Rossz kezdés

Helyszín: Etelka Sportcsarnok

Játékvezetők: Utasi Balázs, Barabás Dorina

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-02-26 13:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Szedák/A 22 20 16 20 78
Óbudai Kaszások U16 12 23 15 14 64

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Kolozsvári 6, Korompay 19/3, Patrik-Pirk 4, Szabados 12, Vermes 11
Cs: Kocsis 3 , Dulic 5/3, Márton 2, Balogh 2, Pintye, Karai DNP

1. félidő

Kellemetlen sérülés borzolta az utolsó edzésen a kedélyeket, mert idén már 5x-re esett ki egy fontos láncszem a csapatból új sérülés miatt. Marossy sajnos legalább 2 hétig nem állhat a rendelkezésünkre. A mérkőzést nagyon álmoskásan kezdtük, védekezésben nagyon könnyű kosarakat kaptunk. Rendre disz kiséretett tudtunk maximum biztositani a kosárra törő játékosnak, ami nagyon demoralizáló volt. Támadásban dadogott a labda, rossz opciókat választottunk a játékainknál. A második negyedben sokkal jobb mentalitással kezdtük el mint ahogyan kezdtünk. Főleg a cseréink voltak azok, akik egy új lendületet vittek a mérkőzésbe és elindították a szekeret felfelé. A védekezésünk sokkal keményebb lett, könnyebben tudtunk a kosarat szerezni kontrákból, szépen járt a labda, jól játszottunk a támadás iramaival is, nem voltak felesleges öncélú akcióink. Sajnos ez a lendület a negyed utolsó két percére teljesen alább hagyott és ahelyett, hogy egálról fordultunk volna ellenfelünk megint elhúzott a félidőre.

2. félidő

A második félidőben egy folyamatos hullámzásba voltunk. Rendre elengedtük az ellenfelet 13 pont környékére, majd pár perc alatt feljöttünk 5-6 pontra. Sajnos az állandó koncentráció nagyon hiányzott azokban a szituációkban mikor nagyon közel kerültünk az ellenfelünkhöz. A harmadik negyedben úgy nézett ki a védekezés váltásunk végre elindít felfele, de sajnos huzamosabb ideig itt sem tudtuk a szerzett labdákat kosárral büntetni. A negyedik negyedben egyszer még visszajöttünk 5 pontra, de a nagy hajrá ezúttal elmaradt a végén. Ellenfelünk jól kihasználva súly béli fölényét a palánk alatt rendre kosárral tudta befejezni a gyűrű közeli helyzeteit. Sajnos a sok futás az eredmény után nem kedvezett nekünk és felemésztette sok energiánkat.

Összegzés

A vereségek mindig fájóak, de ez a mostani főleg az volt, mert ellenfelünkkel végig partiba voltunk. Ha az első negyedben jobban koncentrálunk akkor más eredmény is születhetett volna. Üde volt látni a cserék koncentrált játékát mikor a pályára kerültek. Reméljük ez a további mérkőzéseken is így fog történni. A végjátékoknál sokkal jobban kell koncentrálni és jobban el kéne oszlania a felelősségnek, nem mindig egy embertől várni ,hogy majd megváltja a világot.

Hasonló tartalmak

  • U14 Fiú B
  • Ha azt nézzük, hogy ez a csapat még sosem játszott ilyen összeállításban, sőt Áront sokat ma látták először, akkor az, az egészet más megvilágításba helyezi. Mérkőzésen belül sikerült…

    Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

    Időpont: 2022-11-29 Kezdés: 18:00