna megmutatni mennyit fejlődtek szeptember óta. A csapat  oda tette magát és ügyesen végig csinálták az ügyességi pályát és hősiesen küzdöttek a mecseken. Gratulálok mindenkinek aki szombaton eljött és bátran s lelkesen küzdött. Hajrá MIni Hősök!

Takács Anna, Ceglédi Anna, Balázs Marci, Tóth-Czirfusz Vilmos, Tóth-Czirfusz Olivér, Bakó Benjamin, Pilinyi Marci, Cserhalmi Franciska, Kováts Vili, Sztojka Bence, Korfanti Márk, Kutas Barnabás

 

2019. november 10. – vasárnap 9:00

Zebrák  – Bárczi Gazellák                        38:26 (6:8, 6:8, +1+4, 12:2, 13:4)

Vígh Marcell, edző:  Az idei kiírás első mini kupa fordulóját mi kezdtük a Gazellák ellen. Igazából nem is tudtam mire számíthatok ugyanis még én is csak ismerkedek a mezőnnyel. De a gyerekek még engem is meglepve remekül kezdték a meccset, nagyon lendületesen és teljes szívvel játszottak még ezen a korai órán is. Talán ez a kezdeti lelkesedés is vitte őket végig az egész meccsen a végső győzelemhez ugyanis láttam rajtuk végig, hogy mennyire akarják ezt. Öcsi és Palkó remek labdaszerzésekkel, Bálint és Emma pedig palánk közeli harciasságukkal nagyon szépen játszottak. Van még mibe fejlődnünk, ugyanis büntetőből csak egyszer találtunk be, de én nagyon büszke vagyok a gyerekekre ügyesek voltak és jó volt látni, ahogy küzdenek a pályán. Gratulálok a Gazellák csapatának is! Folytatás a Kobrák ellen! Hajrá Zebrák!

Szántó Bálint 12, Kosztyu Emma 12, Fülöp Roland 13, Kasztner Gábor 1, Futó Sára, Orosz Pál

 

Scheuring Eszter, edző: Nagy örömmel és izgalommal készültünk az idei szezon első mérkőzéseire. Az első félidő kezdeti nehézségei után, sikerült előnnyel fordulnunk. A második félidőben, szinte “megállt” a tudomány. Talán már el is könyveltük a gyözelmet, de ellenfelünk harcosan küzdve megfordította a meccs állását. Minden mérkőzésen az utolsó pillanatig kell küzdeni, hajtani és nem utolsó sorban koncentrálni!

Zselyke 9, Fruzsi 7, Feri 3, Vince 3, Johanna 2, Hunor 2

 

2019. november 10. – vasárnap 10:00

Bárczi Gazellák  – Kobrák                     20:13 (2:5, 2:2, +4+1, 4:5, 8:0)

Scheuring Eszter, edző: A második mérkőzésen, tanulva az első meccs hibáiból, már egy kicsit bátrabban játszottunk. Még mindig sok volt az eladott labda, a kihagyott helyzet, ami visszavett a lendületünkből. Túl sokat foglalkoztunk ezekkel, hamarabb túl kell lépni a hibákon és gyorsabban kell kijavítani!!! 

Zselyke 9, Feri 3, Johanna 2, Fruzsi 2, Vince 3, Csanád 1

 

Juhász Nikolett, edző:  Elérkezett a várva várt vasárnap és ez a nap a csapat számára nagy esemény volt, ugyanis Botin kívül mindenki élete első mérkőzésén vehetett részt. Szeptember óta készülünk erre, nagyon lelkesek a fiúk és harcosak. A pályára lépéskor kicsit megvoltak lepődve, de ahogy feldobták a labdát már csak a játékkal foglalkoztak. Az első negyedet megnyerve, bátran indultunk neki a következőnek. Ez a lendület az utolsó negyedik tartott, ahol elfáradtunk és sajnos ez az eredményen is megmutatkozott. De ezzel nem foglalkozunk, hiszen jó játékot játszottak a fiúk, ügyesek voltak, használták a tanultakat. Hajrá Kobrák! 

Bisztricsány Botond 10, Karácsonyi Viktor 2, Módi Kristóf 1, Balázs Dániel, Gábriel Milán, Veres Krisztián, Záhonyi Nándor. 

