Parádés játékkal nyertünk

Serdülő (női)

Helyszín: MTK Kosárlabda Csarnok

Játékvezetők: Kapros Roland, Szabó István

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-03-24 12:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Kiss Lenke KA 4 7 8 14 33
Női Serdülő 34 15 12 20 81

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai Kaszások: Kocsis 2, Gilicze, Szántó 14, Tordai 5, Nagy Zs., Együd 4, Konta 6, Polgári 2, Sági 22, Nagy V. 10, Ulicsnik, Takács 16

1. félidő

Soron következő serdülő regionális fordulónkat az MTK rendezte, vasárnap ebédidőben. Az ellenfél számunkra ismerős volt hiszen idén már rengeteget játszottunk a Kiss Lenkés lányokkal. Az utóbbi két meccsen úgy tudtunk nyerni, hogy legjobb játékosuk hiányzott, ma végre ő is játszhatott.
Az öltözőben megbeszéltük, hogy mire kell odafigyelni ahhoz, hogy megint mi tudjunk nyerni. Az első ötösünk hatalmas lendülettel vetette bele magát a küzdelembe, rögtön 14-0 állt az eredményjelzőn nekünk. Innentől nem álltunk meg hanem tovább hengereltünk. Felállt támadásunk ellen alaposan megzavarodtak, rendre megtaláltuk a rést a védelemben.
A második ötösünk magabiztos előnnyel kezdhette a negyedet. Ellenfelünkben itt volt a domináns játékos. 7 pontjukat ő szerezte de minden egyes helyzetéért kőkeményen meg kellett dolgoznia. Támadásban gyorsindításokkal operáltunk, ha pontokban nem is látszott de szétfutottuk őket.

2. félidő

A második félidőben összetette mind a két csapat a legerősebb ötösét. Támadásban az újonnan tanult elemeket nem tudtuk alkalmazni, mivel a behúzodásos védekezés ellen csak a kinti dobás működik, egyelőre ehhez még nincs bátorságunk. Nehéz az újonnan tanult dolgokat úgy játszani, ha az ellenfél nem azt védekezi, mint ami ellen mi gyakorolunk edzésen.
Gyorsindításból továbbra is eredményesek tudtunk lenni, valamint a betörés leosztások megint szépen működtek.
A negyedik negyedben már mind a két csapat játszatott mindenkit, így kicsit gyengült a védekezésünk, de támadásba újra eredményesen játszottunk.

Összegzés

Le a kalappal a Lányok előtt. Ma hatalmasat játszottunk. Csapatként sikerült ellenfelünk feje fölé nőni. Amit megbeszéltünk az öltözőben azt szinte tökéletesen a pályára vittük. Ne felejtsük el, hogy ettől a csapattól kaptunk már ki idén 1 illetve 2 ponttal, most pedig majdnem egy 50-est adtunk nekik. Támadásban gyorsan játszottunk, megtaláltuk a helyzeteket, Viki és Luca kezében volt a karmesteri pálca. Védekezésben nagyon agresszívan támadtuk a kiszabadító embert és az átvevőt, ebből sok labdát szereztünk. Legjobbjukat 10 ponton tartottuk Dóri és Eszter vezetésével. Minden pályára lépő játékosunk sokat tett ma a győzelemért. Ellenfelünk fáradtan játszotta le ezt a második találkozót, biztos vagyok benne, hogy legközelebb jobb formájukban találkozunk velük. Addig is dolgozni tovább, szép volt Lányok, Hajrá Kaszások!!!

Hasonló tartalmak

 • Majdnem 2 hónapig nem játszottunk a serdülő bajnokságban, vártuk a fordulót! Persze addig se ültünk tétlenül, mert volt min javítanunk és az utóbbi időszak ilyen szempontból nagyon jól sikerült. A kadett korosztályban vitézkedve nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk és úgy érzem, ez most megtérült.

  A kaposvári együttes fizikailag…

 • A végeredmény 63 – 57 oda. Az idei szezon legjobb játéka volt ez, de még messze van az a szint amit szeretnénk elérni. Daru ismét húzó ember volt…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2023-11-27 Kezdés: 19:10

 • Görcsösen kezdtünk. A támadásainknak nem volt ritmusa, védekezésben pedig rendre könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyedet leszámítva azonban elégedett vagyok a srácokkal. Ha nem is játszottunk tökéletes…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 09:00

 • A végjáték nagyon értékes tapasztalatot hozott a csapatnak, viszont jobb munka kell a mérkőzés egészében védekezésben.

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2023-11-25 Kezdés: 15:00