Rossz kezdés

Helyszín: Etelka Sportcsarnok

Játékvezetők: Utasi Balázs, Barabás Dorina

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-02-26 13:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Szedák/A 22 20 16 20 78
Óbudai Kaszások U16 12 23 15 14 64

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Kolozsvári 6, Korompay 19/3, Patrik-Pirk 4, Szabados 12, Vermes 11
Cs: Kocsis 3 , Dulic 5/3, Márton 2, Balogh 2, Pintye, Karai DNP

1. félidő

Kellemetlen sérülés borzolta az utolsó edzésen a kedélyeket, mert idén már 5x-re esett ki egy fontos láncszem a csapatból új sérülés miatt. Marossy sajnos legalább 2 hétig nem állhat a rendelkezésünkre. A mérkőzést nagyon álmoskásan kezdtük, védekezésben nagyon könnyű kosarakat kaptunk. Rendre disz kiséretett tudtunk maximum biztositani a kosárra törő játékosnak, ami nagyon demoralizáló volt. Támadásban dadogott a labda, rossz opciókat választottunk a játékainknál. A második negyedben sokkal jobb mentalitással kezdtük el mint ahogyan kezdtünk. Főleg a cseréink voltak azok, akik egy új lendületet vittek a mérkőzésbe és elindították a szekeret felfelé. A védekezésünk sokkal keményebb lett, könnyebben tudtunk a kosarat szerezni kontrákból, szépen járt a labda, jól játszottunk a támadás iramaival is, nem voltak felesleges öncélú akcióink. Sajnos ez a lendület a negyed utolsó két percére teljesen alább hagyott és ahelyett, hogy egálról fordultunk volna ellenfelünk megint elhúzott a félidőre.

2. félidő

A második félidőben egy folyamatos hullámzásba voltunk. Rendre elengedtük az ellenfelet 13 pont környékére, majd pár perc alatt feljöttünk 5-6 pontra. Sajnos az állandó koncentráció nagyon hiányzott azokban a szituációkban mikor nagyon közel kerültünk az ellenfelünkhöz. A harmadik negyedben úgy nézett ki a védekezés váltásunk végre elindít felfele, de sajnos huzamosabb ideig itt sem tudtuk a szerzett labdákat kosárral büntetni. A negyedik negyedben egyszer még visszajöttünk 5 pontra, de a nagy hajrá ezúttal elmaradt a végén. Ellenfelünk jól kihasználva súly béli fölényét a palánk alatt rendre kosárral tudta befejezni a gyűrű közeli helyzeteit. Sajnos a sok futás az eredmény után nem kedvezett nekünk és felemésztette sok energiánkat.

Összegzés

A vereségek mindig fájóak, de ez a mostani főleg az volt, mert ellenfelünkkel végig partiba voltunk. Ha az első negyedben jobban koncentrálunk akkor más eredmény is születhetett volna. Üde volt látni a cserék koncentrált játékát mikor a pályára kerültek. Reméljük ez a további mérkőzéseken is így fog történni. A végjátékoknál sokkal jobban kell koncentrálni és jobban el kéne oszlania a felelősségnek, nem mindig egy embertől várni ,hogy majd megváltja a világot.

Hasonló tartalmak

 • Utolsó fordulónkat a már jól ismert Zrínyi Gimnázium parkettáján vívhattuk meg. Nagyon rég játszottunk lány csapat ellen így kifejezetten örültünk, hogy végre ilyen ellenféllel találtuk szembe magunkat.

  Kihasználva, hogy ellenfelünk duplázott jó ritmusban kezdtünk, szép add és fuss játékokból szereztük a kosarakat. A negyed második felére azonban…

 • Az első és az utolsó negyed hibátlan volt. A mérkőzésnek ezt a két fázisát 28 ponttal nyertük meg. Nagy kár azért, ami a meccs másik felében történt. Azt…

  Bajnokság: Regionális Kadett Bajnokság

  Időpont: 2024-04-16 Kezdés: 18:00

 • A szövetség drasztikus döntése – egyben a történtek alapján sokak által inkorrektnek tartott visszasorolásunk után az alsóházban kezdhettük a „B” döntőbe jutásért való harcot. Ez az ellenfeleinknek sem jelentett jót.

  Szerencsére a Csapat hozzáállásán és a játékunkon nem volt észrevehető a fentebb történtek negatív hatása! Jól álltunk…

 • A 7. forduló első mérkőzését a MAFC Grosics csapata ellen játszottuk. Fontos volt, hogy győztesként hagyjuk el a pályát, mert akkor az utolsó fordulóban a Pest megyei Bajnokság 2. helyezettjével játszunk. Nagyiramú tempót diktáltunk az első perctől, aminek meg is lett az eredménye. Sok könnyű kosarat sikerült…