 

2019. november 10. – vasárnap 11:00

Kobrák – Zebrák                                     12:26 (2:4, 4:10, +2+1, 2:6, 2:5)

Juhász Nikolett, edző:  Pihenés nélkül fordultunk a második mérkőzésre, pedig ránk fért volna. A lelkesedésünk nem hanyatlott sőt a fiúk nagyon akartak játszani. Jól játszottak, küzdöttek és csapatként dolgoztak végig a pályán. A védekezésre odafigyeltünk, sok labdát szereztünk, utolértük a támadókat, de sajnos a dobások nagy része kimaradt, a lepattanókat igyekeztünk szedni, de az ellenfelünk sokat elcsent előlünk, így nem tudtuk értékesíteni őket. Azonban minden percét élvezték a gyerekek, boldogan jöttünk le a pályáról. Büszke vagyok a fiúkra, csak így tovább! Hajrá Kobrák! 

Bisztricsány Botond 8, Karácsonyi Viktor 2, Gábriel Milán 1, Veres Krisztián 1, Balázs Dániel, Módi Kristóf, Záhonyi Nándor. 

 

Vígh Marcell, edző:  1 órás pihenő után folytattuk a küzdelmeket a kobrák ellen. Tudtam az elején, hogy nem lesz egyszerű ez a mérkőzés ugyanis sajnos csak 6-an jelentünk meg a mai nap és ez elégé látszodott a gyerkőcökön, hogy az első gyönyörű győzelem után elég fáradtak voltak. Az elején ki is jött ez, igen fáradtak voltunk és ezért szoros is volt az eredmény. A Kobrákon is érződött a második meccs fáradalmai ugyanis ők ugye egyből folytatták az első után. Szerencsére a második félidőbe sikerült felülkerekednünk a fáradtságon és az ellenfelen is és a végére egy újabb szép győzelem lett. Pontszerzésben ma Emma, Bálint és Öcsi vitte a prímet, de védekezésbe Sári, Palkó és Gábor is igen hasznos volt. Összességében nagy gratuláció a csapatnak és nagyon büszke vagyok rájuk! Gratulálok Kobrák csapatának is méltó ellenfelek voltak! Remélem így tudjuk folytatni legközelebb is! Hajrá Zebrák!

Szántó Bálint 13, Kosztyu Emma 4, Fülöp Roland 9, Kasztner Gábor, Futó Sára, Orosz Pál

 

2019. november 10. – vasárnap 12:00

Sólymok – Szentendrei Farkasok        53:19 (13:6, 15:7, +7+7, 13:2, 5:2)

Kováts Bence, edző:  A szombati napon 7 Sólyom képviselte csapatunkat, majd vasárnap 11 -en léptek pályára a Mini Kupa rendhagyó fordulóján.  Bertin és Zaránd feleltek a pontokért az első negyed során, ahol 13 pontot sikerült szereznünk, majd további 15 pont hozott össze Zoli, Bernát, Zénó és Levi.  A félidei dobások is jól mentek 11-ből 7 szer is eredményesek tudtunk lenni. A második félidőben Norbi és Bence is feliratkozott a pontszerzők közé. Mindenki aki a pályára lépett kitett magáért, támadásban és védekezésben is! Gratulálok a Szentendrének, akik 20! gyerkőccel jöttek el hozzánk. Folytatás a Hősök ellen.

Balpataki Bence 2, Csizmadia Kornél 1, Jurányi Norbert 3, KANYÓ Levente 5, KONECSNYI Bertin 17,  Lontai Bálint, Varga Zétény, SOMFAI Zaránd 5, GEBE Zoltán 6, Rajnai Zénó 4, TÓTH Bernát 7

 

Sztanev Andrea, edző:  A tavalyi szezonban vehettünk részt először az Óbudai Mini kupa mérkőzésein és örültünk az idén is meghívásnak. Nagyon jó lehetőség ez,  az idén kezdő kosaras gyerekek és a tavaly kezdő, de a Kenguru kupán nem korosztályos játékosoknak, itt kipróbálhatták magukat. Minden gyermek eljött és így 17 gyerekkel vettünk részt a tornán. Az első mérkőzésünkön látszott a tapasztalatlanság, de a pályán töltött percek számával az önbizalmuk is megjött és egyre ügyesebben mozogtak a pályán, és ezen az első mérkőzésünkön vereséget szenvedtünk ugyan, de a lelkesedésünk töretlen maradt.

