Sikeres végjáték

Kadett I. (ffi)

Helyszín: IV. ker., Nyár u. 4.

Játékvezetők: Tahin András, Balogh Kristóf

Nézők száma: 30

Mérkőzés időpontja: 2019-01-26 10:40:00

Csapatok 1 2 3 4 Végeredmény
KLKS 15 12 13 18 58
Kadett I. (ffi) 4 24 21 12 61

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

DOBOSSY 15/3, VASALI 9, Orbán 7, SAFRANKA 14/6, Dócs 6
CS: Korpás, Csocsán 4, Chabot, Katona 2, Léh 4, Pintye, Sárkány

1. félidő

Ezúttal a kadet/b-ben találkoztunk a KLKS csapatával idegenben. Regionálisban már kétszer összecsaptunk idén, elsőre sokkal, a második, hazai meccsünkön már nem olyan sokkal bizonyultak jobbnak nálunk.
Mindkét oldalon voltak hiányzók. A vendéglátóknál – többek között – nem játszott a ponterős, jó védő hátvédjük, ami azért nagyban megkönnyítette a dolgunkat.
Nem kezdtünk jól. Védőoldalon még csak-csak működtünk, támadóoldalon viszont hiába alakítottuk ki a helyzeteinket, egyszerűen semmi nem ment be. A második negyedben koncentráltabbakká váltunk, ez minőségi javulást eredményezett a támadójátékunkban, meg is fordítottuk az eredményt.

2. félidő

A harmadik negyed első hat percében a szezon eddigi talán legjobb periódusát produkáltuk. Dobossy és Vasali vezetésével egy 17-4-et futottunk labdaszerzésekkel, tetszetős támadásokkal.
Mi is megakadtunk, elkezdtünk hibázni, a KLKS is rendezte sorait, így egy csapásra „nyögvenyelőssé” vált a meccs. Aztán a negyedik negyedben meg is zavarodtunk, egy 2-3 perces eladott labdákkal tarkított periódus után megint szorossá vált a találkozó.
A meccs végkimenetele szempontjából döntő volt, hogy a hazaiak nem tudták átvenni a vezetést. A végjátékban, ha nem is hibátlanul, de sok jó döntést hozva, nagy szívvel, de hideg fejjel meg tudtuk tartani kis előnyünket.

Összegzés

Szoros végjátékot nyerni mindig jó érzés, pláne, ha a – bajnokságban eddig veretlen – csapat otthonában sikerül mindezt véghez vinni. Talán ez is most egy újabb lépcsőfok a fejlődésünkben, mert ha nem is mindenki játszott jól, csapategységből, mentalistásból jelesre vizsgáztunk ezen a meccsen! Ez férfimunka volt!

Hasonló tartalmak

  • Idén a kadett csapattal elsődleges célunknak az országos főtáblára való került tűztük ki. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hisz a csapat nagy részben átalalkult. Első meccsünket a Csata DSE fiatalabb tehetséges csapatával játszottuk. Igazi első meccs volt, sok izgulással és pontatlanággal. Az első félidőben meghatározó volt…

  • Bár innen is a továbbjutás és a 32-es főtáblára kerülés volt a célunk, meg kell jegyeznünk, hogy a legnehezebb csoportba kerültünk a sorsoláskor. Elenfeleink az előző szezonban „A” döntőben szereplő csapatok voltak, mi mégis hittünk benne, hogy tovább tudunk jutni. Volt olyan mérkőzés, ahol a tisztes helytállás…

  • Serdülő csapatunk jelentősebb változáson ment keresztül a tavalyi évhez képest, sok fiatal játékos csatlakozott és többen távoztak csapatunkból. Ennek fényében kezdtük meg az augusztus felkészülést. A célunk a selejtezőig egy olyan egységes harcias csapat kialakítása, ahol egy csapatként küzdve sikerrel vehetjük az első „akadályt” és be tudunk…

  • Nagyon fiatal junior csapatunkkal szerettük volna azt a célt elérni, hogy bejussunk az országos főtáblára, de erre még jelenleg nem álltunk készen. Három mérkőzést játszhattunk ezen a hétvégén, ahol az erőviszonyokat ismerve tudtuk, hogy az első szombathely elleni mérkőzésen nagy esélyünk van győzni. Sajnos a mérkőzésen rengeteg…