Óriási küzdés = győzelem

Gyermek (női)

Helyszín: Tüske csarnok – 2. terem

Játékvezetők: Horváth Kinga, Szilágyi Tamás

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-01-27 16:30:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Kőbányai Darázslányok 11 10 5 18 12 56
Kaszás Girls 15 17 5 12 14 63

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: HENGLÁR 3, CZIRKOS 27, MAHMOUD 15, Pintye, Babay-B. 7, CSICSVÁRI 5, Hámori, ROMPOS 2, Bene, Bobvos , Csonka 1, CSOCSÁN 3

1. félidő

Ismertük már ellenfelünket, tudtuk, hogy mit játszanak így azt is tudtuk mit kell ellenük játszani. Kérdés, hogy az előző mérkőzés második félideje után után sikerül e változtatnunk, és azt csinálni ami működik.
Erre a kérdésre rögtön választ adtak a Lányok. Nóci vezetésével hatalmas iramot diktáltunk. Óriási sebeséggel mentünk előre, harcoltuk ki a faultokat. Védekezésünkön is változtattunk, minimális könnyű kosarat engedélyeztünk, sok faultot ütöttünk mi is.
Kis előnnyel vette át a stafétát második ötösünk, akik nem lassítottak, folytatták a gyors támadást, kemény védekezést. Ennek eredménye 11 pontos előny lett a félidőre.

2. félidő

A büntetővonalról egállal célzott a két csapat, így a különbség megmaradt.
Kis variálás történt mind a két oldalt, de jól folytattuk a mérkőzést, Nóci és Zelma 2+1-es akcióival 6 ponttal toldottuk meg előnyünket. Itt volt a legnagyobb a különbség 17 pont a javunkra. Ezután kicsit szétestünk fejben, és folyamatosan közeledett ellenfelünk. Leginkább saját hibáinkból jöttek fel, eladott labdáink, kihagyott helyzeteinkből, kapkodásunkból.
A negyed végére 5 pontra apadt előnyünk, szépen visszaküzdötte magát ellenfelünk. Ezt a negyedet is egy 2+1-es akcióval kezdtük. 4 pontnál visszább nem engedtük őket, mindig tudtunk válaszolni a kosaraikra. Az utolsó három percben rengeteg hibával mind a két csapat kapkodva játszott, de a végén mi örülhettünk.

Összegzés

Az előző meccs második félideje után nem gondoltam volna hogy így összetudjuk szedni magunkat. De óriási küzdöttünk, nagyon akartuk ezt a győzelmet és össze is hoztuk. Így összefoglalóban ritkán emelek ki egyéni dolgokat, de most muszáj párat. Zita és Anna óriásit harcolt a lecsorgó labdákért, óriási szükségünk is volt rá. Zelma „hustle play”-jei mindig lendületet adtak a csapatnak. Nóci hatalmas sebeséggel ment előre, 14 (!) büntetőt harcolt ki, amiből 11-et helyére is küldött. Panka pontjai pedig mindig jöttek a zárójátékrészben mikor kellettek.
Mindenki rengeteget tett hozzá, aki a kispadon ült az is együtt élt a meccsel és küldte a pályára az energiát! Ezzel a győzelemmel egy lépést tettünk a jamboreera való kijutás felé, ami a célunk, de hosszú még az út! Következő fordulóig 3 hetünk van addig kőkeményen kell tovább dolgoznunk, hiszen a Honvéd SZSE-nek tartozunk a visszavágással. Másik ellenfelünk Milán bácsi U12-es fiai lesznek, azaz házi rangadó is vár ránk! Gratula Lányok! Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…