 

2019. november 10. – vasárnap 13:00

Szentendrei Farkasok – Hősök                       54:24 (10:4, 20:2, +4+6, 14:3, 6:9) 

Sztanev Andrea, edző: A második mérkőzésünkön egy hasonló tapasztalatlan csapattal találkoztunk, és az első mérkőzésből tanulva egy jobb játékot tudtunk nyújtani, így ezt a mérkőzést sikerült megnyernünk. Bár szerintem ezeknek a mérkőzéseknek nem az eredmény a legfontosabb mutatója. Szemmel látható, ahogy mérkőzésről mérkőzésre egyre jobb teljesítményt láthatunk a gyerekektől és az edzésen tanultakat látjuk visszaköszönni. Egy tanulási folyamat elkezdődött, s a mérkőzések ennek a csúcsa. A legfontosabb a kosárlabda sportág, tágabb értelemben a sportolás megszerettetése; ami azt gondolom, ilyen és ehhez hasonló barátságos mérkőzéseken fog kialakulni. Köszönjük, hogy itt lehettünk. 

 

Takács Máté, edző: Az első mérkőzésünket a Szentendrei Farkasok ellen játszottuk. Nagyon vártam már a mérkőzést ahogy a gyerekek is. Az első játékrészben kicsit megszeppenve játszottunk, ami kihatott a másodikra is. Nagyon pozitív hogy a félidei büntetőkből, 6-ot sikerült értékesíteni. A második félidőben már sikerült alkalmazni az edzésen tanultakat, szépen passzoltak a gyerekek és bátran vezettek labdát. Két hárompontost is sikerült szereznünk ami a csapat jó kedvén is dobott. Gratulálok a Farkasoknak a nagyszerű győzelmükhöz!

MAURER Domonkos 4, Sussmann Lehel 3, Tóth Nimród, Sussmann Bulcsú 1, Bakos Máté 1, Buzogány Bernát, Albert Bogáta, Oláh Tamás 1, Jasztrab Angéla, Spánik Emese, Kuna Léna, DÓSA Viktória 6, TUTKA Allegra 8, Tutka Noa, Czigor Alex Darius

 

2019. november 10. – vasárnap 14:00

Hősök – Sólymok                               18:34 (2:11, 0:8, +5+2, 9:9, 2:4)

Takács Máté, edző: Első mérkőzésünk után egyből “fordultunk” és kezdtük meg második mérkőzésünket a Sólymok ellen. Itt inkább az első meccs fáradalma látszódott a gyerekeken. Az első félidőben egy kosarat sikerült szereznünk, aztán a félidei büntetőkből ismét sikerült 5-öt betermelnünk. A harmadik negyedben sikerült bravúros kosarakat szereznünk az utolsó játékrészben pedig Buzogány Bernát szerzett nagyon szép kosarat és ezzel zártuk a hétvégénket. Nagyon büszke vagyok a csapatra, az első mecseken szépen helyt állva küzdöttünk, izgatottan várjuk a következő mini kupa hétvégét! Gratulálok a Sólymoknak!

MAURER Domonkos 4, Sussmann Lehel 2, Tóth Nimród 1, Sussmann Bulcsú, Bakos Máté, Buzogány Bernát 2, Albert Bogáta, Oláh Tamás 1, Jasztrab Angéla, Spánik Emese, Kuna Léna 1, DÓSA Viktória 2, TUTKA Allegra 2, Tutka Noa, Czigor Alex Darius 3

Kováts Bence, edző: Egy mérkőzésnyi pihenőt követően a megújuló Hősök csapata ellen folytattuk a hétvégét. Ismét Bertin tolta a szekeret az első negyed során, aki mellett Bence tudott még eredményes lenni. A második játékrészben Bernát és Zoli volt akik pontokkal gazdagították csapatunkat, de mindenkinek akadtak helyzetei, amelyek kicsit nagyobb pontosság esetén könynnen pontá érhettek volna. A büntetőknél most picit kapkodósabb volt a társaság, csak Bence és Norbi értékesítette a kísérletét. A folytatásban Zaránd és Bence, majd Zoli kosarai következtek. Védekezésben Norbi alkotott kimagaslót harcias hozzáállásával! Örülök, hogy 11 en megjelentünk a fordulón, remélem sikerült ezt a számot a későbbiekben is hozni, hasonlóan jó hangulatban és lelkesedéssel. Gratulálok a Hősök csapatának akik újoncként nagyon szépen helytálltak mind két mérkőzésen.

