Rajt cél győzelem

Helyszín: Honvéd Sportcsarnok

Játékvezetők: Gaál István, Grubert Nikolett

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-02-04 14:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budapesti Honvéd/B 19 13 11 10 53
Óbudai Kaszások U16 21 14 12 20 67

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Kolozsvári 28,Korompay 9, Marossy 8/6, Szabados, Vermes 12
Cs: Kocsis, Dulic 8/6 ,Patrik 2, Márton, Pintye,Michel

1. félidő

Zsinórban 2 vereség után következett a Honvéd elleni összecsapás. Nehéz mérkőzés várt ránk idegenben,hiszen az utóbbi két mérkőzésen nagyon megtorpantak a fiúk. Sajnos az utóbbi időben nagyon sok leindításos kosarat kaptunk,besegítő védekezésünk pedig egyenlő volt a nullával. Ennek ellenére győzelemre készültünk hiszen tudtuk,hogy ha ezekre sikerül oda figyelnünk és sikerül az ellenfél gyors támadásait lassítani akkor zsebünkbe lehet a győzelem. Ennek megfelelően nagyon jól kezdtünk. Védekezésünkre nem lehetett panasz ,mert egy két alkalmat leszámítva az első félidőben nem nagyon tudtak minket leindításból megverni. Voltak apró figyelmetlenségek főleg az első félidőben ,mikor az üres blokkokon fent akadva könnyű kosarakat kaptunk,de a második negyedtől kezdve összeállt a védekezés nagyon. Támadásban sajnos döcögött a gépezet,de Kolozsvári valami elképesztő ihletet napot fogott ki és egymaga berámolt 20 pontot a csapat 35 dobott pontjából az első félidőben!

2. félidő

A harmadik negyedben érezhetően hullámvölgybe kerültünk támadásban. Sok tiszta helyzetet hagytunk ki ami ha nem lett volna ilyen jó a védekezésünk ráfázhattunk volna. Sűrűn váltottuk a védekezésünk ami az ellenfelünket megzavarta így sok ki nem kényszerített hibába tudtuk őket kergetni. A negyedik negyedben eddig döcögő támadásainkban újra volt élet ,szép opciókat választottunk,jól bontottuk az ellenfél védekezését,illetve szereztünk pár könnyű kosarat amivel folyamatosan duzzasztottuk az előnyünket. Védekezésünk továbbra is működött sorra szereztük a labdákat ,ellenfelünk nem tudta feltörni a védekezésünk. A siker másik összetevője pedig az volt,hogy a második félidőben csak 6 db eladott labdánk volt!!! Nagyon megbecsültük a labdákat és rendre sikerült hosszú pontos támadásokat véghez vinni,főleg a 4 negyedben!

Összegzés

Egy végig kézben tartott mérkőzésen arattunk nagyon fontos győzelmet. Végre úgy működött a védekezés ahogyan kellene mindig. Figyeltünk a visszarendeződésre és a lepattanókra. Támadásban jól vertük meg 1-1-ben az ellenfelet amiből jól osztottuk tovább a labdákat és ezekből tudtunk könnyű kosarakat szerezni! Kolozsvári a szezon legjobb meccsét produkálta támadásban a maga részéről,viszont védekezésben van még hova fejlődnie! Dicséret illeti magas embereinket( Szabados,Vermes,Kocsis) akik nagyon jól tudták kontrollálni az ellenfél magasait! A csoport második helyéért egy nagy lépést tettünk most előre! Ez a siker a végelszámolásnál nagyon sokat érhet a csapatnak!

Hasonló tartalmak

  • Újra vasárnap délutáni időpontba játszottunk, de ezúttal Kőbányán két U11-es fiú csapat ellen. Először a Vasas U11-el találkoztunk, akik ellen már harmadszorra játszottunk idén. Jól tudtuk mire számíthatunk, agresszív faulthatáron lévő védekezésük ellen azonban újra teknősbékaként összehúztuk magunkat, sok hibát kényszerítettek ezáltal ki.  A gyenge első negyed…

  • A mérkőzés hullámzó és pontatlan volt a mi részünkről, kár mert kiváló lehetőség lett volna gyakorolni!

    Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

    Időpont: 2023-03-27 Kezdés: 19:00