Sokat fejlődtünk!

Helyszín: zrínyi Gimnázium – 1108 Budapest, Mádi u. 173.

Játékvezetők: Marjai Réka, Borsos Balázs

Nézők száma: zárt kapu

Mérkőzés időpontja: 2021-11-20 14:20:00

Csapatok 1 2 Félidei büntető 3 4 Végeredmény
Csata Pannónia 4 8 5 11 2 30
Óbudai Kaszások U11 12 23 5 11 21 72

Beszámoló a mérkőzésről

A mérkőzés edzői értékelése

Győr 16, Rottler, Balázs 7, Orosz, Jánosi 20, Sándor 20, Kiss-Hindulák 2, Sussmann 1, Bognár 3, Grósz 3,

1. félidő

A Kenguru Kupa második fordulójának betegségekkel és sérülésekkel tizedelve vágtunk neki, de tíz fiatal harcost így is csatasorba tudtunk állítani. Az első összecsapást a Pannónia Csata csapatával vívtuk. A kezdésnél valósággal állva hagytuk a lányokat, Alex és Fülöp rendkívül bátor támadójátékának köszönhetően már az első negyedben el tudtunk lépni a fehér mezesektől. Ehhez persze a védekezés is kulcsfontosságú volt, amelyben Máté és Pali segédkezett hátul. A második négyesünk hasonlóan nagy kedvvel és agresszivitással esett a lányok torkának. Sajnos néha ez literálisan is így történt, sokat csapkodtunk és lökdösődtünk védekezésben, aminek sok fault lett a vége. Amikor viszont szabályosan védekeztünk sorra szereztük a labdákat, ebben Bazsi és Balu járt az élen. A megszerzett labdákból főképp Geri szórta meg magát, de előkészítő szerepben is tündökölt, így Bazsi és Marci is feliratkozott a táblára. A félidei büntetőzésünk nem volt jó, de nem is volt tragikus. Öten találtak be a vonalról, pontosabban Alex, Máté, Füli, Geri és Bulcsú.

2. félidő

A második félidőben az elsőhöz hasonló lelkesedéssel kosaraztunk, azonban védekezésben kicsit több hiba csúszott a gépezetbe a lepattanók terén, ez főképp a 3. negyedre volt igaz, de a védőpozíció elfoglalásában viszont sikerült előre lepnünk a meccs kezdeti szakaszához képest. Támadásban ebben a negyedben Fülöp volt a vezér 11 pontból 9-et ő szerzett. Szerintem ebben a negyedben számunkra több volt, mint, amit ki tudtunk hozni belőle, néha egy-két passzal megkönnyíthettük volna a dolgunkat támadásban, de az eredmény és a játék képe alapján még mindig mi voltunk előnyben. Az utolsó felvonás pontfelelőse továbbra is Geri volt, Fülöphöz hasonlóan ő is 20 pontig jutott a meccs végére. Ebben a negyedben már jobban járt a labda, ennek köszönhetően Balu mellett Marci is beindult, tovább színesítve a pontszerző listát. A védekezésben is kezdtünk ráérezni a durvaság és az agresszív, szabályos védekezés közötti különbségre, így ezt a negyedet tudtuk a legkevesebb kapott ponttal és a legnagyobb különbséggel megnyerni.

Összegzés

Gratulálok a csapatnak a győzelemez, de főleg a mutatott játékhoz! A mérkőzés előtt nem hittem volna, hogy ekkora fölénnyel tudjuk megnyerni a meccset, és ez nem is lett volna így, ha nem ilyen mentalitással és energiával játszunk! Végre mi voltunk az a csapat, aki élesebb volt, jobban akarta a megszerezni a labdákat, és a győzelmet. Bebizonyosodott, hogy ha akarjuk és teszünk érte, így is lesz! A részleteken még csiszolni kell, ez főképp védekezésben látszott, de jó úton haladunk, és az edzéseken lesz lehetőségünk ezeken dolgozni, hogy a következő fordulóra egy újabb szintre tudjunk lépni. Hajrá Kaszások!

Hasonló tartalmak

 • Hosszú hétvége van mögöttünk, amelyet egy szerdai Kőbánya elleni rangadó és egy hétvégi Országos forduló követ. Mindenkire nagy szükség lesz, hiszen 8 nap alatt 5 meccset játszunk, amely…

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-25 Kezdés: 11:00

 • Ellenfelünknek gratulálok a kemény játékhoz, de magunknak is győzelemhez. Tanulásgos lesz remélem a mérkőzés fegyelem és figyelem szempontjából. Szülőknek köszönjük a szurkolást!

  Bajnokság: Serdülő/B Bajnokság [Bp]

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 16:30

 • Lassan kezdtünk, de sikerült felpörögni, melegítésünket komolyabban kell vennünk, a védő teljesítmény azonban megsüvegelendő!

  Bajnokság: Regionális Junior Bajnokság

  Időpont: 2024-02-24 Kezdés: 12:00