BALPATAKI Bence 8, Csizmadia Kornél, JURÁNYI Norbert 1, Kanyó Levente, KONECSNYI Bertin 9,  Lontai Bálint, Varga Zétény, SOMFAI Zaránd 4, GEBE Zoltán 6, Rajnai Zénó, TÓTH Bernát 6

 

2019. november 10. – vasárnap 15:00

Delfinek – Gepárdok                                   29:55 (2:14, 4:15, +7+3, 10:11, 6:12)

Reiter Bence, edző: Első mérkőzésünket a Gepárdok ellen játszottuk. A tavalyi “keménymag” megmaradt a csapatnál. Tudtuk, hogy kőkemény mérkőzés lesz. Sajnos mi nem úgy kosárlabdáztunk az első félidőben ahogyan szerintem mi tudnánk, bátortalanul voltunk fent a pályán. Védekezésben kértem, hogy azt az egy embert fogjuk akit mondok. Sokszor nagyon későn találtuk meg azt az egyet. Második félidőben már jobban ment a játék, pontos passzokkal szolgáltuk ki egymást, amikből sok gyors kosarat tudtunk szerezni. Dolgozunk tovább keményen, és szerintem még találkozni fogunk Bence bácsiékkal. Gratulálok a Gepárdoknak a fegyelmezettt játékhoz. 

Bíró Balázs, Czirkos Ákos 13, Jezernicky Liza 1, Komáromi Gergely 3, Borbély Luca, Molnár Lili , Ollai Péter 1, Paár Ákos 5, Tóth Dániel  3, Vágvölgyi Bence 2, Daróczi Gergő 1, Zhu Justin 

 

Kováts Bence, edző: Nagy várakozást követően a nagy Gepárdok csapata is pályára lépett a Mini Kupa idei kiírásában, ahol Bence bácsi Delfinjeivel mérhettük össze tudásunkat. Boldog voltam, mert a tavalyi társaság magja mind eljött, valamint Benji és Aidan személyében visszatérőink is voltak a csapatban. Nagyon jól sikerült a kezdésünk, szebbnél szebb helyzeteket sikerült kialakítanunk okos játékkal, és habár sok helyzet kimaradt, Matyi vezetésével szép első megyedet tudtunk zárni. A második ötös sem vett vissza az iramból és agresszív védekezésünknek köszönhetően könnyű helyzeteket sikerült kialakítani. A második félidő szorosabbra sikerült, ekkor Sanyi bal ziccerei vitték előre a csapatot, majd jó játékkal fejeztük be a záró felvonást is. Gratulálok a fiúknak, maradéktalanúl megcsináltak mindent amit megbeszéltünk, nagyon boldog vagyok, hogy ennyire fegyelmezett brigád jött össze 🙂 Sok sikert a Delfinek csapatának a továbbiakban! 

Balogh Konrád, DÓSA Zsombor 6, FARAGÓ Sándor 4, Grossman Ádám 2, Jones Aiden 3, Jones BENJAMIN 7, Kőhegyi Vince, SZABADOS Mátyás 13, VÁMOS Barnabás 10, VASALI Dénes 8,  Varga Janka

 


Hasonló tartalmak

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…

 • Az alsóház harmadik fordulójában a TFSE és a DKKA várt ránk az L2 teremben.

  Célunk volt, hogy az edzésen gyakorolt mozgásokat beépítsük a támadójátékunkba, minél többet vissza jöjjön, ezért már a bemelegítés során is erre igyekeztünk erre fektetni a hangsúlyt. A Dávid Kornél kezdte jobban a mérkőzést,…