Rutin Hiányzott

Helyszín: Kaszások csarnok

Játékvezetők: Bátovszky Zsolt, Németh Fanni

Nézők száma: 0

Mérkőzés időpontja: 2021-04-24 13:00:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
Budafok 22 13 10 16 61
Óbudai Kaszások U16 17 13 13 10 53

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Óbudai KA: Balogh 12, Márton 18/6, Dulic 8/6, Kocsis 6, Michel 2

Cs: Zádor 5, Köcse 2, Lakatos

1. félidő

Hosszú idő után végre újra mérkőzést játszott a csapat. Mivel a mostani keretben lévő játékosok alig vagy egyáltalán nem játszottak még idén tétmérkőzésen, ezért nem lehetett tudni, hogy mi várhat ránk a mai mérkőzés folyamán. Márton Dáriusz ihletett formában kezdte a mérkőzést a támadó oldalon. Szebbnél szebb kosarakat szerezve tartotta a csapatott látótávolságon belül. Sajnos a védekezésünk nagyon puhány volt. Ellenfelünk rendre leszedte a támadó lepattanókat, akkor vertek meg minket fentről mikor nem akartak. Sajnos teljes átjáróház volt a védekezésünk az első negyedben. Sajnos a második negyedben hiába dolgoztunk ki szép helyzeteket, rendre kihagytuk az üres dobásainkat és mivel teljesen veszélytelenek voltunk a támadó pattanóknál, így 2-3 szándékból alig tudtunk próbálkozni. Védekezésünk egy hangyányival jobb lett, ennek is köszönhetjük, hogy ellenfelünk nem alakított ki nagyobb előnyt a félidőhöz érve.

2. félidő

A harmadik negyedben teljesen más mentalitásban jöttünk ki. Repülő rajtot vettünk támadásban és egy 12-0 rohammal sikerült átvenni a vezetést és egy kisebb előnyt szerezni a negyed feléhez érve. Balogh extra egyéni teljesítményt nyújtva vette ki az ellenfél legveszélyesebb játékosát , támadásban pedig egymaga berámolt 6 pontot és kiosztott 3 asszisztott. Sajnos ez a lendület a negyed végére alább hagyott és ellenfelünk vissza küzdötte. Fájó eladott labdákat vétettünk, lepattanóknál újra elnyomtak minket, így ellenfelünk 3 perc alatt újra átvette az irányitást. A negyedik negyedben aztán egyre jobban kijött a rutin hiánya, a kevés edzésből adódó kondi hiánya, illetve ,hogy az amúgy se tág keretünkből többet fault problémákba ütköztek majd szálltak ki. Ennek ellenére lett volna lehetőség megnyerni a mérkőzést, hiszen az utolsó 5 percben a védekezésre nagy panasz nem lehetett, hiszen 7 pontot kaptunk csak. Viszont ami fájó, hogy egy pontot se tudtunk dobni. Pedig üres ziccertől kezdve, üres középtávolikig, üres gyűrű előtti helyzetekig volt minden fajta lehetőségünk, de minden kimaradt. Elmondható, ha kicsit rutinosabbak lettünk volna, akkor már a harmadik negyedben eldönthettük volna a mérkőzés sorsát, de sajnos 5 perc jó kezdéssel a félidő után nem lehet mérkőzést nyerni semelyik korosztályban.

Összegzés

Tanulságos vereséget szenvedtünk egy olyan csapat ellen, akik jóval többet tudnak edzeni, illetve teljes legerősebb keretükkel érkezve játszottak ellenünk. A mérkőzés elérte abéli célját, hogy lehetőséget kapjon mindenki. Aktívan vegye ki a részét a mérkőzésből, illetve a hibáiból tanulva okuljon. Sok olyan egyéni hibánk volt (kizárás, egyéni védekezés 1-1-ben, csapat védekezésben való helyezkedési gondok stb ) amiből hiszem, hogy tanultak a srácók és a következő mérkőzésen egy jobb teljesítményt tudnak nyújtani az egész mérkőzésen, nem pedig csak bizonyos szakaszokban.

Hasonló tartalmak

 • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

 • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…

 • Még két nappal a hétvége előtt sem alakult valami kecsegtetően az állapotunk; a fél csapatunk betegséggel küszködött. Végül majdnem teljes kerettel, de azt nem mondhatnám, hogy 100%-os állapotban utaztunk a szegedi selejtezőnkre.

  Szerettünk volna olyan teljesítményt nyújtani, hogy a felsőházba jussunk - a legjobbak közé. Úgy érzem,…

 • Szeptemberben már második sejetező procedúráján is túljutott az U18-as gárda, ahol sikeres szereplésünknek köszönhetően kivívtuk az Országos Bajnokságban való részvételt.

   

  Szombat reggeli indulás, és egy OSE elleni derbi várt ránk Szombathelyen, mint első megmérettetés.

  A mérkőzést részünkről hullámzó első negyed, és nagyon hatékony második jellemezte, ennek…