Rossz kezdés

Helyszín: Etelka Sportcsarnok

Játékvezetők: Utasi Balázs, Barabás Dorina

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-02-26 13:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Szedák/A 22 20 16 20 78
Óbudai Kaszások U16 12 23 15 14 64

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Kolozsvári 6, Korompay 19/3, Patrik-Pirk 4, Szabados 12, Vermes 11
Cs: Kocsis 3 , Dulic 5/3, Márton 2, Balogh 2, Pintye, Karai DNP

1. félidő

Kellemetlen sérülés borzolta az utolsó edzésen a kedélyeket, mert idén már 5x-re esett ki egy fontos láncszem a csapatból új sérülés miatt. Marossy sajnos legalább 2 hétig nem állhat a rendelkezésünkre. A mérkőzést nagyon álmoskásan kezdtük, védekezésben nagyon könnyű kosarakat kaptunk. Rendre disz kiséretett tudtunk maximum biztositani a kosárra törő játékosnak, ami nagyon demoralizáló volt. Támadásban dadogott a labda, rossz opciókat választottunk a játékainknál. A második negyedben sokkal jobb mentalitással kezdtük el mint ahogyan kezdtünk. Főleg a cseréink voltak azok, akik egy új lendületet vittek a mérkőzésbe és elindították a szekeret felfelé. A védekezésünk sokkal keményebb lett, könnyebben tudtunk a kosarat szerezni kontrákból, szépen járt a labda, jól játszottunk a támadás iramaival is, nem voltak felesleges öncélú akcióink. Sajnos ez a lendület a negyed utolsó két percére teljesen alább hagyott és ahelyett, hogy egálról fordultunk volna ellenfelünk megint elhúzott a félidőre.

2. félidő

A második félidőben egy folyamatos hullámzásba voltunk. Rendre elengedtük az ellenfelet 13 pont környékére, majd pár perc alatt feljöttünk 5-6 pontra. Sajnos az állandó koncentráció nagyon hiányzott azokban a szituációkban mikor nagyon közel kerültünk az ellenfelünkhöz. A harmadik negyedben úgy nézett ki a védekezés váltásunk végre elindít felfele, de sajnos huzamosabb ideig itt sem tudtuk a szerzett labdákat kosárral büntetni. A negyedik negyedben egyszer még visszajöttünk 5 pontra, de a nagy hajrá ezúttal elmaradt a végén. Ellenfelünk jól kihasználva súly béli fölényét a palánk alatt rendre kosárral tudta befejezni a gyűrű közeli helyzeteit. Sajnos a sok futás az eredmény után nem kedvezett nekünk és felemésztette sok energiánkat.

Összegzés

A vereségek mindig fájóak, de ez a mostani főleg az volt, mert ellenfelünkkel végig partiba voltunk. Ha az első negyedben jobban koncentrálunk akkor más eredmény is születhetett volna. Üde volt látni a cserék koncentrált játékát mikor a pályára kerültek. Reméljük ez a további mérkőzéseken is így fog történni. A végjátékoknál sokkal jobban kell koncentrálni és jobban el kéne oszlania a felelősségnek, nem mindig egy embertől várni ,hogy majd megváltja a világot.

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…